Be active, be creative (Portugal)

Nom del projecte
Be active, be creative

On
Arroquelas, Portugal

Quan
Un any a partir de setembre (dia encara a confirmar, segons disponibilitat del voluntari)

Organització d’acollida
H20 – https://europa.eu/youth/volunteering/organisation/948226896_en

Tasques i objectius del voluntari
Els voluntaris viuran inmersos en la comunitat local, especialment marcada per un gran nombre de persones de la tercera edat, i hauran de dinamitzar activitats per tal de crear vincles intergeneracionals. Es treballarà doncs amb infants i gent gran.
Els voluntaris treballaran en quatre entitats locals diferents:
– H20, on faran activitats d’educació no formal per a nens i nenes. Es tracta de dissenyar i desenvolupar activitats, tallers… així com fer les tasques més administratives a l’associació.
– O Ninho, on desenvoluparan un projecte educatiu d’inclusió social. Es tracta d’un centre que treballa amb persones amb problemes de salut mental, i ofereix diferents activitats manuals, artístiques, d’agricultura, d’esports, i altres.
– 
Naturidade, que dona suport a persones que es troben en un procés de rehabilitació. Els voluntaris hauran de dinamitzar l’espai amb events, jocs, festes, converses i activitats que puguin aumentar l’autoestima dels pacients.
– The
Society of St. Vincent de Paul, on els voluntaris donaran suport en la distribució del menjar i bens necessaris a les families necessitades de la regió de Rio Maior.

En general aquest projcete te com a objectiu crear vincles de comunicació entre les associacions i els joves, i treballar des d’una vesant educativa. Tots els membres d’H20 són voluntaris, això ho fa una entitat especial que treballa des de la motivació i la creativitat. Intenten utilitzar metodologies d’educació no formal per a intervenir a la comunitat local: energizer, dinàmiques de grup, debats…

A més, els voluntaris haurien d’estar disposats a promoure el SVE (Servei de voluntariat europeu) en diferents events, per tal de fer-ne difussió.

Allotjament: els voluntaris viuran en un pis compartit al poble d’Arroquelas, en una casa llogada. La casa és gran i està completament equipada, compta també amb un pati. Els voluntaris hauran de compartir habitació (dos voluntaris per habitació).

Dies lliures: Cada voluntari/a té dret a 2 dies lliures / setmana (normalment els caps de setmana). 

Suport lingüístic: es faran classes de portugués un cop per setmana

Cost
L’únic cost de participació és el de fer-se soci a La Vibria Intercultural, 40€ que son vàlids per tot un any. El menjar, l’allotjament, el curs d’idioma, l’assegurança mèdica, el transport i el viatge d’anada i tornada estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El budget màxim del bitllet són 275€, xifra que hauria de ser suficient per l’anada i la tornada.

Qui pot participar
Qualsevol jove d’entre 18 a 30 anys, que tingui ganes d’implicar-se de veritat en una entitat. Ha d’estar motivat/da per desenvolupar activitats esportives i socio-culturals, amb altres joves de l’associació.

Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari i esperar a què et contactem. Si estàs interessat/da per més d’un SVE, pots omplir tants formularis com vulguis. A més a més del formulari, per a completar la sol·licitud ens has d’enviar un CV i una carta de motivació a
info@vibria.org.

Per a més informació del projecte, vegeu l’Infopack arroquelas!

Data límit d’inscripció: urgent, es valoraran les candidatures per ordre d’arribada.

Concacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org 

Anuncis