CES a Craiova, Romania «SHIFT»

Nom del projecte: «SHIFT»Copy of CES Craiova

A: CraiovaRomania

Quan: 01/08/2019 – 31/01/2020 (6 mesos)

Data límit: Es valoraran les candidatures per ordre d’arribada

Organització d’acollida: 

ACT – Association Community for Youth és una ONG activa a la ciutat de Bailesti Soth West Regió d’Oltenia de Romania. ACT té la missió de desenvolupar, implementar i donar suport a la joventut amb programes de desenvolupament construïts al voltant dels conceptes de l’aprenentatge permanent, la mobilitat i l’associacionisme. ACT treballa per potenciar la participació activa de la gent jove per millorar la societat i les seves pròpies vides. L’objectiu d’aquest potencialitat és establir una base de moviment comunitari que fomenti la implicació positiva de joves en la resolució de problemes que els afecten, tractar-los com recursos i no com problemes.

Tasques

L’objectiu general del projecte és elevar el nivell d’alfabetització mediàtica, especialment en l’àrea de mitjans digitals, de joves de Romania i dels vuit voluntaris alhora que contribueixen a la seva activitat de desenvolupament personal i professional.

Els objectius específics són:

 1. Millorar les habilitats i competències de 8 voluntaris/e sobre la comprensió crítica de l’entorn mediàtic i dels mitjans digitals i en organitzar i implementar activitats amb l’objectiu de transmetre aquests coneixements a altres.
 2. Conscienciar sobre la importàncies de l’alfabetització mediàtica de 120 joves d’instituts a Craiova.
 3. Augmentar el nivell d’alfabetització mediàtica de 60 participants a 4 instituts mitjançant la implementació de 48 tallers temàtics.

Què aprendré en el projecte SHIFT?

La nostra metodologia l’aprenentatge experimental situa el/la voluntari/a al centre del seu procés d’aprenentatge i fomenta el seu compromís.

Cada voluntari tindrà un pla de desenvolupament personalitzat que estarà enfocat tant a les habilitats professionals com personals, un mentor per guiar i una altra persona que ajudi en la feina amb les institucions.

En el projecte utilitzarem la metodologia d’aprenentatge experimental basat en 4 models d’etapes cícliques:
1. Experiència concreta: sortir i participar a l’activitat.
2. Reflexió sobre aquesta experiència sobre una base personal: autoreflexió i reflexió guiada assistida pel mentor que té com a objectiu la derivació de les regles generals que descriuen l’experiència, o l’aplicació d’experiències i coneixements anteriors.
3. Conceptualització abstracta – recolzada pel model de planificació participativa i dinàmica de la distribució de rols practicada per l’equip directiu. En aquesta etapa, la gestió ajuda al/la voluntari/a en les maneres de modificar el proper aconteixement de l’experiència
4. Experimentació activa: convertir l’abstracte en activitats concretes i reiniciar el cicle al número 1.

Detalls pràctics:

 1. 3-4 hores al dia amb els joves i 1-2 hores / dia per preparar les activitats.
 2. ACT allotja als voluntaris en apartaments de lloguer a la ciutat de Craiova. Cada allotjament assegurarà bones condicions de vida (llits individuals, cuina equipada i
  bany, sistema de calefacció, aigua freda/calenta, Wi-Fi).                                    
 3. El transport local estarà cobert per ACT, a l’arribar rebran informació sobre com utilitzar el transport públic, un mapa de les línies de transport públic, etc.
 4.   ACT comprarà els bitllets d’avió mentre l’Organització d’enviament farà que el voluntari estigui ben informat i tingui tots els documents.
 5. Els voluntaris reben classes de llengua romanesa dos cops per setmana durant els primers 4 mesos i 1 sessió per setmana la resta del projecte.
 6. Cada voluntari rebrà una targeta SIM romanesa per a telèfons mòbils que es cobrarà mensualment.
 7. Viatges internacionals, transport local, tarifes d’allotjament i serveis públics, els costos mensuals de comunicació, els costos relacionats amb les activitats els cobreix directament ACT.
  Pensió alimentària mensual: 120 euros / mes
  Diners de butxaca: 90 euros al mes

Cost

 • L’únic cost és l’aportació de 50€ com quota de participació. El menjar, l’allotjament, l’assegurança mèdica i el transport (màx. 360€ per anada i tornada) estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus + de la UE. El/la voluntari/ària també rebrà diners de butxaca per a les seves despeses. El cost dels bitllets d’anada i tornada es reemborsaran.

Criteris de selecció del/la voluntari/ària:

 • Criança de 18 a 30 anys
 • Als voluntaris que sol·liciten aquest projecte els ha d’agradar i han d’estar disposats a treballar amb els joves durant 6 mesos.
 • Ser una persona activa, oberta, creativa, innovadora, responsable i motivada
 • Els voluntaris d’aquest projecte haurien de, sobretot, mostrar voluntat d’aprendre i de veure la seva experiència de voluntariat com un procés d’aprenentatge.
 • Nivell bàsic d’anglès (ser capaç de fer-se entendre i ser entès pels altres – capaç de comunicar-se).

                                                                                                         

Què fer per participar:

Omple aquest formulari i espera a que et contactem. Si estàs interessat/-a en més d’un SVE, pots omplir tants formularis com vulguis. A més, has de enviar-nos el CV i una carta de motivació en anglès a info@vibria.org ‘CES a Craiova SHIFT’ com a assumpte.

Contacta’ns

Per a qualsevol dubte, envia’ns un email a info@vibria.org

2_eu_flag_co_funded_vect_pos_[cmyk]_left_ES.gif