Exploring Advantages of Migration

Nom del formació
Exploring Advantatges of Migration II

On
Lagodekhi, Georgia

Quan
Del 26 a de juny al 4 de juliol.
Aquest projecte consta de dues etapes, la primera ja va fer-se a Suècia, a finals d’abril. Però no cal haver-hi participat per a afegir-se en aquesta segona fase.

Temàtic
L’objectiu general del projecte és crear una xarxa d’ONGs disposades a contribuir al procés d’integració i administració de la migració. Durant el seminari es parlarà sobre accions claus des del sectors governamentals i no-governamentals per idear un pla d’acció comú. Es busca crear actituds i competències que ajudin a la construcció d’un món més pacífic. L’objectiu principal del projecte és per donar suport a un canvi en la implementació de la política europea de pau i integració social mitjançant la via de l’educació no-formal.

Més específicament, en aquesta formació es busca que els participants desenvolupin habilitats personals i professionals en la seva tasca de formadors i monitors juvenils, relacionades amb la temàtica de la migració. Aquest procès vol donar-los suport per a incloure i cobrir amb èxit la integració dels seus grups destinataris. Els participants d’aquesta segona fase implementaran les activitats previstes durant la primera fase del projecte -que han de ser implementats a nivell local. 

Objectius
– Desenvolupar una actitud crítica
– Sortir de la zona de comfort per tal de descobrir-se
– Maximitzar el potencial dels participants
– Desenvolupar competències comunicatives i de resolució de conflicte
– Tenir una experiència intercultural única
– Aumentar la participació activa dels joves

Metodologia
La metodologia implementa els conceptes de “learning by thinking” i “learning by doing”. El primer concepte condueix a l’acció de reflexionar en el procés d’avançar cap algun objectiu, i saber extreure’n un coneixement. El segon, manifesta la importància de la motivació i la passió que enriqueixen l’experiència d’aprendre. La metodologia està basada en tècniques de desenvolupament i repte individuals i grupals, mitjançant simulacions creatives que connecten els continguts amb experiències personals.

Llengua vehicular
Anglès. Tot i que no tenir un bon comandament de la llengua no serà motiu d’exclusió.

Qui pot participar?
Treballadors juvenils (o persones que tinguin molt contacte amb joves), formadors, representants d’entitats… que estiguin buscant oportunitats per a millorar el seu coneixement relacionat amb la migració, així com explorar els avantatges de l’educació no formal en general.

En total sereu 24 participants, 3 per païs: Suècia, Geòrgia, Ucraïna, Itàlia, Azerbaitjan, Armènia, Polònia i Polònia.

Cost
L’únic cost de participació és el de fer-se soci a La Vibria Intercultural, 30€ que son vàlids per tot un any. Així com pagar els gastos de gestió a l’organització d’acollida, 20€ (durant la formació). El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El viatge d’anada i tornada està subvencionat fins a 335€, que en principi han de ser suficients per a cobrir els costos.

Allotjament
Encara s’està decidint l’allotjament.

Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari
i esperar a què us contactem. Si estàs interessat per més d’un projecte, pots omplir tants formularis com vulguis. Un cop us inscriviu a l’oferta, podeu accedir a més informació, resoldre dubtes…
Fer inscripció abans del 24 de maig.

Concacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a
 info@vibria.org

Anuncis