Qui som

La Víbria Intercultural és una associació sense afany de lucre, dedicada a la mobilitat internacional per a joves. Va ser fundada l’any 2003 a Terrassa, i pren el seu nom de la llegenda del drac de Sant Llorenç del Munt. L’entitat es va crear amb l’objectiu de promoure la interculturalitat, el voluntariat (local i internacional), i la ciutadania activa, així com exportar la cultura catalana arreu.

Amb aquest propòsit, d’una banda acollim projectes internacionals a casa nostra i, de l’altra, enviem joves del territori a realitzar experiències a l’estranger. Tot això, sota el marc dels programes europeus de mobilitat, que permeten experiències tant de curta com de llarga durada.

Aprofitant la riquesa que ens ofereix la diversitat sociocultural i les eines de l’educació no formal, perseguim promoure valors de tolerància, justícia social, igualtat en la diversitat i participació, així com el desenvolupament d’un esperit crític.

A més a més, des de l’any 2009, oferim un servei gratuït d’assessorament a joves i entitats interessades en qualsevol àmbit de la mobilitat internacional (sigui en el marc dels programes europeus, o no) a les nostres oficines.


 

Anuncios

EL CARLES

Presidència

Com veieu, la corona del nostre president no és molt pomposa… ell és il capo perquè fa molts anys que treballa amb la Víbria i la mobilitat internacional. Així que la seva feina és molt variada i transversal, sempre al timó perquè tot funcioni.
L’experiència de mobilitat que més l’ha marcat va ser un camp de solidaritat a les Filipines, i va aprendre que en un món n’hi caben molts!

L’ANNA

Informadora del punt juvenil de l’Anoia

Trobareu l’Anna a la seu del Consell Comarcal de l’Anoia, a Igualada i per tota la comarca. Us explicarà tot el que vulgueu saber per fer una experiència a l’estranger. 

L’experiència a l’estranger que més l’ha marcat ha estat a Georgia on va descobrir una cultura molt diferent però alhora molt propera.


L’ARES

Responsable de comunicació i assessora de mobilitat

Pallaresa de cap a peus, ella s’encarrega de fer funcionar el web, de la difusió, dels dissenys… i també gestiona els projectes que acollim i enviem. A més a més, fa d’informadora als punts de Terrassa, Barberà del Vallès i Palau-solità i Plegamans.
L’experiència que més l’ha marcat ha estat un voluntariat de Service Civique a Marsella, on va aprendre a vivre positivement!

EL SIIM-MARTIN

Voluntari europeu

El Siim, vingut d’Estonia, està fent un voluntariat europeu a la Casa Baumann, al BaumanLab.
Durant els 9 mesos que s’estarà amb nosaltres, s’encarrega de realitzar i editar gran part de la comunicació audiovisual de la casa: vídeos, fotos, disseny gràfic… és un crack, i a part d’aquesta, té moltes aficions i ganes de conèixer la cultura catalana.

 

LA NATALIA

Pràctiques amb Erasmusplus

La Natalia, vinguda d’Eslovàquia, va fer el Servei de Voluntariat Europeu amb nosaltres i actualment està fent un periode de pràctiques. S’encarrega de gestionar contactes amb els socis, informa sobre oportunitats de mobilitat i a més a més organitza algunes activitats amb joves. Sempre té un somriure preparat, i moltes ganes d’aprendre.

SVE

Voluntaris del Servei de Voluntariat Europeu

El 15 d’octubre arribaran a Terrassa 4 nous voluntaris d’Itàlia, Regne Unit, França i Eslovàquia per donar suport a les activitats de La Víbria. Ben aviat us els presentarem 🙂