VOLUNTARIAT A XIPRE – FOREST QUEST

Nom del projecte
Forest Quest II

On
Xipre – (Lysos, Peristerona)

Quan
Del 6 de setembre al al 9 d’octubre de 2018

Edat
18 a 30 anys

Organització d’acollida
Politistiko Ergastiri Agion Omoloyiton, compta amb experiència en treball amb joves des de 1999 a nivell local i amb 9 anys d’experiència en projectes europeus, l’organització promou projectes del Servei de Voluntariat Europeu de curta durada.

En que consisteix?
Projecte d’EVS de curt termini centrat en el medi ambient i explorant una nova cultura i interactuant amb les comunitats on tindran un paper clau i esdevindran part de la vida social local.
El projecte se centrarà en tasques de desenvolupament social i cultural en 2 pobles rurals. Lysos i Peristerona són 2 petits pobles a poca distància l’un de l’altre, que estan amenaçats per la urbanització. Els voluntaris donaran suport als veïns i la comunitat en el desenvolupament d’esdeveniments culturals, en les feines quotidianes i en la producció de béns locals. L’objectiu principal és millorar la relació cultural-humana d’una manera autèntica, creativa i innovadora.

Les activitats inclouen:

 • Suport a la protecció dels nius de tortugues
 • Creació d’un calendari fotografic amb la gent dels pobles
 • Exploració de muntanyes i natura
 • Promoure el voluntariat
 • Restaurar espais (centre juvenil, escola d’acollida…). Això inclourà neteja, pintura, manteniment, disseny, i participació en la creació de plats locals.
 • Gaudir i divertir-se amb els veïns
 • Recollida de fruites, ametlles i carrubs

El projecte es divideix en 4 fases:
Fase A: Formació a l’arribada
Fase B: Donar suport en diverses tasques en arees rurals
Fase C: Preparació i suport d’un esdeveniment
Fase D: Presentació final i tancament del projecte

Els/les voluntaris/es treballaràn 5 dies a la setmana, fins a 30-35 hores (alguns dies més, uns dies menys depenent de les necessitats). Tindran 2 dies lliures cada setmana, que vairaran depenent de la programació.

Perfil del la voluntari/a

 • Ser comunicatiu/va, responsable i flexible
 • Tenir experiència en el treball juvenil
 • Estar disposat a dur a terme diferents tipus de treball, especialment en educació no formal i organització de temps lliure per a joves
 • Ser social i creatiu/va

En total s’acolliran 10 voluntaris/es, provinents d’Espanya, Itàlia i Eslovènia.

Temes pràctics
Viatge: el viatge d’anada i tornada està cobert, amb un màxim de 530€, els diners que excedeixin aquesta suma els haurà d’assumir el propi voluntari/a.
Allotjament: els voluntaris residiran durant uns 15 dies a cada poble (Lysos, Peristerona). Es traslladaran a cada poble després de les seves activitats a cadascun d’ells. Això crearà un procés dinàmic tant per als vilatans com per als voluntaris. L’allotjament serà proporcionat pels vilatans. S’ha d’estar preparat/da per allotjarse en una antiga escola renovada, o a les cases de la gent dels pobles.

Cost
L’únic cost de participació és el de fer-se soci de La Vibria Intercultural, 40€ que son vàlids per tot un any. El menjar, l’allotjament, el curs d’idioma, l’assegurança mèdica, el transport i el viatge d’anada i tornada estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE.

Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari i esperar a què et contactem. Si estàs interessat/da per més d’un SVE, pots omplir tants formularis com vulguis. Ja veuràs que seguidament ens has d’enviar un CV i una carta de motivació, però tot això s’explica en el mateix formulari.

Data límit d’inscripció:
El termini per confirmar els voluntaris és a finals de juliol.

Concacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org