Intercanvis juvenils

Projectes actuals

01a    10a

infografia intercanvis

Què són? Els intercanvis juvenils són trobades de 5 a 21 dies de durada, on poden participar joves de 13 a 30 anys de diferents països de la Unió Europea. Cada país envia un grup, composat per un mínim de 4 joves i un responsable del grup, que es trobarà, en el país d’acollida, amb la resta de grups provinents d’altres països. Els grups els formem nosaltres, tot i que podeu intentar marxar acompanyats.

On? Països de la Unió Europea principalment, i paisos veïns.

Intercanvi de què? Intercanvi cultural. Durant l’estada, els participants treballareu un tema o eix central a través de l’educació no formal: activitats de descoberta, tallers, dinàmiques de grup, jocs… i sempre en anglès! Però si no en sabeu, no patiu, no és un impediment. Hi haurà altres persones que parlaran la teva llengua, i a més, a l’estranger, aprenem l’anglès com per art de màgia.
Els eixos centrals de cada intercanvi juvenil poden ser molt diversos, sempre incloent la promoció de valors i actituds de participació i responsabilitat, per exemple: la cuina, el teatre, la fotografia, els drets humans, l’agricultura, l’atur juvenil, entre molts d’altres.

Quant em costarà? Els intercanvis juvenils estan subvencionats per la UE, que decideix apostar pels joves, amb el seu programa Erasmus+. Això vol dir que, tot i que té un cost evident, a tu et sortirà gratuït. L’únic que es demana és pagar el bitllet d’anada i tornada, com a garantia de participació, però un cop realitzat el projecte, els diners es reemborsen.

Com participar-hi? Molt fàcil. Elegeix l’intercanvi que t’interessa i contacta’ns per e-mail o per telèfon explicant-nos qui ets i quines són les teves motivacions per marxar. A partir d’aquí, iniciarem el procés de selecció.
Per estar seleccionat no hi ha cap requisit acadèmic, cal estar motivat i ser dels primers en demanar-ho!

Els projectes tenen tres fases: la preparació (abans de marxar, des de l’organització d’enviament ajudarem amb la part administrativa i iniciarem mecanismes per a que l’estada sigui una experiència positiva i d’aprenentatge); la realització i l’avaluació a la tornada.

Som una entitat i volem acollir un intercanvi També pot fer-se a la inversa. Sempre podeu ser vosaltres qui organitzi un intercanvi, amb la nostra ajuda, aquí a Catalunya. Si teniu ganes de que joves de diferents països coneguin com és la nostra cultura, podeu pensar una temàtica (o potenciar l’àmbit de la vostra entitat) i organitzar les activitats per a acollir un intercanvi.

Contacta amb nosaltres i ens hi posem!