Qui som

La Víbria Intercultural és una associació sense afany de lucre, dedicada a la mobilitat internacional per a joves. Va ser fundada l’any 2003 a Terrassa, i pren el seu nom de la llegenda del drac de Sant Llorenç del Munt. Però d’on sorgeix exactament la llegenda de la Víbria?

L’entitat es va crear amb l’objectiu de promoure la interculturalitat, el voluntariat (local i internacional), i la ciutadania activa, així com exportar la cultura catalana arreu. Amb aquest propòsit, d’una banda acollim projectes internacionals a casa nostra i, de l’altra, oferim l’oportunitat a joves del territori a realitzar experiències a l’estranger. Tot això, sota el marc dels programes europeus de mobilitat, que permeten experiències tant de curta com de llarga durada.

Aprofitant la riquesa que ens ofereix la diversitat sociocultural del nostre territori i utilitzant eines d’educació no formal , promovem valors de tolerància, justícia social, igualtat en la diversitat i participació, així com el desenvolupament d’un esperit crític.

A més a més, des de l’any 2009, oferim un servei gratuït d’assessorament a joves i entitats interessades en qualsevol àmbit de la mobilitat internacional des de diversos esquipaments juvenils del territori.

Fes una ullada a les oportunitats de voluntariat, formació i intercanvi!

EL CARLES
coordinador

Després de moltes aventures per Europa (i part de l’estranger), treballant en països com França i Itàlia, però vinculat a la Víbria des de fa mooolts anys, actualment coordino l’entitat, intentant impregnar-la de la passió que sento per l’àmbit de la mobilitat internacional.

Soc dissenyador industrial i estudiant de Relacions Internacionals, vinculat des de molt jove amb el món de l’educació no formal, inicialment com a monitor i després com a formador europeu.

Actualment estic immers en una nova aventura: la paternitat, que em proporciona tanta feina com alegria.

L’ANABEL
coordinadora de projectes

Després d’uns anys voltant vaig tornar a Terrassa. La mobilitat internacional em va obrir tot un món d’experiències i aprenentatges, i em fa molt feliç seguir creant oportunitats i veure com altres també viuen aquest procés que tant em va enriquir.

M’apassiona la música, les humanitats, la comunicació i l’aprenentatge vivencial, i sóc incessablement curiosa. Actualment toco la guitarra, faig yoga i ballo swing. M’interessa molt l’educació (formal, no formal i informal), i crec fermament en ella com a eina de transformació social.

LA MARINA
assessora de mobilitat internacional

Hola! Sóc la Marina, i actualment soc assessora de mobilitat a la Víbria.

M’apassionen els canvis i els reptes per no avorrir-me de la rutina. M’encanta aprendre idiomes i practicar-los sempre que puc i anar a caminar per la muntanya. Però el que més m’agrada fer és equadernació i Crossfit.
Personalment l’experiència que més m’ha canviat és un SVE que vaig fer a Palerm. Ho recomano a tothom!

LA CARLA
dinamitzadora d’activitats locals -Pràctiques Garantia Juvenil-

Em dic Carla i em defineixo com una noia tranquil·la i reflexiva, però alhora molt inquieta per conèixer el que passa al món i al meu voltant, i sempre amb ganes d’assolir nous reptes. M’agrada molt aprendre coses noves, sobretot de forma vivencial, és per això que sempre estic buscant noves experiències que em facin créixer personalment. 

Com a bona sociòloga, sóc observadora i em considero crítica amb la societat, és per això que m’interessa molt el món de la transformació social, ja que crec que és la millor eina per a construir una societat més justa i igualitària. A més, crec molt en l’educació no formal i els voluntariats com a eines de canvi social, així que fa temps que em moc en aquests àmbits. 

També sóc una fanàtica de la naturalesa, així que si no sabeu on sóc és possible que estigui pujant muntanyes. Em relaxa molt cuinar, i m’encanta menjar i tastar nous plats, sobretot de cultures diferents de la meva.

LA MARIA
pràctiques de sociologia

Hola! Em dic Maria, estic estudiant sociologia i em descric com una persona inquieta i aventurera. M’encanta viatjar i sempre que tinc l’oportunitat l’aprofito. Abans de començar la universitat vaig marxar d’any sabàtic a Austràlia i ara, després de tornar de fer un intercanvi Argentina, em trobo al meu últim any de carrera. Des de ben petita m’ha interessat conèixer noves cultures i crec fidelment que la millor manera de combatre els problemes socials i aconseguir una societat més justa és mitjançant l’educació i el contacte directe. Per aquesta raó, no tan sols crec en els voluntariats com a eina clau per millorar la societat en la que vivim, sinó que considero que és una de les millors maneres d’obrir la ment i enriquir-se com a persona.

LA DORI
voluntaria amb el Cos Europeu de solidaritat

Em dic Dori i soc d’Hongria, faré de voluntaria a La Vibria durant els propers 10 mesos. Abans de venir a Terrassa vaig estudiar Psicologia i vaig treballar al departament de RRHH d’una empresa multinacional. Participar en un projecte ESC era un dels meus grans somnis i La Vibria és el millor lloc per aconseguir-ho. Sóc una apassionada de la mobilitat internacional i tinc moltes ganes de formar part dels projectes interessants i engrescadors que estem implementant aquest any.

El meu objectiu és entendre millor la cultura catalana i l’espanyola, aprendre català i involucrar-me en la comunitat local. M’agrada l’art, viatjar, passar temps amb els amics i la fotografia. Espero que tinguem l’oportunitat de descobrir la preciosa natura amb què ens envolta i divertir-nos molt!

EL RICARDO
voluntario amb el Cos Europeu de solidaritat

Hola a tothom! Em dic Ricardo i sóc de Braga, Portugal.

Tots els dies tenim l’oportunitat d’experimentar diferents situacions i contextos segons el que més ens ressona – i encara millor si ens situem en un punt on podem entendre’ls clarament.

Durant la meva experiència a l’estranger, he tingut la sort de conèixer persones d’arreu del món i d’entendre finalment que les allò més especial passa quan passem a l’acció, i al final ens donem compte que no som tant diferents dels altres.

Una de les coses que més m’apassiona és l’oportunitat de materialitzar una idea i explicar una història a través de vídeos o fotografies. I si a sobre aconsegueixo que sigui amb un paisatge de fons, seria, segurament, el millor escenari possible.

L’ANTON
voluntario amb el Cos Europeu de solidaritat

Hola, em dic Anton i sóc d’Alemanya.

Viuré a Terrassa durant 10 mesos i faig el meu voluntariat CES a Fupar, una institució per a persones amb discapacitats.  Tinc dinou anys i aquesta és la meva primera experiència a l’estranger, després d’haver acabat el col.legi. Per a mi aquest any és una oportunitat perfecta per conèixer persones noves, aprendre molt sobre mi mateix, la gent i la cultura de Catalunya, i el treball amb persones amb discapacitat.

Ser part de l’equip de La Víbria per a mí significa ser part d’un moviment i una comunitat molt internacional, jove i oberta. M’agrada molt estar a la natura, fer esport, escoltar música, la política i diferents expressions de l’art. Finalment, m’interessa estar amb altres persones, intercanviar i aprendre l’un de l’altre. 

LA COLINE
voluntaria amb el Cos Europeu de solidaritat

¡Hola! Yo soy Coline, de Francia, y hago un voluntariado europeo en una fundación ocupacional para personas con discapacidad intelectual.

Participo en varias cosas de su rutina, especialmente en las actividades de ocio (Teatro, relajación, contar cuentos…) con ellos! Lo que es lo más fundamental para mí es dar algo de mi misma y de aprender en vuelta y vice versa: Compartir. Nos enseñamos mutuamente algo que luego nos llevamos con nosotros mismos. Puede ser una risa, una historia, conocimiento o algo que sea formal o informal, a través de aprender nuevo idioma con personas nativas, actividades de todo tipo, vidas personales. Quiero dar de mí misma tanto como reciba de los demás.

Creo que es así como crecemos, intentando hacer varias cosas hasta que nos encontremos a nosotros mismos. Además me encanta descubrir culturas, gente, cosas y mundos nuevos que no he explorado todavía! Por eso, esta experiencia con el ESC es simplemente genial!

LA GIORGIA
voluntaria amb el Cos Europeu de solidaritat

¡Hola a todos!

Mi nombre es Giorgia y vengo de Italia.

Estoy haciendo mi trabajo voluntario en Jeroni De Moragas, un centro para personas con discapacidad mental, como síndrome de down, autismo ubicado en Sant Cugat. Con ellos realizo diversas actividades, hacemos jardinería, paseamos, jugamos a la petanca, hablamos de sus derechos, etc.

Quería realizar este voluntariado europeo para involucrarme, anteriormente trabajé con niños y
ancianos y quería experimentar un nuevo entorno; Siempre me ha fascinado España y la cultura
española en general, así que cuando me enteré de estos proyectos de voluntariado europeo me
dije: ¿por qué no? Es la oportunidad perfecta !!!!

En general me gusta leer, ir a conciertos, la música en general, viajar, conocer gente nueva,
culturas nuevas, hábitos nuevos y salir de mi zona de confort.