Qui som

La Víbria Intercultural és una associació sense afany de lucre, dedicada a la mobilitat internacional per a joves. Va ser fundada l’any 2003 a Terrassa, i pren el seu nom de la llegenda del drac de Sant Llorenç del Munt. L’entitat es va crear amb l’objectiu de promoure la interculturalitat, el voluntariat (local i internacional), i la ciutadania activa, així com exportar la cultura catalana arreu.

Amb aquest propòsit, d’una banda acollim projectes internacionals a casa nostra i, de l’altra, oferim l’oportunitat a joves del territori a realitzar experiències a l’estranger. Tot això, sota el marc dels programes europeus de mobilitat, que permeten experiències tant de curta com de llarga durada.

Aprofitant la riquesa que ens ofereix la diversitat sociocultural del nostre terriotori i utilitzant eines d’educació no formal , promovem valors de tolerància, justícia social, igualtat en la diversitat i participació, així com el desenvolupament d’un esperit crític.

A més a més, des de l’any 2009, oferim un servei gratuït d’assessorament a joves i entitats interessades en qualsevol àmbit de la mobilitat internacional (sigui en el marc dels programes europeus, o no) a les nostres oficines.

Fes una ullada a les oportunitats de voluntariat, formació i intercanvi!


 

Anuncis

EL DANI

Tutor del Mobilicat

Després de moltes voltes pel món, acompanyarà el procés personal i professional dels joves de cicles formatius de Terrassa, a fer una estada de pràctiques a Regne Unit.  Aquest programa, promou la inserció laboral, emfatitzant en les competències interculturals.  L’experiència que més l’ha marcat ha estat viure a Nova Zelanda, on va aprendre que el paper de vàter no creix sol al bany.

LA MARINA

Treballadora en pràtiques de la Garantia Juvenil

Hola! Sóc la Marina, tinc 25 anys i sóc de Terrassa. M’he incorporat a la família de la Víbria per 6 mesos per realitzar tasques diverses, com ara fer d’informadora als punts de Terrassa i Manresa, oferir xerrades informatives i fer un cop de mà a les voluntàries SVE amb el castellà.

L’experiència de mobilitat que més m’ha marcat ha estat un Servei de Voluntariat Europeu a Palerm on hi vaig aprendre que la barreja de cultures dóna sentit a la societat.

EL CARLES

Presidència

Com veieu, la corona del nostre president no és molt pomposa… ell és il capo perquè fa molts anys que treballa amb la Víbria i la mobilitat internacional. Així que la seva feina és molt variada i transversal, sempre al timó perquè tot funcioni.
L’experiència de mobilitat que més l’ha marcat va ser un camp de solidaritat a les Filipines, i va aprendre que en un món n’hi caben molts!

L’ARES

Coordinadora

Pallaresa de cap a peus, ella s’encarrega de fer funcionar el web, de la difusió, dels dissenys… i també gestiona els projectes que acollim i enviem. A més a més, fa d’informadora als punts de Terrassa i Palau-solità i Plegamans.
L’experiència que més l’ha marcat ha estat un voluntariat de Service Civique a Marsella, on va aprendre a vivre positivement!

L’ANNA

Informadora del punt juvenil de l’Anoia

Trobareu l’Anna a la seu del Consell Comarcal de l’Anoia, a Igualada i per tota la comarca. Us explicarà tot el que vulgueu saber per fer una experiència a l’estranger. 

L’experiència a l’estranger que més l’ha marcat ha estat a Georgia on va descobrir una cultura molt diferent però alhora molt propera.


LA NATALIIA

Voluntaria amb el SVE

Hola a tots! Em dic Nataliia i tinc 25 anys. Sóc d’Ucraïna però els ultims tres anys he viscut a Estonia. Fa anys que participo de diferents programes de mobilitat europea i als EUA, per això m’encanta treballar amb La Víbria Intercultural i compartir les meves experiències amb els joves catalans. M’agrada l’artesania, la fotografia, viatjar, les cultures, la música rock i les llengues estrangeres. Parlo ucranià, rus, anglés i espanyol. Ara estic aprenent alemany, suec i també català! Quin serà el pròxim? 🙂

 

LA FLORINE

Voluntaria amb el SVE

Hola! Sóc la Florine, tinc 21 anys i vinc de Grenoble, una ciutat al Sudest de França. Aquest any he acabat els meu estudis i ara estic molt feliç de ser una de les voluntaries de la Casa Baumann. M’agrada la fotografia, l’art en general, la ropa vintage i viatjar (obviament!). Estic encantada de tenir l’oportunitat de fer el meu voluntariat al voltant de la promoció artística al Baumannlab!

 

LA GVANTSA

Voluntaria amb el SVE

Hola, em dic Gvantsa i vinc de Geòrgia. Tinc 21 anys i acabo de graduar-me de la universitat.
Treballo per a una organització de joves des de fa 4 anys, i ara estic molt satisfeta de continuar fent el meu
treball preferit a Terrassa. M’agrada el treball juvenil i el meu objectiu és convertir-me en formadora en l’àmbit de l’educació no formal i fer canvis positius a la societat. Els meus hobbies són: veure pel·lícules, viatjar, cuinar. Sóc molt fanàtica del judo i de Harry Potter.

 

EL DANIEL

Voluntari amb el SVE

Hola, em dic Daniel i vinc d’Austria. Tinc 18 anys i aquest estiu he acabat l’educació secundaria. De moment estic fent el meu SVE amb La Víbria i treballo amb FUPAR. Allí faig activitats d’oci i esport per a persones amb discapacitat intelectual. Al meu temps lliure m’agrada esquiar i fer boxa. Ara mateix estic molt il·lusionat de poder estar aquí ajudant per a que el món es torni un lloc millor.