Ruralternative II

Nom del projecte: Ruralternative II

On: Barret-sur-Méouge i Marsella, França

Quan: del 5 al 16 d’octubre de 2018 

Temàtica
Aquest intercanvi vol oferir una primera oportunitat de mobilitat a joves que fins ara no hagin marxat a l’estranger, amb l’objectiu de descobrir la vida rural i al mateix temps descobrir que persones de molts països diferents som capaços d’entendre’ns amb la nostra llengua. D’altra banda, també es practicarà una mica l’anglès per tal de millorar-lo.

Objectius
– Conèixer gent nova i compartir experiències

– Crear una comunitat d’amics basada en el respecte
– Conèixer cultures diferents
– Descobrir la vida rural com un modus vivendi ple d’oportunitats
– Experimentar diferents maneres de comunicar-se amb altres llengües llatines
– Familiaritzar-se amb l’anglès
– Desenvolupar l’autonomia personal i l’autoconfiança
– Experimentar vells oficis i arts
– Descobrir el món dels intercanvis juvenils i les oportunitats de mobilitat internacional

Què és el youth leader?
En tots els intercanvis hi ha la figura del youth leader, que és una persona referent en el grup, pel fet que viatja prèviament al país d’acollida a trobar-se amb els organitzadors i la resta de youth leaders (d’altres països) i ajuden amb la finalització del programa d’activitats, donant l’opinió i fent una mica de grup per tal de facilitar la cohesió un cop comenci l’intercanvi. És important que el youth leader pugui tenir una conversació fluida en anglès. Si vols ser el/la youth leader d’aquest projecte, siusplau, indica’ns-ho en el formulari que trobaràs més abaix.

Metodologia
La formació es basarà en aprenentatge vivencial i en l’educació no formal: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes i aprenent a extreure conclusions personals dels debats.

Qui pot participar?
7 joves d’entre entre 18 i 25 anys. Es donarà prioritat als joves que mai hagin fet una experiència d’intercanvi juvenil abans, ni de cap altre tipus de mobilitat, i que no tinguin massa nivell d’anglès. Es vol treballar en la intercomprensió de llengües, a partir de l’idioma de cadascú. Hi haurà traduccions de totes les llengües.

La resta de participants vindran de França, Itàlia i Romania.

Cost
L’únic cost de participació és el de fer-se soci a La Vibria Intercultural, 40€ que son vàlids per tot un any. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El viatge d’anada i tornada està subvencionat fins a 180€, que en principi han de ser suficients per a cobrir les despeses.

Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari, i esperar que us contactem en cas de ser escollits. El nom del projecte és “Ruralternative II”. Un cop us inscriviu a l’oferta, podeu accedir a més informació, resoldre dubtes…

Data límit: les candidatures es tindran en compte per ordre d’arribada.

Concacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org

Anuncis