Voluntariat Coworking Itàlia

URGENT: Envia el teu Curriculum Vitae i Carta de motivació en anglès o italià a: info@vibria.org, casa@benetural.com

On1233473_759102137560248_5215552803365545680_n
Matera, Itàlia

Quan
20 gener – 20 juliol 2018

Organització on desenvoluparas el voluntariat:
Casa Netural
Casa Netural és un espai de col·laboració i convivència, punt de referència per a la innovació social al sud d’Itàlia. És una associació amb més de 100 persones associades i que realitza activitats diàries, que van des de l’agricultura fins a la regeneració urbana, l’ensenyament de llengües amb mètodes no formals, la creació de productes artesanals, el treball familiar, etc. És un format poc convencional d'”incubadora d’empreses”, sense capitals de risc. Els socis ajuden i capaciten a les persones a executar els seus propis projectes, a partir d’un “somni professional” fins a arribar a construir una empresa. Els socis experimenten nous tipus de projectes d’economia compartida amb una implicació contínua de comunitats en la generació d’idees i en les etapes de disseny. L’objectiu és crear una nova cultura i noves oportunitats de treball i economia en una regió amb alts índex de desocupació.

Temes sobre els que aprendrà el/la vountari/a

1. coworking, no només com a espai de treball sinó com a metodologia; 2. creació de xarxes amb tot el territori per crear un desenvolupament i una estratègia per a un nou benestar col·lectiu; 3. Creació de comunitat a diferents escales (interrelacions de coworking, veinatge, ciutat i global); 4. creació de processos de disseny (en arquitectura i en comunitats); 5. Ús de metodologies no formals en tots els projectes que es realitzen i també de gaming; 6. Desenvolupament i creació de projectes compartits d’economia (Casanetural va crear la primera escola compartida del món http://www.sharingschool.it); 7. disseny de projectes que es basen en la regeneració de productes / projectes ja existents; 8. bMapes d’espais o edificis abandonats o no utilitzats per al desenvolupament de projectes d’innovació social; 9. creació de governança col·laborativa a partir de les necessitats de col·lectives.

Condicions de l’acollida

Els voluntaris viuran en un pis compartit a uns 10 minuts a peu del centre de la ciutat.

Cada voluntari rebrà una assignació mensual per menjar i gastos personals.

Perfil del voluntari

  • Tenir entre 18 i 30 anys
  • Estar interessat/da i motivat/da en la temàtica del projecte
  • Ser una persona oberta, activa, creativa, innovadora, responsable.
  • Tenir ganes de fer del seu voluntariat una experiència d’aprenentatge

Sobre Matera

Matera és una ciutat ubicada a la regió de Basilicata, al sud d’Itàlia. És la capital de la província de Matera i va ser capital de Basilicata de 1663 a 1806. La ciutat es troba en un turó retallat de forma natural.

Coneguda com “la Città Sotterranea”, el seu centre històric “Sassi”, juntament amb el Parc de les Esglésies rupestres, és considerat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de 1993.

Matera esdevindrà Capital Europea de la Cultura al 2019.

Cost
Participar en un Servei de Voluntariat Europeu no té cap cost:
 El menjar, l’allotjament, el curs d’idioma, l’assegurança mèdica i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El cost dels bitllets d’anada i tornada també està cobert. Et convidem a fer-te soci/a de La Vibria Intercultural, 30€ que son vàlids per tot un any a fi de donar suport a les nostres activitats.

Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari i enviar el teu Curriculum Vitae i Carta de motivació URGENT a info@vibria.org i casa@benetural.com

Concacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org

Anuncis