Intercanvi a Irlanda del Nord

Nom de l’intercanvi                      
Step in their Shoes

On
Bushmills i Belfast, Irlanda del Nord

Dates de la visita de preparació
D
e l’1 al 9 de maig de 2018

Temàtica
L’objectiu del projecte és a través de l’excursionisme i d’activitats a l’aire lliure, reproduir la realitat de molts refugiats que han hagut de caminar o córrer per les muntanyes, creuar el mar i les fronteres tot per aconseguir arribar a Europa. Durant l’entrenament de córrer per assistir a una Marató a Belfast, relacionada també amb altres activitats físiques a l’aire lliure, es treballaran temes relacionats amb la inclusió social i amb l’esport i activitats a l’aire lliure com teatre de l’oprimit, meditació, ioga…

running.jpg

Objectius
· Desenvolupament personal, que ajuda a comprendre’ns i reflexionar sobre el comportament propi i el dels altres.
· Analitzar les estructures socials que afavoreixen la discriminació
· Superar els estereotips entre les diferents religions
· Sensibilitzar sobre el tema de la discriminació
· Construir una comprensió més àmplia del que significa una actitud inclusiva i iniciar un diàleg interreligiós i intercultural
· Comprendre les connexions entre la cultura i l’esport i comprendre els aspectes interculturals de l’esport
· Estimular l’empatia cap a altres persones
· Gaudir de la natura

Metodologia
El projecte es basa en mètodes d’educació no formal: tallers, dinàmiques, jocs o debats, i sempre un aprenentatge vivencial mitjançant l’art de córrer.

Llengua vehicular
L’anglès. Malgrat no cal tenir un nivell molt alt per a participar, sí que cal estar obert a aprendre’l i practicar-lo. És una bona oportunitat per millorar-lo!

Qui pot participar
Joves entre 18 i 30 anys, motivats a dsenvolupar l’empatia per tal de ser més inclusius i tolerants. The background of participants is youth (18-30 years) that are willing to develop empathy in order to be more inclusive and tollerant. Youth that are ready to address or perhaps face(d) themselves racial and religious discrimination. Youth that open minded, care about nearby neighbourhood, local, regional, national and international communities and are sensitive to human right issues.

Allotjament
Els cinc primers dies es dormirà a l’hostal Bushmills Youth Hostel de la ciutat de Bushmills, els darrers dies s’anirà a Belfast on es correrà la Marató.

Cost
El cost de participació és el de fer-se soci a La Vibria Intercultural, 30€ que son vàlids per tot un any. A més a més, en aquest projecte específic, caldrà pagar també el cost d’inscripció a la Marató de Belfast, que són 30 lliures.
El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El preu del bitllet d’avió se subvencionarà al 80% del preu total, amb màxim de 275€, xifra que hauria de ser suficient per a cobrir un viatge d’anada i tornada. 

Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari, i esperar que us contactem en cas de ser escollits. El nom del projecte és Step in their shoes. Un cop us inscriviu a l’oferta, podeu accedir a més información i resoldre dubtes!
Data límit 16 de febrer

Concacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org

Anuncis