Nature Lab

etrillet-bienvenue-eco-domaine-300x199Nom de l’intercanvi
Nature Lab

On
Ecodomaine de l’Etrillet, a prop de Bruz


Quan

Del 6 al 12 de juliol

Temàtica
Durant 5 dies, els participants aprendran com aconseguir la sobirania alimentaria (autogestió dels aliments) i descobriran una manera més sana de viure, aprop de la natura. L’intercanvi gira al voltant de tres temàtiques principals:

  • Desenvolupament i construcció de ruscs d’avelles horitzontals
  • Descobrir i aprendre permacultura
  • La interculturalitat
  • Un dia està previst fer un vídeo de l’intercanvi i de l’experiència, per a poder-ne fer difussió

Objectius

  • Adquirir nous coneixements relacionats amb l’agricultura, la permacultura
  • Fomentar el respecte a la natura
  • Promoure la diversitat cultural
  • Desenvolupar un esperit crític i de tolerància

1-1

Metodologia
El projecte es basa en metodes d’educació no formal: tallers, dinàmiques, jocs, debats… Aprendran a tenir més autoestima, a viure en solidaritat i democràcia, i és clar, en llibertat, per a trobar solucions i desenvolupar un pensament pràctic i cratiu. Desenvoluparan competències en relacions socials.

Qui pot participar?
Joves entre 18 i 25 anys, que estiguin motivats per la temàtica concreta. Participaràn 7 joves catalans juntament amb altres 7 de França i de Portugal.

Allotjament
Els participants dormiran en dues grans tendes de campanya (nois i noies separats) i prepararan menjar vegetarià junts. Els banys previstos estan amoblats amb dutxes solars i banys secs.

La nit intercultural
Com en tots els intercanvis juvenils, hi ha una nit en què els participants de cada país comparteixen part de la seva cultura amb la resta. D’aquesta manera, és molt recomanable que porteu elements d’aquí que us agradin, poden ser de qualsevol tipus, sempre que sigui representatiu de la nostra cultura: danses, cançons, begudes, embotit, menjar, polseres… etc! 

Cost
L’únic cost de participació és el de fer-se soci a La Vibria Intercultural, 30€ que son vàlids per tot un any. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El preu del bitllet d’avió se subvencionarà un màxim de 275€, xifra que hauria de ser suficient per a cobrir un viatge d’anada i tornada.

Què cal fer per participar
Emplenar
aquest formulari, i esperar que us contactem en cas de ser escollits. Si us plau, responeu totes les preguntes amb tota la informació necessaria, sobretot a l’apartat motivacional. El nom del projecte és Nature Lab. Un cop us inscriviu a l’oferta, podeu accedir a més informació, resoldre dubtes…

Concacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a 
info@vibria.org

Anuncis