Intercanvis Juvenils i Formacions

En aquesta pàgina podeu conèixer l’experiència dels participants en diferents programes d’intercanvi juvenil i cursos de formació. Si estas pensant en participar i vols conèixer la experiència d’altres joves, pots trobar el projecte que t’interessa i llegir-ne més.

Intercanvi juvenil: “E-sports gaming – waste of time or future industry?”

Just a Setmana Santa vam participar en el projecte ‘’E-sports gaming- waste o time or future industry’’, i durant 8 dies ens vam embarcar en un viatge inolvidable per Ljulijana, la capital d’Eslovènia! On ens vam allotjar el Hostel ZZZ, un hostal perfecte per descansar i alhora fer trobades amb joves d’altres països…

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Seminari: “New Erasmus – New opportunities”

El passat mes d’abril vam tenir l’oportunitat de participar en el seminari “New Erasmus – New Opportunities” organitzat per l’entitat europea EA World Our Home a Rēzekne, una petita ciutat de Letònia. Del 20 al 26 d’abril vam reunir-nos quasi 30 participants de 11 entitats diferents la majoria treballadors juvenils de les pròpies associacions sense ànim de lucre que treballen en projectes europeus…

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Intercanvi juvenil: “Young Clown 2”

Nuestro viaje comenzó cuando nos encontramos todo el equipo español en la estación de St Pancras, en Londres. Fue muy gratificante ver la emoción de 6 personas totalmente desconocidas al verse, porque parecía que ya nos habíamos visto antes y no era así…

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Formació Internacional: “HERO 2”

Durant 8 dies ens vàrem embarcar en una de les experiències més enriquidores fins ara: un training course on participarien 13 països diferents de la Unió Europea. Entre l’11 i el 19 d’abril vàrem estar a Karlovac, un poble a una hora de Zagreb, Croàcia, amb l’objectiu d’aprendre més sobre els drets humans i com aplicar-los amb el treball amb joves.

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Intercanvi juvenil: “Young Audiovisual 3”

Nuestro viaje comenzó en Ashford, Inglaterra, en un gran complejo que contaba con multitud de edificios, polideportivo, camping, colegios y hasta un lago. Durante 11 días participamos en el proyecto Young Audiovisual III, que incluía actividades para conocernos a nosotros mismos, mejorar en la creación de contenido audiovisual y mucha, mucha  creatividad. El trabajar tanto en equipo nos permitió crear grandes amistades entre nosotros, y según los facilitadores, hacía mucho tiempo que no habían visto a un grupo formar una familia tan unida como la que formamos en este proyecto.

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Intercanvi juvenil: “Young Audiovisual 2”

L’intercanvi juvenil “Young Audiovisual” ha tingut tres fases de celebració, la primera, del 22 de gener al 2 de febrer; la segona, del 26 de febrer al 9 de març i la tercera, del 7 al 18 d’abril. Totes tres fases han tingut lloc al Regne Unit, i han participat 36 joves de Regne Unit, Grècia, Itàlia, Lituània, Romania, Bulgària i Espanya…

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Intercanvi juvenil: “Migration Lab 2.0”

Durante los 7 días que pasamos en Ashford descubrimos mucho. Tanto la situación que están viviendo muchas personas migrantes como sentimientos que teníamos nosotros mismos y abrimos los ojos a un mundo que vive dentro nuestro. Convivir y compartir con personas tan distintas y diversas te cubre el corazón de una capa de humildad y empatía…

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Intercanvi juvenil: “Neurostory”

L’intercanvi juvenil “Neurostory” ha tingut dues fases de celebració, la primera, del 12 al 22 de gener, i la segona, del 28 de gener al 7 de febrer. Totes dues fases es van tenir lloc al Regne Unit, i van participar 30 joves de Regne Unit, Grècia, República Txeca, Lituània, Italia, Romania i Espanya. Els participants han creat aquests 2 vídeos per compartir amb tots nosaltres la seva experiència…

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Intercanvi juvenil: “Migration Lab 1.0”

Justo antes de Navidad un grupo de personas decidió irse a kilómetros de casa para vivir una nueva experiencia. Casi 37 personas pasaron del 13 al 21 de diciembre en un recinto cercano a Londres. Este grupo de personas tenía algunas cosas en común, estaban dispuestos a aprender juntos y convertirse en una familia. Pero también había algunas diferencias, como el país de pertenencia (Rumania, Italia, Grecia, España, Lituania y el anfitrión Reino Unido), el idioma, la edad y, por supuesto, la personalidad de cada uno.

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Formació: “RevolutionaREE”

M’ha ajudat a poder tenir una visió més àmplia i global de les diferents realitats que els joves en atur es troben en l’actualitat, a més de poder conèixer la seva situació en diferents països europeus. De la mateixa manera, he adquirit més eines per tal de poder actuar enfront aquesta problemàtica, i sobretot poder tractar-la des d’un punt de vista més interseccional, tenint en compte les dificultats que cada jove tindrà en funció del seu context socioeconòmic, la seva cultura, ètnia, llengua, sexe… A més a més, crec que tots hem pogut tenir un aprenentatge bastant significatiu degut a enfocar la formació desde l’educació no formal, i gràcies a tenir la gran sort d’haver tingut un trainer amb molta formació i experiència.

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Formació: “Smarter together: emotional intelligence supporting diversity and intercultural learning”

These days were definitely intense since in a short time we have been able to meet people from different countries, cultures and make friends from all over the world. Without a doubt it has been an experience that has made us grow personally and professionally. We encourage you to participate in any mobility project, it will be an unforgettable experience!

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Intercanvi Juvenil: “Digital Entrepreneurship 2 rise up “

Una de las mejores aventuras de mi vida, un recuerdo que nunca olvidaré, en estos intercambios sabes que vas a conocer mucha gente, culturas diferentes, otro país,  otras comidas, pero realmente no sabes lo que se sientes hasta que lo haces y es un sentimiento inexplicable.

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Intercanvi Juvenil: “Kiwis4Future”

“Aquest intercanvi m’ha ajudat a conèixer noves cultures i a relacionar-me amb nova gent, també m’ha agradat molt viatjar amb tren i conèixer una nova manera de viatjar. És una experiència única que et fa créixer com a persona. Una experiència inoblidable!” 

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Intercanvi Juvenil: “Climate Change? NO! Change Yourself!!”

“D’aquesta setmana però, el que m’emporto realment és la gent. He compartit una experiència única, gairebé impossible d’explicar a persones que no ho han viscut, i m’emporto amistats molt maques per tot Europa. Especialment, m’emporto el grup de catalans i catalanes amb qui vaig compartir això, ja que sense ells, no ho hauria viscut de la mateixa manera.” 

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Intercani juvenil: “BODY COLORS”

The project included many activities that allowed us to get to know each other, explore ourselves and our surroundings and make a collective creation which we presented at the Pubblico Corrado Nicolini park at the end of the program. At the same time we didn’t forget to explore Italy and its culture, as well as other cultures through the intercultural nights. For sure celebration and fun was always included!

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Formació europea: “F.R.E.E. S.T.Y.L.E.”

Aquest passat estiu 2022 es va dur a terme el projecte “F.R.E.E. S.T.Y.L.E” en que un grup de joves van treballar a la ciutat de Viterbo, Itàlia, sobre una temàtica de gran influència: l’atur juvenil.

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Formació Europea: “FOR YOUR INVOLVEMENT: CITIZENSHIP

Aquest darrer mes de setembre es va realitzar el projecte “For your involvement: Citizenship”; una formació per a conscienciar als joves de la seva forta implicació com a actors actius en els mecanismes de participació.

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Intercanvi juvenil: “FOOD (R)EVOLUTION”

Los participantes del intercambio juvenil “Food (R)evolution nos cuentan como fue su preciosa experiencia en Italia durante este verano, profundizando la temática del proyecto y conociendo a jóvenes de otros Países.

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Intercanvi juvenil: “EARTH, WIND & FIRE”

“The participants went to Italy and experienced amazing moments during the “Earth, Wind & Fire” youth exchange. They played, danced, sang and created a lot”.

Intercanvi juvenil: NATURE IN MOTION

Un grup de 5 persones de l’Anoia vam tenir l’oportunitat de poder participar en
l’intercanvi juvenil Nature in Motion que va tenir lloc entre Terrassa i Bolquère del 2 al 16
de juliol.

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

INTERCANVI JUVENIL: Emphatic Step 3: Hiking in IcelanD

El passat maig, la Rebeca, la Paula, el Miquel i la Carla vam participar 10 dies a un intercanvi juvenil a ni més ni menys que Islandia!! El projecte, organitzat per l’entitat Abroadship, tenía per objectiu treballar el tema de l’empatia a través d’activitats d’educació no formal i d’activitats a l’aire lliure.

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

INTERCANVI JUVENIL: Bright Colors

La primera experiència de la major part de nosaltres fent un intercanvi va ser Bright Colors a Estònia. Gairebé no ens coneixiem entre nosaltres, pero estavem molt motivats a conèixer gent nova i a participar en tot el que puguessim en el projecte d’street art. El que no saviem era que seria tan meravellós!

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

FORMACION “CONTROL, ESCAPE, DELETE”

“During the project “Control, Escape, Delete”, the participants created an exhibition to raise awareness on the serious effects of cyberbullying on young people’s mental health and well-being. Here are some of the pictures presented to the wider audience at the exhibition in Szeged”.

FORMACION “BE PRESENT”

El “training course: be present” va tenir lloc a Szeged (Hongria) del 10 al 17 de Juny i organitzar l’associació Ifjúsági Stratégiai Kutató Központ Alapítvány. Aquestes fotos ensenyen algunes de les activitats que vam fer. A més a més, com a exercici, vam fer el seguent video on es veuen exemples diaris de com podem dur a terme l’atenció plena tot i veure en una ciutat moguda i portant un ritme de vida frenètic!!

El manual de la formación aqui.

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

INTERCANVI JUVENIL: KNIGHTS OF THE ROUND TABLE-PHASE I DISSEMINATION

“It looks like in a 10 day camp lots of things can happen…

Outdoor camping in Wales, people from other European countries, rain, games, LARP, battles, knights… Everyone had a role, everyone was needed for a task: queen/king, Bart, druid, jester, painter, chiefs and cleaners .

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

INTERCANVI JUVENIL: Empathic Step 2

“Mi nombre es Ariana Vicario y soy de Burgos aunque vivo en Madrid. Hace poco me inicié en el mundo del running y conforme voy practicando más, más me está gustando. Cuando vi esta oportunidad para realizar un proyecto de Erasmus + en Irlanda no dudé ni un momento en aplicar. Fueron unos días geniales donde había gente de diferentes nacionalidades, aprendiendo de nuevas culturas, entrenando y sobre todo pasándolo muy bien. Sin duda una experiencia inolvidable.”

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

FORMACION: Diversity Boost

Diversity Boost és un Erasmus + en format de seminari internacional que es va dur a terme a la ciutat marroquina de Larache entre el 3 i al 12 de juny, i tenia com a objectiu principal facilitar i compartir activitats d’educació no formal focalitzats en la diversitat i el diàleg intercultural. …

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Youth Exchange: Diversity Champions

Novi Pazar in Serbia was one of the best experiences that we have. All the group agreed
on that after the program Champions Diversity.

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

The art of development – one magical Erasmus+ training course

Art of development is a training course in which we had a chance to dig deeper to our bodies and minds: to feel it physically and to understand it consciously. …

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Project “Resonating Europe”

Tres noies de Terrassa, Rubí i Navarcles, van participar en el projecte “Resonating Europe”, el 27 d’octubre de 2021 a Torí. Ens presenten l’activitat de difusió que van crear un cop finalitzat el projecte.

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Nature, a resource – Intercanvi juvenil

Des de la Vibria Intercultural hem tingut l’oportunitat d’assistir (per fi) a l’intercanvi juvenil Nature, a resource, ni més ni menys que a Sant’Antioco, Itàlia. …

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

We make good choices – Intercanvi juvenil

Del 6 al 14 de setembre, la Laia Ruiz, la Júlia, l’Albert, la Marina i la Laia Beltrà, vam formar part de l’intercanvi juvenil “We Make Good Choices” a Arad (Romania).

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Permaculture Design TC: “Truly recommended for those who want to learn about being with themselves.”

Sometimes, it’s difficult to put words at something that lives inside you, that lives in a form of feeling or vibration.

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Empathic Step

Aquest va ser un projecte destinat a entener-nos a nosaltres mateixos i reflexionar sobre els nostres comportaments, especialment al voltant dels refugiats. Va ser a la illa de Wight, al sur de Gran Bretanya. 

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

A beautiful mind

En el projecte “A beautiful mind” vam treballar a través de l’educació no formal per sensibilitzar i conscienciar, tant a nosaltres mateixos com a la gent de l’entorn, sobre la salut mental.

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

What’s your Story?

Hi havia una vegada, darrere les muntanyes, darrere el mar, on el wifi no funcionava i cada dia estava acompanyat per l’aigua dels déus –sí, la pluja-, hi havia un projecte Erasmus. 

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

All about you

Quan estàvem a la fila per embarcar cap a l’avió a Cagliari (Sardenya), la ciutat on es realitzava l’intercanvi juvenil que ens acolliria, unes dones italianes de darrera nostre ens van preguntar alegrement on anàvem, al que vam respondre, mig adormides, que a la ciutat de Quartu Sant’Elena, ciutat veïna de Cagliari.

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Peace Rhapsody

A la Víbria Intercultural vam donar tret de sortida a aquest calorós mes de juliol acollint l’intercanvi juvenil Peace Rhapsody, subvencionat pel programa Erasmus+, durant la Festa Major de Terrassa

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Developing creativity an innovative potential of young people for social inclusion to employability!

El dia 4 de juliol ens vam trobar totes set a l’aeroport, teníem ganes de començar el viatge, de conèixer el projecte, de descobrir Romania, de trobar-nos amb el que serien els nostres companys durant 15 dies i de poder intercanviar cultures i llengües amb altres persones. Els dies que hem viscut allà ens han permès dur a terme totes aquestes motivacions que teníem al principi, però també moltes altres.

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Circus Pedagogy, a tool to develop Youth Work

Such a nice adventure we lived in Slovenia with Circus Pedagogy… After just some name and ice-breaking games the bonds and connections between the participants started to form. During the first part of the week we learned different circus disciplines such as juggling, poi, plate spinning, diabolo and acrobatics. …

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

Shelf Help

El intercambio juvenil “Shelf Help” es un proyecto bastante atípico:  su objetivo es de reunir 42 jovenes de 7 paises diferentes ( Turquía, Italia, Romania, Polonia, Republica Checa, Italia y España)  esposados que se enfrentan al analfabetismo funcional (es decir que saben escribir y leer pero que tienen dificultades en las situaciones de la vida cotidiana).

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més

European Union Volunteer for Inclusion

Creant d’una xarxa d’institucions que donin suport al voluntariat internacional:

Aquest estiu, dos dels nostres treballadors juvenils van anar a Romania per compartir bones pràctiques sobre treballar amb joves menys oportunitats i conèixer altres socis interessats en desenvolupar futurs projectes basats en voluntariat internacional.

Fes clic a la foto o el títol per llegir-ne més