VOLUNTARIAT A XIPRE

LAST MINUTE

Nom del projecte
Forest Quest

On  
Xipre – Pitsilia Area (Agridia, Kato Mylos, Ayios Ioannis)

Quan 
Del  17 de maig al 19 de juny de 2018

Organització d’acollida 
Politistiko Ergastiri Agion Omoloyiton, compta amb experiència en treball amb joves des de 1999 a nivell local i amb 9 anys d’experiència en projectes europeus, l’organització promou projectes del Servei de Voluntariat Europeu de curta durada.

En que consisteix?
Projecte d’EVS de curt termini centrat en el medi ambient i explorant una nova cultura i interactuant amb les comunitats on tindran un paper clau i esdevindran part de la vida social local.
El projecte se centrarà en tasques de desenvolupament social i cultural en 3 pobles rurals de la zona de Pitsilia, aprop de la muntanya de Triodes. Agridia, Kato Mylos i Ayios Ioannis són 3 petits pobles a poca distància l’un de l’altre, que estan amenaçats per la urbanització. Els voluntaris donaran suport als veïns i la comunitat en el desenvolupament d’esdeveniments culturals, en les feines quotidianes i en la producció de béns locals. L’objectiu principal és millorar la relació cultural-humana d’una manera autèntica, creativa i innovadora.

Les activitats inclouen:
– Organitzar un esdeveniment cultural a cada poble
– Creació d’un calendari fotografic amb la gent dels pobles

– Exploració de les muntanyes de Triodes i la natura de l’entorn
– Promoure el voluntariat

– Restaurar espais (centre juvenil, escola d’acollida…). Això inclourà neteja, pintura, manteniment, disseny, i participació en la creació de plats locals.

– Gaudir i divertir-se amb els veïns

El projecte es divideix en 4 fases:
Fase A: Formació a l’arribada

Fase B: Donar suport en diverses tasques en arees rurals

Fase C: preparació i suport d’un esdeveniment

Fase D: Presentació final i tancament del projecte

Els/les voluntaris/es treballaràn 5 dies a la setmana, fins a 30-35 hores (alguns dies més, uns dies menys depenent de les necessitats). Tindran 2 dies lliures cada setmana, que vairaran depenent de la programació.

Perfil del la voluntari/a

  • Ser comunicatiu/va, responsable i flexible
  • Tenir experiència en el treball juvenil
  • Estar disposat a dur a terme diferents tipus de treball, especialment en educació no formal i organització de temps lliure per a joves
  • Ser social i creatiu/va

En total s’acolliran 10 voluntaris/es, provinents d’Espanya, Itàlia i Eslovènia.

Temes pràctics
Viatge: el viatge d’anada i tornada està cobert, amb un màxim de 530€, els diners que excedeixin aquesta suma els haurà d’assumir el propi voluntari/a.

Allotjament: els voluntaris residiran durant uns 11 dies a cada poble de la zona de Pitsilia (Agridia, Kato Mylos i Ayios Ioannis). Es traslladaran a cada poble després de les seves activitats a cadascun d’ells. Això crearà un procés dinàmic tant per als vilatans com per als voluntaris. L’allotjament serà proporcionat pels vilatans. S’ha d’estar preparat/da per allotjarse en una antiga escola renovada, o a les cases de la gent dels pobles.

Cost
L’únic cost de participació és el de fer-se soci de La Vibria Intercultural, 30€ que son vàlids per tot un any. El menjar, l’allotjament, el curs d’idioma, l’assegurança mèdica, el transport i el viatge d’anada i tornada estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE.

Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari i esperar a què et contactem. Si estàs interessat/da per més d’un SVE, pots omplir tants formularis com vulguis. Ja veuràs que seguidament ens has d’enviar un CV i una carta de motivació, però tot això s’explica en el mateix formulari.

Data límit d’inscripció:
La data d’inici d’aquest voluntariat és molt propera, es prioritzaran les inscripcions per ordre d’arribada.

Concacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org 

Anuncis