Qui som

La Víbria Intercultural és una associació sense afany de lucre, dedicada a la mobilitat internacional per a joves. Va ser fundada l’any 2003 a Terrassa, i pren el seu nom de la llegenda del drac de Sant Llorenç del Munt. Però d’on sorgeix exactament la llegenda de la Víbria?

L’entitat es va crear amb l’objectiu de promoure la interculturalitat, el voluntariat (local i internacional), i la ciutadania activa, així com exportar la cultura catalana arreu. Amb aquest propòsit, d’una banda acollim projectes internacionals a casa nostra i, de l’altra, oferim l’oportunitat a joves del territori a realitzar experiències a l’estranger. Tot això, sota el marc dels programes europeus de mobilitat, que permeten experiències tant de curta com de llarga durada.

Aprofitant la riquesa que ens ofereix la diversitat sociocultural del nostre territori i utilitzant eines d’educació no formal , promovem valors de tolerància, justícia social, igualtat en la diversitat i participació, així com el desenvolupament d’un esperit crític.

A més a més, des de l’any 2009, oferim un servei gratuït d’assessorament a joves i entitats interessades en qualsevol àmbit de la mobilitat internacional des de diversos esquipaments juvenils del territori.

Fes una ullada a les oportunitats de voluntariat, formació i intercanvi!


 

EL CARLES

Coordinador

Després de moltes aventures per Europa (i part de l’estranger), treballant en països com França i Itàlia, però vinculat a la Víbria des de fa mooolts anys, actualment coordino l’entitat, intentant impregnar-la de la passió que sento per l’àmbit de la mobilitat internacional.

Soc dissenyador industrial i estudiant de Relacions Internacionals, vinculat des de molt jove amb el món de l’educació no formal, inicialment com a monitor i després com a formador europeu.

Actualment estic immers en una nova aventura: la paternitat, que em proporciona tanta feina com alegria.

L’ANABEL

Coordinadora de projectes

Després d’uns anys voltant vaig tornar a Terrassa. La mobilitat internacional em va obrir tot un món d’experiències i aprenentatges, i em fa molt feliç seguir creant oportunitats i veure com altres també viuen aquest procés que tant em va enriquir.

M’apassiona la música, les humanitats, la comunicació i l’aprenentatge vivencial, i sóc incessablement curiosa. Actualment toco la guitarra, faig yoga i ballo swing. M’interessa molt l’educació (formal, no formal i informal), i crec fermament en ella com a eina de transformació social.

La Marina

Assessora de Mobilitat

Hola! Sóc la Marina, i actualment soc assessora de mobilitat a la Víbria. 
M’apassionen els canvis i els reptes per no avorrir-me de la rutina. M’encanta aprendre idiomes i practicar-los sempre que puc i anar a caminar per la muntanya. Però el que més m’agrada fer és equadernació i Crossfit.
Personalment l’experiència que més m’ha canviat és un SVE que vaig fer a Palerm. Ho recomano a tothom!

LA CARLA

Pràctiques de lleure amb Garantia Juvenil 

Em dic Carla i em defineixo com una noia tranquil·la i reflexiva, però alhora molt inquieta per conèixer el que passa al món i al meu voltant, i sempre amb ganes d’assolir nous reptes. M’agrada molt aprendre coses noves, sobretot de forma vivencial, és per això que sempre estic buscant noves experiències que em facin créixer personalment. 

Com a bona sociòloga, sóc observadora i em considero crítica amb la societat, és per això que m’interessa molt el món de la transformació social, ja que crec que és la millor eina per a construir una societat més justa i igualitària. A més, crec molt en l’educació no formal i els voluntariats com a eines de canvi social, així que fa temps que em moc en aquests àmbits. 

També sóc una fanàtica de la naturalesa, així que si no sabeu on sóc és possible que estigui pujant muntanyes. Em relaxa molt cuinar, i m’encanta menjar i tastar nous plats, sobretot de cultures diferents de la meva.

L’Antonin

Voluntari amb el Cos Europeu de Solidaritat

Hola, Em dic Antonin i sóc de França. Tinc 23 anys i vaig acabar el meu grau universitari en història el 2017. Després dels meus estudis vaig marxar de voluntariat a Saragossa per treballar a una associació en el marc Erasmus+. Com que l’experiència em va agradar molt, m’agradaria repetir-la i veure si el sector de la mobilitat internacional pot ser adequat per al meu projecte professional. Aleshores ara estic fent un EVS amb la Víbria Intercultural. Em sembla una gran oportunitat per millorar en llengües estrangeres, conèixer gent i descobrir noves cultures. 

La Silvia

Voluntaria amb el Cos Europeu de Solidaritat

 Hola! Em dic Silvia i sóc de Itàlia. Tinc 18 anys i tot just he acabat la meva educació secundària, i he decidit dedicar un any al voluntariat abans de començar la Universitat. Ara estic treballant al Fupar, una organització destinada a persones amb discapacitat intel.lectual, i principalment organitzo activitats de lleure i esportives. M’agrada la fotografia, escriure i descobrir noves cultures. Sóc molt feliç de tenir la possibilitat de concil.liar el desig de viatjar amb la oportunitat de fer quelcom significatiu i concret per la societat en la que visc.

LA SERENA

Voluntària amb el Cos Europeu de Solidaritat

Hola! Soc la Serena i tinc 28 anys i soc d’Itàlia.

Estic enamorada de l’art i de tot allò digital. Soc llicenciada en patrimoni cultural i treballo com a dissenyadora gràfica. Estava buscant una oportunitat per explorar les meves habilitats en un context de mobilitat europea i l’EVS a la Casa Baumann sembrava l’oportunitat perfecta. Crec que aquesta podria ser una gran oportunitat per a aprendre un nou idioma i per a treballar i viure en un context social i cultural diferent, crec que em permetrà ampliar els meus horitzons mentals.

 

 

L’Alena

Voluntària amb el Cos Europeu de Solidaritat

Hola a tothom! Em dic Alena, tinc 24 anys. Vaig venir a Terrassa des del nord de Rússia!

Després de la meva graduació a la facultat de relacions internacionals i polítiques globals, vaig voler fer quelcom important per a la meva generació, per ajudar a la gent a entendre millor les altres cultures, així que finalment estic aquí! Durant la meva estada a Espanya, faré tot el possible per a l’intercanvi internacional, per a organitzar alguns esdeveniments interessants i per a obtenir una gran experiència internacional, així com per a aprendre dos nous idiomes.

La Bardha

Vull viatjar i viure a països diferents. Sóc una persona molt oberta de ment, aventurera i imprevisible. També soc activa i m’apassiona explorar coses noves. Odio la rutina. crec que és mortal!
M’agrada molt viatjar i fer esport, així com cuinar. 

Just vaig mudar-me a Espanya com a voluntària ara farà uns mesos! Vull veure tot el que pugui de Catalunya :))

La cosa més boja que he fet és viatjar més de 2000 quilòmetres fent autoestop arreu dels Balcans i d’iItàlia. Ho he de tornar a repetir! Crec que se’m donen bé les llengües i en vull seguir aprenent i practicant.
Un fet curiós és que la traducció del meu nom significa «blanca».