Qui som

La Víbria Intercultural és una associació sense afany de lucre, dedicada a la mobilitat internacional per a joves. Va ser fundada l’any 2003 a Terrassa, i pren el seu nom de la llegenda del drac de Sant Llorenç del Munt. L’entitat es va crear amb l’objectiu de promoure la interculturalitat, el voluntariat (local i internacional), i la ciutadania activa, així com exportar la cultura catalana arreu.

Amb aquest propòsit, d’una banda acollim projectes internacionals a casa nostra i, de l’altra, enviem joves del territori a realitzar experiències a l’estranger. Tot això, sota el marc dels programes europeus de mobilitat, que permeten experiències tant de curta com de llarga durada.

Aprofitant la riquesa que ens ofereix la diversitat sociocultural i les eines de l’educació no formal, perseguim promoure valors de tolerància, justícia social, igualtat en la diversitat i participació, així com el desenvolupament d’un esperit crític.

A més a més, des de l’any 2009, oferim un servei gratuït d’assessorament a joves i entitats interessades en qualsevol àmbit de la mobilitat internacional (sigui en el marc dels programes europeus, o no) a les nostres oficines.


 

EL CARLES

Presidència

Com veieu, la corona del nostre president no és molt pomposa… ell és il capo perquè fa molts anys que treballa amb la Víbria i la mobilitat internacional. Així que la seva feina és molt variada i transversal, sempre al timó perquè tot funcioni.
L’experiència de mobilitat que més l’ha marcat va ser un camp de solidaritat a les Filipines, i va aprendre que en un món n’hi caben molts!

L’ANNA

Informadora del punt juvenil de l’Anoia

Trobareu l’Anna a la seu del Consell Comarcal de l’Anoia, a Igualada i per tota la comarca. Us explicarà tot el que vulgueu saber per fer una experiència a l’estranger. 

L’experiència a l’estranger que més l’ha marcat ha estat a Georgia on va descobrir una cultura molt diferent però alhora molt propera.


L’ARES

Responsable de comunicació i assessora de mobilitat

Pallaresa de cap a peus, ella s’encarrega de fer funcionar el web, de la difusió, dels dissenys… i també gestiona els projectes que acollim i enviem. A més a més, fa d’informadora als punts de Terrassa, Barberà del Vallès i Palau-solità i Plegamans.
L’experiència que més l’ha marcat ha estat un voluntariat de Service Civique a Marsella, on va aprendre a vivre positivement!

EL SIIM-MARTIN

Voluntari europeu

El Siim, vingut d’Estonia, està fent un voluntariat europeu a la Casa Baumann, al BaumanLab.
Durant els 9 mesos que s’estarà amb nosaltres, s’encarrega de realitzar i editar gran part de la comunicació audiovisual de la casa: vídeos, fotos, disseny gràfic… és un crack, i a part d’aquesta, té moltes aficions i ganes de conèixer la cultura catalana.

 

LA NATALIA

Pràctiques amb Erasmusplus

La Natalia, vinguda d’Eslovàquia, va fer el Servei de Voluntariat Europeu amb nosaltres i actualment està fent un periode de pràctiques. S’encarrega de gestionar contactes amb els socis, informa sobre oportunitats de mobilitat i a més a més organitza algunes activitats amb joves. Sempre té un somriure preparat, i moltes ganes d’aprendre.

LA CAROL

Voluntària local

La Carol és una antiquíssima voluntaria de La Víbria, tant a nivell local com internacional, ha estat implicada en projectes amunt i avall, i en tasques locals. Actualment desenvolupa un projecte “Erasmus for Youth Entrepeneurs” i viu a caball entre Itàlia i Terrassa.