Formació a Sardenya

Nom de la formació
Supportive Inclusive Paths for Marginalized Youth

On
Sant’Antiocco, Sardenya, Italia

Quan
Del 12 al 19 de febrer de 2018

 

Temàtica

“Supportive Inclusive Paths for Marginalized Youth” és un curs de formació sobre aprenentatge intercultural, on participaran 21 treballadors juvenils de 7 països (Itàlia, Lituània, Espanya, Polònia, Eslovàquia, Hongria i Grècia).

L’aprenentatge intercultural continua és actualment un dels temes més rellevants del treball amb joves, en un moment en que el sentiment d’apertinença està en moments baixos i els valors de ciutadania global es veuen amenaçats, convé treballar aquest tema en profunditat. És important trobar noves motivacions entre els joves per descobrir i aprendre a apreciar la diversitat cultural i saber com n’és d’important el diàleg intercultural per a la supervivència d’Europa com a territori multicultural, on la diversitat es compta com un factor central. L’aprenentatge intercultural és una de les eines al nostre abast per combatre contra el racisme, la xenofòbia i tota mena de discriminació i ens pot ajudar a trencar estereotips i prejudicis.

Per tal d’estimular als i a les joves, cal innovar en les metodologies i eines emprades. És per això que l’objectiu general d’aquest projecte és millorar la qualitat del treball juvenil i contribuir a la comprensió intercultural i a la tolerància vers les altres cultures.

Objectius
-Explorar els conceptes d’Aprenentatge Intercultural i Diversitat i comprendre la seva connexió amb el treball juvenil

– Contribuir a millorar la qualitat del treball juvenil i la pràctica formativa en l’àmbit de l’aprenentatge intercultural
– Equipar als joves amb eines i metodologies innovadores (narració visual,
infografies, geocaching, facilitació gràfica …) i utilitzar diversos manuals rellevants disponibles en l’àmbit, per a la promoció de l’aprenentatge intercultural, el diàleg i la tolerància.
– Sensibilitzar sobre l’aprenentatge intercultural i aconseguir arribar a 500 joves mitjançant l’ús de la tecnologia i d’eines innovadores.
– Promoure una relació positiva entre treballadors juvenils procedents de diferents àmbits culturals donant un valor positiu a la diversitat cultural.

Metodologia
Tota la formació es realitzarà amb mètodes d’educació no formal, que seran

basats en enfocaments oberts i interactius i directament orientats a crear un aprenentatge en un entorn segur per als participants i que els donarà l’oportunitat d’interactuar i treballar en una realitat multicultural. Les activitats seran, per exemple, pluja d’idees, debats, discussions, presentacions, simulacions, jocs de rol, activitats de creació d’equip, trencar el gel, d’activació…

Llengua vehicular
Anglès.

Qui pot participar?
Busquem a 3 persones, d’entre 20 i 35 anys amb el següent perfil:

  • Treballadors/es juvenils, liders, formadors/es… que treballin dirariament amb joves
  • Amb experiència en el tema de l’aprenentatge intercultural
  • Interès per aprendre eines i metodologies innovadores per a l’educació juvenil
  • Compromis a cooperar i crear activitats de seguiment després de la formació per probarne l’utilitat
  • Involucrats en les activitats de l’esntitat d’enviament

Es donarà prioritat a joves amb menys oportunitats.

Cost
L’únic cost de participació és el de fer-se soci a La Vibria Intercultural, 30€ que son vàlids per tot un any. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El viatge d’anada i tornada està subvencionat fins a 275€, que en principi han de ser suficients per a cobrir els costos.

Què cal fer per participar
Omplir aquest formulari en anglès i, en cas de ser seleccionats, rebreu la confirmació al vostre e-mail.

Data límit 26 de novembre

Concacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org

logo-erasmus-plus

Anuncis