Intercanvi a Gales

Nom de l’intercanvi                       
Step in their Shoes

On
Parc Nacional Snowdonia, Gales

Dates de la visita de preparació
D
el 13 al 22 de març de 2018

Temàtica

L’objectiu del projecte és a través de l’excursionisme i d’activitats a l’aire lliure, reproduir la realitat de molts refugiats que han hagut de caminar o córrer per les muntanyes, creuar el mar i les fronteres tot per aconseguir arribar a Europa. Durant la caminada, relacionada també amb altres activitats físiques a l’aire lliure, es treballaran temes relacionats amb la inclusió social.

Durant el projecte es faran activitats de ioga i meditació, de teatre de l’oprimit, es treballarà per destruir els estereotips culturals i es faran diverses activitats per generar debat i conèixer la realitat dels refugiats que arriben a Europa. Per altra banda es faran diverses excursions i algunes visites culturals per conèixer el territori, en un entorn natural immillorable.

running.jpg

Objectius
· Desenvolupament personal, que ajuda a comprendre’ns i reflexionar sobre el comportament propi i el dels altres.
· Analitzar les estructures socials que afavoreixen la discriminació
· Superar els estereotips entre les diferents religions
· Sensibilitzar sobre el tema de la discriminació
· Construir una comprensió més àmplia del que significa una actitud inclusiva i iniciar un diàleg interreligiós i intercultural
· Comprendre les connexions entre la cultura i l’esport i comprendre els aspectes interculturals de l’esport
· Estimular l’empatia cap a altres persones
· Gaudir de la natura

Metodologia
El projecte es basa en mètodes d’educació no formal: tallers, dinàmiques, jocs o debats. A partir de l’experiència vivencial, es treballen aspectes transversals com l’autoestima, viure en solidaritat i democràcia, i és clar, en llibertat, per a trobar solucions i desenvolupar un pensament pràctic i creatiu.

Llengua vehicular
L’anglès. Malgrat no cal tenir un nivell molt alt per a participar, sí que cal estar obert a aprendre’l i practicar-lo. És una bona oportunitat per millorar-lo!

Allotjament:

YHA Kings és un alberg ubicat al Snowdonia National Park als vessants de la serra de Cader Idris i rodejat de bosc,  és un refugi fantàstic per activitats a l’aire lliure amb paisatge impressionant. Els participants dormiran en habitacions de 6 en lliteres. https://www.yha.org.uk/hostel/kings

Cost
L’únic cost de participació és el de fer-se soci a La Vibria Intercultural, 30€ que son vàlids per tot un any. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El preu del bitllet d’avió se subvencionarà un màxim de 180€, xifra que hauria de ser suficient per a cobrir un viatge d’anada i tornada.

Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari, i esperar que us contactem en cas de ser escollits. El nom del projecte és Step in their shoes. Un cop us inscriviu a l’oferta, podeu accedir a més información i resoldre dubtes!
Data límit 7 de gener

Concacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org

Anuncis