Qui som

La Víbria Intercultural és una associació sense afany de lucre, dedicada a la mobilitat internacional per a joves. Va ser fundada l’any 2003 a Terrassa, i pren el seu nom de la llegenda del drac de Sant Llorenç del Munt. L’entitat es va crear amb l’objectiu de promoure la interculturalitat, el voluntariat (local i internacional), i la ciutadania activa, així com exportar la cultura catalana arreu.

Amb aquest propòsit, d’una banda acollim projectes internacionals a casa nostra i, de l’altra, oferim l’oportunitat a joves del territori a realitzar experiències a l’estranger. Tot això, sota el marc dels programes europeus de mobilitat, que permeten experiències tant de curta com de llarga durada.

Aprofitant la riquesa que ens ofereix la diversitat sociocultural del nostre terriotori i utilitzant eines d’educació no formal , promovem valors de tolerància, justícia social, igualtat en la diversitat i participació, així com el desenvolupament d’un esperit crític.

A més a més, des de l’any 2009, oferim un servei gratuït d’assessorament a joves i entitats interessades en qualsevol àmbit de la mobilitat internacional (sigui en el marc dels programes europeus, o no) a les nostres oficines.

Fes una ullada a les oportunitats de voluntariat, formació i intercanvi!


 

Anuncis

LA RUT

Tutora del Mobilicat

Ella és més igualadina que la pasta de paper, per això acompanyarà el procés dels joves de l’Anoia en la seva aventura a Bristol, on aprendran competènies interculturals i un creixement professional molt important. L’experiència que més recorda és al Senegal, on va descobrir que la música és un llenguatge universal. 

EL DANI

Tutor del Mobilicat

Després de moltes voltes pel món, acompanyarà el procés personal i professional dels joves de cicles formatius de Terrassa, a fer una estada de pràctiques a Regne Unit.  Aquest programa, promou la inserció laboral, emfatitzant en les competències interculturals.  L’experiència que més l’ha marcat ha estat viure a Nova Zelanda, on va aprendre que el paper de vàter no creix sol al bany.

EL CARLES

Presidència

Com veieu, la corona del nostre president no és molt pomposa… ell és il capo perquè fa molts anys que treballa amb la Víbria i la mobilitat internacional. Així que la seva feina és molt variada i transversal, sempre al timó perquè tot funcioni.
L’experiència de mobilitat que més l’ha marcat va ser un camp de solidaritat a les Filipines, i va aprendre que en un món n’hi caben molts!

L’ARES

Coordinadora

Pallaresa de cap a peus, ella s’encarrega de fer funcionar el web, de la difusió, dels dissenys… i també gestiona els projectes que acollim i enviem. A més a més, fa d’informadora als punts de Terrassa i Palau-solità i Plegamans.
L’experiència que més l’ha marcat ha estat un voluntariat de Service Civique a Marsella, on va aprendre a vivre positivement!

L’ANNA

Informadora del punt juvenil de l’Anoia

Trobareu l’Anna a la seu del Consell Comarcal de l’Anoia, a Igualada i per tota la comarca. Us explicarà tot el que vulgueu saber per fer una experiència a l’estranger. 

L’experiència a l’estranger que més l’ha marcat ha estat a Georgia on va descobrir una cultura molt diferent però alhora molt propera.


LA NATALIA

Pràctiques amb Erasmusplus

La Natalia, vinguda d’Eslovàquia, va fer el Servei de Voluntariat Europeu amb nosaltres i actualment està fent un periode de pràctiques. S’encarrega de gestionar contactes amb els socis, informa sobre oportunitats de mobilitat i a més a més organitza algunes activitats amb joves. Sempre té un somriure preparat, i moltes ganes d’aprendre.

L’ANNA

Voluntaria amb el SVE

Em dic Anna i sóc d’Eslovàquia. Vaig viure una experiència com a estudiant Erasmus fa un temps i ara començo com a voluntaria a La Vibria, estic molt motivada per aquesta etapa, perquè m’agrada molt organitzar projectes i activitats per a joves. També m’agradaria compartir les meves experiències amb altres joves i conèixer més la cultura catalana.

L’OLA

Voluntaria amb el SVE

Sóc la Ola de Varsòvia (si, el meu nom és Ola i no és cap broma! 😉 Estic aquí perquè m’encanta viatjar i conèixer gent de tot el món. M’agradaria compartir totes les meves experiències sobre viatjar a l’estranger i aprendre també coses sobre les persones que viuen aquí! (com la llengua catalana 😉 Pels matins ballo! i això fa sempre el dia molt millor! ¡Amics, ens veiem a la pista de ball!

LA VICKY

Voluntaria amb el SVE

Soc la Vicky, tinc 26 anys i sóc italiana. Estaré a Terrassa 9 mesos com a voluntària del Servei de Voluntariat Europeu. Estic molt contenta de treballar en un context multicultural i ajudar a BaumannLab amb les meves habilitats creatives. Durant 9 mesos treballaré en temes de comunicació visual (fotografia, vídeos, disseny gràfic). M’encanta conèixer altres cultures i joves de països diferents.

LA SOLÈNE

Voluntaria amb el SVE

Em dic Solène i sóc de França. Durant 9 mesos, ajudaré a Tub d’Assaig donant classes de circ a l'”Escoleta” i col·laboraré en la creació d’un intercanvi juvenil i en la organització esdeveniments. Per a mi el Servei de Voluntariat Europeu és una experiència increïble per descobrir una altra cultura, un altre país, sortir de la meva zona de confort i trobar gent de tot el món.