Rec’on the future

Nom del formació
Rec’on the future 2: intercultural dialogue & documentary video making

On
Marseille, França

Quan
Aquest projecte té dues fases:

FASE 1/ Una primera formació durant l’estiu de 2018, en la què el grup es coneixerà i serà format per a crear un vídeo. La clau serà produïr un documental en temps rècord: només 4 dies. La formació anirà acompanyada d’animacions i de dinàmiques que encoratgin la reflexió en el procés d’aprenentatge. Aquesta fase durarà 4 dies, i tindrà lloc a mitjans de juliol (encara estan per determinar les dates).

FASE 2/ Una segona formació al setembre 2018, que anirà lligada a les presentacions dels documentals fets en la primera formació i del reconeixement de les competencies adquirides durant la primera sessió.

Temàtica
Rec’on the future 2 és una formació que tracta sobre el diàleg intercultural i la realització d’un documental. Una història sempre pot explicar-se des de diferent perspectives: creiem que intercanviar i compartir aquests punts de vista diferents és crucial per a un diàleg pacífic entre diferents nacions, és a dir, entre diverses memòries col·lectives. 20 participants provinents de les dues bandes del Mediterrani, tindran l’oportunitat de compartir la seva visió del món d’una manera creativa, produint col·lectivament un documental en un temps rècord.

El 2016 es va estrenar el projecte a Kosovo, era el primer cop que es feia. Llavors, els temes importants a tractar en els documentals eren la identitat, la cultura i la ciutadania: temàtiques importants llavors en el país. Podeu veure’n els documentals finals aquí.

Objectius
– Desenvolupar un esperit crític
– Intercanviar punts de vista amb persones de molts països diferents
– Aprendre a explicar històries mitjançant una càmera


Metodologia
La formació es basarà en aprenentatge vivencial i en l’educació no formal: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes i aprenent a extreure conclusions personals d’un debat.

Llengua vehicular
Anglès. Capacitat per interactuar i mantenir converses.

Qui pot participar?
Busquem tres participants que siguin, principalment, persones vinculades amb el món de la joventut (treballadors juvenils, monitors, persones vinculades a entitats juvenils, professors…) perquè la metodologia que s’aprengui es pugui reutilitzar i aplicar en altres entorns.

Cost
L’únic cost de participació és el de fer-se soci a La Vibria Intercultural, 40€ que son vàlids per tot un any. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El viatge d’anada i tornada està subvencionat fins a 180€, que en principi han de ser suficients per a cobrir les despeses.

Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari, i esperar que us contactem en cas de ser escollits. El nom del projecte és Rec’on the future. Un cop us inscriviu a l’oferta, podeu accedir a més informació, resoldre dubtes…

Concacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org

Anuncis