BEAT UNEMPLOYMENT

BU1
Al setembre, 6 participants nostres van anar a la República Txeca a fer l’intercanvi juvenil Beat Unemployment del programa Erasmus+. El projecte el va organitzar EUROTEAM, i tenia l’objectiu de reunir a joves de 15-19 anys de 5 països diversos – República Txeca, Turquia, Dinamarca, Itàlia i Espanya – per a col·laborar en temes d’ocupació i emprenedoria.
Avui dia els temes d’ocupació i d’atur segueixen sent importants per a Catalunya. Tot i que ens hem recuperat de la crisi econòmica, encara tenim problemes amb l’atur juvenil. La participació en aquest projecte va permetre als nostres joves entregar-se plenament al tema i aprendre sobre la situació actual a Europa.
L’objectiu del projecte era millorar les competències dels joves relacionades amb el mercat laboral, especialment el desenvolupament de l’emprenedoria, les llengües estrangeres i la comunicació. El projecte es va centrar en les necessitats dels participants per obtenir i desenvolupar les seves competències per tal de tenir més possibilitats d’èxit en el mercat laboral, tant en els seus respectius països com en el mercat europeu.
Les activitats principals van consistir en presentacions sobre ocupació, tallers de creació d’una empresa i fer un pla de negocis, disseny de logotips, anuncis, promocions, sessions de preparació de CV i jocs de rol en entrevistes de feina. Totes les activitats es van desenvolupar mitjançant mètodes d’aprenentatge no formal.
En conseqüència, la participació a Beat Unemployment va ajudar als nostres joves a desenvolupar habilitats i destreses en l’àmbit de la gestió d’un negoci propi i guanyar coneixements del mercat laboral i de les oportunitats d’autorealització en el futur a través d’activitats comercials pròpies.
A la pàgina web de Beat Unemployment trobareu més informació sobre l’estructura del projecte, els participants i els resultats.