Qui som

La Víbria Intercultural és una associació sense afany de lucre, dedicada a la mobilitat internacional per a joves. Va ser fundada l’any 2003 a Terrassa, i pren el seu nom de la llegenda del drac de Sant Llorenç del Munt. Però d’on sorgeix exactament la llegenda de la Víbria?

L’entitat es va crear amb l’objectiu de promoure la interculturalitat, el voluntariat (local i internacional), i la ciutadania activa, així com exportar la cultura catalana arreu. Amb aquest propòsit, d’una banda acollim projectes internacionals a casa nostra i, de l’altra, oferim l’oportunitat a joves del territori a realitzar experiències a l’estranger. Tot això, sota el marc dels programes europeus de mobilitat, que permeten experiències tant de curta com de llarga durada.

Aprofitant la riquesa que ens ofereix la diversitat sociocultural del nostre territori i utilitzant eines d’educació no formal , promovem valors de tolerància, justícia social, igualtat en la diversitat i participació, així com el desenvolupament d’un esperit crític.

A més a més, des de l’any 2009, oferim un servei gratuït d’assessorament a joves i entitats interessades en qualsevol àmbit de la mobilitat internacional des de diversos esquipaments juvenils del territori.

Fes una ullada a les oportunitats de voluntariat, formació i intercanvi!

EL CARLES
Coordinador

Després de moltes aventures per Europa (i part de l’estranger), treballant en països com França i Itàlia, però vinculat a la Víbria des de fa mooolts anys, actualment coordino l’entitat, intentant impregnar-la de la passió que sento per l’àmbit de la mobilitat internacional.

Soc dissenyador industrial i estudiant de Relacions Internacionals, vinculat des de molt jove amb el món de l’educació no formal, inicialment com a monitor i després com a formador europeu.

Actualment estic immers en una nova aventura: la paternitat, que em proporciona tanta feina com alegria.

LA MARINA
Assessora de mobilitat internacional

Hola! Sóc la Marina, i actualment sóc assessora de mobilitat a la Víbria i coordinadora de projectes.

Per mi els canvis i els reptes són fonamentals per no avorrir-me de la rutina. El que més em motiva és la cura de l’entorn i del medi ambient i ho tinc molt present en la mobilitat internacional.

M’agraden molts els idiomes i practicar-los sempre que puc i anar a caminar per la muntanya. Però les meves aficions preferides per desconnectar són les manualitats, les plantes i el Crossfit.

Personalment l’experiència que més m’ha canviat és un voluntariat que vaig fer a Palerm. Ho recomano a tothom!

L’ANABEL
Coordinadora de projectes

Després d’uns anys voltant vaig tornar a Terrassa. La mobilitat internacional em va obrir tot un món d’experiències i aprenentatges, i em fa molt feliç seguir creant oportunitats i veure com altres també viuen aquest procés que tant em va enriquir.

M’apassiona la música, les humanitats, la comunicació i l’aprenentatge vivencial, i sóc incessablement curiosa. Actualment toco la guitarra, faig yoga i ballo swing. M’interessa molt l’educació (formal, no formal i informal), i crec fermament en ella com a eina de transformació social.

LA CARLA
Dinamitzadora d’activitats locals

Em dic Carla i em defineixo com una noia tranquil·la i reflexiva, però alhora molt inquieta per conèixer el que passa al món i al meu voltant, i sempre amb ganes d’assolir nous reptes. M’agrada molt aprendre coses noves, sobretot de forma vivencial, és per això que sempre estic buscant noves experiències que em facin créixer personalment. 

Com a bona sociòloga, sóc observadora i em considero crítica amb la societat, és per això que m’interessa molt el món de la transformació social, ja que crec que és la millor eina per a construir una societat més justa i igualitària. A més, crec molt en l’educació no formal i els voluntariats com a eines de canvi social, així que fa temps que em moc en aquests àmbits. 

També sóc una fanàtica de la naturalesa, així que si no sabeu on sóc és possible que estigui pujant muntanyes. Em relaxa molt cuinar, i m’encanta menjar i tastar nous plats, sobretot de cultures diferents de la meva.

L’ AILEN
Coordinadora de projectes

Quan al 2019 vaig fer un SVE (ESC) a Itàlia per 1 any no vaig preveure com d’important seria aquesta mobilitat per la meva vida. Al tornar sabia que voldria ajudar a altres a viure aquestes experiències donant la oportunitat a tots d’accedir-hi. Per fortuna poc després de tornar a Terrassa he començat a fer justament això com coordinadora ESC a la Víbria.

Sóc una persona enérgica i positiva que li encanta conèixer les diverses realitats d’altres persones així com els diversos menjars. M’apassiona la natura. Sempre que puc m’escapo a la muntanya per desconnectar o, millor dit, connectar amb mi mateixa. 

LA DUŞE
Voluntaria amb el Cos Europeu de solidaritat

Hola hola!

Sóc Duşe. Tinc 23 anys i sóc de Turquia. Ara sóc voluntari a FUPAR. Participo en activitats de lleure amb gent de FUPAR on m’estic divertint i ells també! És molt divertit fer activitats de lleure amb ells. Fem moltes activitats junts (futbol, bàsquet, costura ping-pong i molt més…) Gràcies a aquestes activitats, passo temps amb gent local i aprenc coses noves sobre la seva cultura!
És una experiència molt agradable formar part de l’equip FUPAR.

L’ANASTASIA
Voluntaria amb el Cos Europeu de solidaritat

Sóc l’Anastasia i vinc de Grècia.

La meva passió pel coneixement em va portar a ser mestra de dansa i educació infantil. Sóc una persona creativa que té curiositat per la vida i les noves experiències.
M’encanten les arts, els jocs, passejar per la natura i el menjar!

EL DAVIDE
Voluntario amb el Cos Europeu de solidaritat

Hola a tothom!

Em dic Davide i estaré a Espanya per segona vegada (la primera va ser fer el meu Erasmus a Madrid) i estic molt content de tenir aquesta possibilitat.
M’encanta llegir, anar al cinema, fer llargues passejades i conèixer gent i cultures noves 🙂 M’encantaria visitar alguns llocs nous a Espanya i compartir tot el meu entusiasme.
Espero que puguem compartir tant com sigui possible. ^^ Ens veiem aviat!

L’EZIO
Voluntario amb el Cos Europeu de solidaritat

Hola!

Em dic Ezio i sóc d’Itàlia. Tinc 27 anys i sóc psicòleg. També sóc un activista lgbt i estic molt implicat en els moviments feministes i en temes de justícia social en general.
M’encanta conèixer gent i cultures noves i sóc una persona molt sociable i extrovertida.

L’INES
Voluntaria amb el Cos Europeu de solidaritat

Hola!

Em dic Ines, tinc 19 anys i vinc del sud d’Alemanya.
M’agrada molt passar temps amb els meus amics i llegir. També m’agrada estar a la muntanya i fer esport a la natura.
En els propers mesos faré de voluntaria a l’associació Prodis.
Estic molt emocionat amb la meva feina i amb totes les noves experiències.

LA FLORA
Voluntaria amb el Cos Europeu de solidaritat

Hola!

Em dic Flora. Tinc 19 anys i sóc de Viena, Àustria.
M’agrada llegir, cuinar i sortir amb els amics. També m’agrada molt ballar, jugar a futbol i viatjar. Sóc una persona positiva i sempre oberta a noves experiències.
L’organització on treballo es diu Fupar

LA LÉA
Voluntaria amb el Cos Europeu de solidaritat

Bon dia!

Sóc la Léa. Tinc 25 anys i vinc del sud de França.
Després d’acabar els estudis de disseny gràfic sempre vaig voler marxar a l’estranger, però amb el covid…. impossible. Per això estic aquí avui. Sóc voluntària a la Víbria on treballo com a dissenyadora gràfica.
Sóc una persona positiva, curiosa i de vegades massa xerraire. M’encanta el mar, el cel blau i el sol (estic al lloc perfecte per a això). Però també l’art, el vi i el formatge (sí, sóc un clixé francès).
Petons (a les dues galtes).

EL KARIM
Voluntaria amb el Cos Europeu de solidaritat

Em dic Karim, sóc un refugiat d’Ucraïna.

Us puc dir de mi, que porto força temps treballant com a dissenyador gràfic, sempre ho sóc obert a nous coneguts, m’encanta qualsevol esdeveniment, que no t’has de seure a escoltar durant molt de temps, i va passar que sóc una persona amable (no per les meves paraules, el nom també significa: generós, amable :D). És una gran alegria per a mi aprendre coses noves, conèixer nous i conèixer els valors d’altres cultures.

Durant la meva vida vaig aconseguir jugar a futbol durant 7 anys, 2 dels quals professionals, jugo molt. bé en qualsevol tipus d’esport, si em donen tinc 30 minuts per descobrir-ho, però els meus preferits segueixen sent el bàsquet, el voleibol, el futbol i el tennis taula. També vaig fer MMA durant 4 anys i vaig anar a judo durant 3 mesos, vaig anar al gimnàs durant una estona (m’agrada molt el gimnàs), però després del moviment vaig parar. També em vaig dedicar a la publicitat durant poc temps i m’agrada una mica l’NFT i la criptomoneda. No hi ha res a afegir, així que us desitjo bon humor

LA KATRIN
Voluntaria amb el Cos Europeu de solidaritat

Hola 🙂

Em dic Katrin, tinc 18 anys i vinc d’Alemanya.
M’encanta fer esport, especialment atletisme o sortir a córrer. També m’agrada estar a la natura o sortir amb els meus amics.
Estic entusiasmada de conèixer noves persones i cultures. Treballaré a Fupar.

LA WERONIKA
Voluntaria amb el Cos Europeu de solidaritat

Hola,

Sóc la Weronika de Polònia. Tinc 26 anys. Sóc interiorista i artista. En general m’interessen les belles arts.
M’agraden els animals. M’encanta la natura, camino molt i m’agrada descobrir nous llocs i coses noves. Cuso i renovo roba. M’encanta escoltar música i fer milers de fotos. M’interessa l’ecologia.
També sóc una manites. Sóc una persona molt sensible i empàtica.

EL MEHMET

Em dic Mehmet i sóc belga-turc. Estic fent pràctiques d’Eurodisea a Vibria.

Després de viure a Turquia, Bèlgica i Itàlia per diferents motius, vaig decidir venir a Catalunya per seguir respirant l’aire mediterrani.

A part d’això, m’encanta descobrir una cultura a través de la seva història, arquitectura, llengua i literatura. Tots els quals es poden trobar en abundància a Catalunya.