“Be the creator of your future”

On: Mistretta, Sicily, Italy Be the creator of your future.png

Quan: Del 15 al 22 de juliol

Qui pot participar?
12 joves residents a l’estat espanyol d’entre 15 i 25 anys + 1 youth leader que ha de ser major d’edat.

L’intercanvi s’adreça a joves que estiguin o hagin estat en situació d’atur i que estiguin interessades en explorar les eines per comabtre l’atur juvenil. Cal participar-hi amb proactivitat, perspectiva intercultural, predisposició per a treballar en equip. Preferiblement, l’intercanvi s’adreça a joves que participin del teixit associatiu local i puguin traslladar el coneixement i eines adquirides a la seva realitat local.

Temàtica

L’atur és un problema quotidià i sobretot la desocupació juvenil, especialment en països com Itàlia, Espanya i Grècia. Són moltes les persones joves que, després d’acabar els seus estudis, es troben sense feina i sense la possibilitat ni el desig de continuar la seva educació. Aquestes són les persones anomenades NEET (Not engaged in Educatuion, Employment, or Training).

Es considera que l’atur a llarg termini condueix a conseqüències personals de creixement de sentiment de desconfiança, la pèrdua de motivació, la frustració, la sensació d’exclusió social que contribueix encara més negativament a la possibilitat de trobar feina.

Amb aquest intercanvi es vol donar espai a les persones joves aturades per a reflexionar sobre aquesta problemàtica social mitjançant dinàmiques d’educació no formal i vivencial. A través de metodologia de treball participativa i intuïtiva es pretén que les joves puguin adquirir i millorar les habilitats adreçades a desenvolupar la seva iniciativa emprenedora i la seva iniciativa personal. Es treballaran habilitats de comunicació i creativitat, que permetin a les joves transformar les seves idees en accions. L’intercanvi pretén aportar eines per tal de que les joves puguin ser autonomes en planificar el seu propi futur. 

Objectius

  • Desenvolupar habilitats útils per entrar al món laboral com proactivitat, autonomia i presa de deicions, capacitat de síntesi i redacció, creativitat, esperit crític, resolució de problemes, constància, compromís, capacitat de treball en grup i lideratge
  • Incrementar la consciència intercultural per aprendre a treballar en un entorn intercultural
  • Promocionar el domini de la llengua anglesa, important per aspirar a entrar al món laboral
  • Conèixer la situació actual de l’atur juvenil europeu, de les persones anomenades NEETs  i les bones pràctiques per combatre’l
  • Explorar, reconèixer i millorar habilitats i competències clau per redactar un CV competitiu
  • Informar sobre les oportunitats Erasmus + en l’àmbit juvenil;
  • Fomentar la ciutadania europea activa, reflexionar sobre temes de dimensió europea 
  • Ampliar els coneixements i les tècniques i dinàmiques d’educació no formal. Això és especialment vàlid per a les participants  que tenen intenció de seguir formant-se en l’àmbit de facilitació de grups.

Països participants
Itàlia, Grècia i Espanya

Allotjament

Les participants s’allotjaran en una escola.  S’adequaran algunes aules amb matalassos per allotjar el grup. La idea d’aquest intercanvi juvenil és crear un entorn de vida col·lectiu, per tant es repartiran les tasques de neteja i manteniment. 

Es pot arribar a l’aeroport de Catània o bé a l’aeroport de Palermo. 

Cost
El cost de participació són 50€ per la gestió de projectes de La Víbria Intercultural.

El menjar, l’allotjament i les activitats estan subvencionades al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. També es reemborsaran les despeses de desplaçament dins del límit de 275 EUR/persona, suficients per a cobrir les despeses del viatge.

Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari i esperar que us contactem en cas de ser escollits. El nom del projecte és “Be the creator of your future”. Un cop us inscriviu a l’oferta, podeu accedir a més informació i resoldre dubtes.

Què implicar participar com a youth leader?
En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. A més, pot fer aportacions al programa d’activitats i cal tenir disposició per dinamitzar alguna activitat o taller. És important que la youth leader tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte, siusplau, indica’ns-ho a observacions al formulari que trobaràs més abaix. 

Important!
La selecció de les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concret en descriure els teus motius de participació al formulari.

Data límit 28 de juny

Contacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org