Intercanvi juvenil a Nàpols

napolsNom de la formació
(Not only) the woman is mobile

On
Napols, Italia

Quan
Del 19 al 26 de setembre de 2016


Temàtica
Aquest intercanvi vol ajuntar 25 joves de diferents països: Italia, Ukraina, Estonia i Catalunya. El projecte busca la reflexió sobre la discriminació de grups minoritaris en general, i la condició de vida dels migrants, focalitzant-se sobretot en temes d’inclusió, igualtat d’oportunitats i de gènere. Es buscarà intercanviar i compartir experiències sobre les situacions en els països dels participants involucrats.

Objectius

  • Eliminació dels prejudicis i la recerca de nous col·lectius
  • Cooperació social entre diferents comunitats
  • Foment de l’esperit crític

Metodologia
Aquest projecte es basa en els mètodes de l’educació no formal,que dóna valor als coneixements i experiències dels participants. Les visites en organitzacions exemplars de Napols seran molt importants per estimular el diàleg i la comparació entre diferents entorns. Aquest enfocament vol faclitar el procès d’aprenentatge i augmentar la interactivitat en la formació: generar un arxiu d’educació o aprenentatges a través de l’acció, el que significa que els tallers pràctics i experiències individuals serán la majoria de vegades el punt de partida per a la reflexió. Es vol estimular la participación activa, la comprensió de les diferents formes de vida, la tolerancia a la diversitat, i també obrir el camí a un paper actiu i responsable en una societat globalitzada i multicultural.

Els detalls de les activitats, metodologia, participants i materials es discutirà i es construirà durant l’APV (advanced program visit) on hi assistiràn dos participants de l’intercanvi (el youth leader +  un participant corrent). El youth leader serà una persona que preferiblement hagi assistit en algun projecte Erasmus+, que domini l’anglès i que vulgui ser la persona de referència del grup de 6 persones en total. No té cap responsabilitat sobre el grup ni sobre les activitats, però acepta prendre un rol de referencia i d’enllaç entre els participants i nosaltres, i l’associació d’acollida. Aquesta persona haurà d’estar disponible per a realitzar l’APV entre el 6 i el 8 de setembre. Et sentiries a gust en aquest paper de Youth Leader? Especifica’ns-ho al formulari, i ho tindrem en compte! I si no vols ser el youth leader, però t’interessa participar a l’APV també diga’ns-ho. És una manera de prendre un paper molt actiu i participatiu. L’APV està completament subvencionada.

Qui pot participar?mans
Qualsevol jove entre 18 i 25 anys, que tingui capacitat cvreativa i artística. Cada país-grup consistirà en 5 participants, més el youth leader. És imprescindible que els participants tinguin entorns o experiències relacionades amb el tema a tractar: grups minoritaris, migració… Això és així ja que la majoria d’activitats tindran com a punt de partida les seves experiències personals o vivencials.

Cost
L’únic cost de participació és el de fer-se soci a La Vibria Intercultural, 30€ que son vàlids per tot un any. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El preu del bitllet d’avió se subvencionarà un màxim de 170€, xifra que hauria de ser suficient per a cobrir un viatge d’anada i tornada.


Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari 
http://goo.gl/forms/a9BC7P4fff41pn4X2 i esperar a què et contactem. El nom del projecte és: YE NAPOLS. Si estàs interessat per més d’un intercanvi, pots omplir tants formularis com vulguis.
Un cop us inscriviu a l’oferta, podeu accedir a més informació, resoldre dubtes…

Concacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail
info@vibria.org

Anuncis