Qui som

La Víbria Intercultural és una associació sense afany de lucre, dedicada a la mobilitat internacional per a joves. Va ser fundada l’any 2003 a Terrassa, i pren el seu nom de la llegenda del drac de Sant Llorenç del Munt. Però d’on sorgeix exactament la llegenda de la Víbria?

L’entitat es va crear amb l’objectiu de promoure la interculturalitat, el voluntariat (local i internacional), i la ciutadania activa, així com exportar la cultura catalana arreu. Amb aquest propòsit, d’una banda acollim projectes internacionals a casa nostra i, de l’altra, oferim l’oportunitat a joves del territori a realitzar experiències a l’estranger. Tot això, sota el marc dels programes europeus de mobilitat, que permeten experiències tant de curta com de llarga durada.

Aprofitant la riquesa que ens ofereix la diversitat sociocultural del nostre territori i utilitzant eines d’educació no formal , promovem valors de tolerància, justícia social, igualtat en la diversitat i participació, així com el desenvolupament d’un esperit crític.

A més a més, des de l’any 2009, oferim un servei gratuït d’assessorament a joves i entitats interessades en qualsevol àmbit de la mobilitat internacional des de diversos esquipaments juvenils del territori.

Fes una ullada a les oportunitats de voluntariat, formació i intercanvi!

EL CARLES
Coordinador general

Després de moltes aventures per Europa (i part de l’estranger), treballant en països com França i Itàlia, però vinculat a la Víbria des de fa mooolts anys, actualment coordino l’entitat, intentant impregnar-la de la passió que sento per l’àmbit de la mobilitat internacional.

Soc dissenyador industrial i estudiant de Relacions Internacionals, vinculat des de molt jove amb el món de l’educació no formal, inicialment com a monitor i després com a formador europeu.

Actualment estic immers en una nova aventura: la paternitat, que em proporciona tanta feina com alegria.

LA MARINA
Coordinadora de projectes i assessora de mobilitat

Hola! Sóc la Marina,

i actualment sóc assessora de mobilitat a la Víbria i coordinadora de projectes.

Per mi els canvis i els reptes són fonamentals per no avorrir-me de la rutina. El que més em motiva és la cura de l’entorn i del medi ambient i ho tinc molt present en la mobilitat internacional.

M’agraden molts els idiomes i practicar-los sempre que puc i anar a caminar per la muntanya. Però les meves aficions preferides per desconnectar són les manualitats, les plantes i el Crossfit.

Personalment l’experiència que més m’ha canviat és un voluntariat que vaig fer a Palerm. Ho recomano a tothom!

LA VICKY
Tutora del programa de Mobilicat

Hola, sóc la Vicky!

D’arrels italianes i amant del seu país,
Vaig arribar a Catalunya l’any 2017 gràcies a un projecte SVE (ara ESC) i des de llavors… no he marxat mai!
Aquesta terra és ara la meva segona casa! M’encanta treballar i guiar joves que volen experimentar un creixement professional i personal en un altre país, precisament perquè conec el gran poder enriquidor d’aquestes experiències.
Sóc una persona molt sensible i tolerant.
M’agrada molt poder oferir eines de reflexió i autoconeixement per aconseguir un estat de benestar en les persones.
M’encantan els animals la música i el ball. Des que sóc aquí he començat a ballar swing, es una de les meves grans passions!

LA CARLA
Dinamitzadora d’activitats locals

Em dic Carla i em defineixo com una noia tranquil·la i reflexiva, però alhora molt inquieta per conèixer el que passa al món i al meu voltant, i sempre amb ganes d’assolir nous reptes. M’agrada molt aprendre coses noves, sobretot de forma vivencial, és per això que sempre estic buscant noves experiències que em facin créixer personalment. 

Com a bona sociòloga, sóc observadora i em considero crítica amb la societat, és per això que m’interessa molt el món de la transformació social, ja que crec que és la millor eina per a construir una societat més justa i igualitària. A més, crec molt en l’educació no formal i els voluntariats com a eines de canvi social, així que fa temps que em moc en aquests àmbits. 

També sóc una fanàtica de la naturalesa, així que si no sabeu on sóc és possible que estigui pujant muntanyes. Em relaxa molt cuinar, i m’encanta menjar i tastar nous plats, sobretot de cultures diferents de la meva.

L’ AILEN
Tutora de voluntariat

Quan al 2019 vaig fer un SVE (ESC) a Itàlia per 1 any no vaig preveure com d’important seria aquesta mobilitat per la meva vida. Al tornar sabia que voldria ajudar a altres a viure aquestes experiències donant la oportunitat a tots d’accedir-hi. Per fortuna poc després de tornar a Terrassa he començat a fer justament això com coordinadora ESC a la Víbria.

Sóc una persona enérgica i positiva que li encanta conèixer les diverses realitats d’altres persones així com els diversos menjars. M’apassiona la natura. Sempre que puc m’escapo a la muntanya per desconnectar o, millor dit, connectar amb mi mateixa. 

LA LÉA
Responsable de comunicació

Hola!

Sóc la Léa, una noia francesa recentment instal·lada a Catalunya. No fa gaire, la meva presentació estava en la categoria següent, la dels voluntaris europeus de l’ESC. De fet, abans de convertir-me en membre oficial d’aquest gran equip, vaig ser voluntari amb ells durant 11 mesos.

Ara m’encarrego de la comunicació de l’associació, crear visuals atractives i entenedores per promocionar les activitats que ofereix la Vibria és la meva prioritat.

Sóc una persona molt jovial i extrovertida, sempre motivada per emprendre nous projectes. Implicada en la preservació del medi ambient, actualment formo part del grup Greenfluencers per conscienciar sobre una forma de vida més ecològica.

LA LENA
Voluntaria amb el Cos Europeu de solidaritat

Hola!


Sóc la Lena, tinc 19 anys i vinc del nord d’Austria.
M’agrada molt fer esport, sobretot jugar a tennis, correr o nedar.
Per això estic content de ser voluntari a Fupar ja que fem moltes activitats esportives
juntament amb gent agradable (com jugar a futbol, ​​hoquei, córrer,…).
Sóc una persona positiva i tinc ganes d’experimentar moltes coses noves, visitar llocs nous i conèixer gent agradable durant el meu curs d’ESC.

LA GAIA
Voluntaria amb el Cos Europeu de solidaritat

Hola,

Sóc la Gaia, tinc 21 anys i sóc italiana.
Sóc una persona molt curiosa i oberta a noves experiències. M’agrada conèixer coses diferents de mi viatjant i observant altres cultures.
Em sento bé quan treballo per a gent com quan treballo a Fupar, on faig activitats esportives i de lleure en contacte amb la realitat de la discapacitat intel·lectual.
L’objectiu natural de les activitats que faig és fer somriure a la gent: sóc un gran clown.

EL GEORGI
Voluntario amb el Cos Europeu de solidaritat

Hola a tothom!

Em dic Georgi, tinc 26 anys, de Sofia, Bulgària.
M’interessen molts camps artístics diferents, disseny gràfic, interiorisme, floristeria, opera, etc.
La meva passió és viatjar i explorar diferents països, aprendre diferents idiomes i conèixer gent increïble en el meu camí.
Aquí a LA Vibria estic fent un projecte de voluntariat com a dissenyador gràfic durant 11 mesos.

L’ANITA
Voluntaria amb el Cos Europeu de solidaritat

Hola!

Sóc l’Anita, tinc 25 anys i sóc originària de l’oest de Romania, però vaig viure 5 anys a la capital d’Hongria. M’encanta cantar, tocar la guitarra i fer senderisme. Aquest projecte ESC és un gran pas per a mi fora de la meva zona de confort!

L’ANNA LIISU
Voluntaria amb el Cos Europeu de solidaritat

Hola!

Sóc l’Anna-Liisu, tinc 28 anys i vinc d’Estònia. Vaig ser professor d’història i ciències socials i també vaig formar part del voluntariat en una ONG que treballa amb la gamificació i la participació juvenil. És per això que vaig venir a fer de voluntari a La Vibria; també es centren en el treball juvenil i la gamificació, per la qual cosa em dóna l’oportunitat perfecta de desenvolupar més les meves habilitats en aquest camp i adquirir noves experiències, que normalment no podria fer en el meu feina quotidiana. Quan em queda temps de les meves tasques quotidianes i intento estudiar castellà i català, també vaig a classes de bachata i salsa i esdeveniments relacionats amb això i intento explorar el màxim d’Espanya possible.

EL KARIM
Voluntario amb el Cos Europeu de solidaritat

Hola!

Em dic Karim, sóc un refugiat d’Ucraïna.

Us puc dir de mi, que porto força temps treballant com a dissenyador gràfic, sempre ho sóc obert a nous coneguts, m’encanta qualsevol esdeveniment, que no t’has de seure a escoltar durant molt de temps, i va passar que sóc una persona amable (no per les meves paraules, el nom també significa: generós, amable :D). És una gran alegria per a mi aprendre coses noves, conèixer nous i conèixer els valors d’altres cultures.

Durant la meva vida vaig aconseguir jugar a futbol durant 7 anys, 2 dels quals professionals, jugo molt. bé en qualsevol tipus d’esport, si em donen tinc 30 minuts per descobrir-ho, però els meus preferits segueixen sent el bàsquet, el voleibol, el futbol i el tennis taula. També vaig fer MMA durant 4 anys i vaig anar a judo durant 3 mesos, vaig anar al gimnàs durant una estona (m’agrada molt el gimnàs), però després del moviment vaig parar. També em vaig dedicar a la publicitat durant poc temps i m’agrada una mica l’NFT i la criptomoneda. No hi ha res a afegir, així que us desitjo bon humor