Formació a Xipre

Nodel formació
Edu
cate Youth to Bridge Conflicts and Build Peace

foto_chipre_05On
Agros, Xipre

Quan
12 a 19 de maig de 2018

Temàtica
Aquesta formació està destinada al desenvolupament d’iniciatives de pau, resolució de conflictes i a crear i promoure una xarxa de treballadors juvenils, monitors, dinamitzadors… de diversos països.

Es treballaran diferents tipus de conflictes i situacions, i diferents metodologies per abordarles. Es posarà especial atenció a fomentar un debat constructiu sobre els conflictes recents a Europa i la cooperació en l’àmbit de la joventut. Això es farà mitjançant la promoció d’enfocaments no violents que condueixin a accions per a la consolidació de la pau i la promoció dels drets humans. D’altra banda, els joves líders discutiran la importancia de la participació dels joves en iniciatives de construcció de la pau.

Els formadors i experts convidats compartiran coneixements pràctics i teòrics sobre els temes, a través de sessions plenàries, debats, tallers, sessions de creativitat, exercicis interculturals i interactius i altres mètodes educatius no formals. L’essencia de la formació es basa en l’aportació de l’experiència per part dels participants. El projecte té com a finalitat promoure la resolució pacífica de conflictes, a partir d’un diàleg internacional. La globalització i els conflictes globals són part de la vida quotidiana. Al reunir líders juvenils de diferents països i cultures, esperem augmentar la seva consciència del conflicte i ajudar-los a desenvolupar camins cap a la resolució. Aquests joves dirigents representen els seus països i comunitats, i s’espera que tornin a aquestes comunitats, aportant-los i millorant la comprensió de la resolució de conflictes que hagen adquirit.

Resolución-de-conflictos1

Objectius
– Treballar la resolució de conflictes a través d’un diàleg intercultural i en cooperació amb joves de diferents països.
– Prevenir conflictes interculturals basats en estereotips, mitjançant la creació d’un clima d’entesa i cooperació mútua entre aquests líders juvenils de diferents cultures.

En el curs (amb sessions plenàries, debats, tallers, sessions de creativitat, exercicis interculturals i interactius i l’ús d’altres mètodes educatius no formals), els i les jóves discutiran el paper i la importància de la participació juvenil en diferents activitats.

L’objectiu del projecte és donar suport a les organitzacions no governamentals de joves i com a constructors de pau i actors en la transformació del conflicte i el diàleg intercultural. D’aquesta manera, el programa diari inclourà diverses activitats sobre mediació de conflictes, transformació de pau i prevenció de conflictes.

A través del projecte volem invertir en la capacitació dels joves per tenir un paper actiu en els processos de consolidació de la pau, però també la contribució valuosa del treball amb joves.

Metodologia
La metodologia implementa els conceptes de “learning by thinking” i “learning by doing”. El primer concepte condueix a l’acció de reflexionar en el procès d’avançar cap algún objectiu, i saber extreure’n un coneixement. El segon, manifesta la importancia de la motivació i la passió que enriqueixen l’experència d’aprendre. La metodologia està basada en tècniques de desenvolupament i repte individuals i grupals, mitjançant simulacions creatives que connecten els continguts amb experiences personals.

Llengua vehicular
Anglès. Capacitat per interactuar i mantenir converses.

Qui pot participar?
Busquem 2 participants majors de 18 anys, actius en treball juvenil o amb experiència prèvia en Erasmus+ o amb alguna vinculació amb el tema de la formació.

Països participants
Xipre, Armenia, Azerbaijan, Bosnia i Herzegovina, Dinamarca, Egipte, Israel, Grècia, Itàlia, Letònia, Romania, Georgria, UK, Ucraina, República Txeca, Lituania, Bielorusia

Cost
L’únic cost de participació és el de fer-se soci a La Vibria Intercultural, 30€ que son vàlids per tot un any. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El viatge d’anada i tornada està subvencionat fins a 500€, que en principi han de ser suficients per a cobrir les despeses.

Què cal fer per participar
Omplir aquest formulari abans del 15 de gener, en cas de ser seleccionats, rebreu la confirmació al vostre e-mail.

Concacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org

Anuncis