Servei Voluntari Europeu SVE

Projectes actuals

El Servei Voluntari Europeu (SVE) ofereix als joves d’entre 17 i 30 anys l’oportunitat de fer un voluntariat en un país estranger. Es tracta d’una experiència d’aprenentatge mitjançant l’educació no formal, en la que els joves voluntaris adquereixen competencies per al seu desenvolupament personal, educatiu i professional.

Quant de temps? Els projectes de voluntariat duren entre 1 i 12 mesos. Hi ha dues modalitats: curta durada (entre 1 i 3 mesos) i llarga durada (de 3 a 12 mesos). En total, cada persona té el dret de fer un màxim de 12 mesos… en tota la vida!

On? Paísos de la Unió Europea principalment, la resta d’Europa i Nord d’Àfrica.

Voluntariat de què? Hi ha tantes temàtiques de voluntariat com voluntaris. Cada SVE és diferent, el que tenen en comú és que es tracta de fer voluntariats en entitats sense afany de lucre o en empreses d’economia social. El voluntari sempre farà accions amb un rerefons social o mediambiental: temps de lleure, infància, persones en dificultats, ensenyar una llengua, comunicació, activitats culturals…

Quant em costarà? Un voluntariat és una activitat sense ànim de lucre, que vol beneficiar la comunitat. Per això, no està remunerada com una feina. De totes maneres, el SVE està subvencionat per la UE, que decideix apostar pels joves, amb el seu programa Erasmus+. De manera que tens tots els costos coberts:
– Bitllet d’anada i tornada
– Manutenció
– Assegurança medica
– Curs de la llengua del país
– Diners de butxaca (al voltant de 100€ al mes)

Com participar-hi? El més fàcil és que contactis amb nosaltres a través del e-mail o el telèfon. El procès previ a marxar acostuma a ser llarg (entre 3 i 6 mesos) i és millor que t’ho expliquem en persona. De totes maneres, no t’espantis, que és molt senzill. I també pots trobar voluntariats ja aprovats i que iniciïn abans. Hi ha tres vies pricipals per a buscar voluntariats:

  • Buscar a la base de dades oficial  
  • Buscar a les pàgines de Facebook: EVS BOOK, EVS Vacancy, EVS European Voluntary Service, SVE Servicio de voluntariado europeo…
  • Omplir un formulari per alguna de les ofertes que publiquem a la web i seguidament enviar-nos una Carta de Motivació i un CV.

D’alguna manera, m’he fet gran amb el SVE. M’ha ensenyat a prendre decisions importants!

El SVE m’ha donat l’oportunitat de conèixer, implicar-me, experimentar, viatjar. I sentir-me part d’alguna cosa molt gran.

Som una entitat que vol rebre un voluntari

També podeu ser vosaltres qui aculli un voluntari. Pot venir una durada d’entre 1 i 12 mesos, i col·laborar amb la vostra entiat. Un toc intercultural sempre és positiu!
En aquest cas, poseu-vos en contacte amb nosaltres i ens ho mirem.

Anuncis