CES a Normandia, França «Make your dreams come true»

Nom del projecte: «Make your dreams come true» Copy of Copy of CES Craiova

A: Flers, Normandia, França

Quan: 01/09/2019 – 15/08/2020 (11 mesos)

Data límit: Es valoraran les candidatures per ordre d’arribada

Organització d’acollida: la Maison des Jeunes et de la Culture Flers, Normandy

El MJC de Flers, Normandia, és una associació formada per persones decidides a treballar i donar suport als joves. El nostre objectiu és enriquir la seva rutina diària per ajudar els joves a seguir les seves passions. Els projectes, cursos i tallers s’ofereixen en els següents àmbits: art, música, teatre i esport. Per tant, Dennis és responsable del sector juvenil. Sempre es pot trobar a molts joves a la seva oficina, voluntaris, interns o, bàsicament, qualsevol que vulgui beneficiar-se una mica de la seva saviesa. A més, hi ha diversos instructors i professors de música que col·laboren amb el MJC.

Tasques

 • Esport / Salut – El MJC de Flers ofereix una àmplia gamma de cursos d’esports i activitats per a totes les edats i grups socials. Durant el vostre període de voluntariat col·laborareu amb un voluntari francès per ajudar els tres instructors esportius.
 • Els voluntaris utilitzaran el seu temps a França per desenvolupar projectes culturals dins del MJC i en col·laboració amb altres estructures de Flers i els seus voltants: mediateca, centres d’oci, ​​ludoteca, escoles primàries, etc.

La majoria dels voluntaris treballen amb:

 •  Cafè associatif – joves membres del MJC i les seves famílies, així com adults que ho participen en les nostres activitats de lleure cada temporada. Els voluntaris organitzen vetllades interculturals, vetllades musicals, esdeveniments culturals (Dia dels Jocs, Setmana d’Europa) i tallers creatius per a nens.
 • Els joves locals – els voluntaris visiten escoles i centres de formació per compartir amb el informació sobre programes de mobilitat, oportunitats de voluntariat i europeus. També participen en la preparació d’intercanvis juvenils.
 • Altres estructures a la ciutat de Flers, en les quals els voluntaris ofereixen ocasionalment ajudar amb activitats i esdeveniments culturals, així com treballar en projectes en els quals el MJC és una organització associada (per exemple: Petit Déjeuner International, La Grande Lessive, Festival du Jeux).
 • Depenent dels interessos dels voluntaris, es poden desenvolupar més projectes amb aquestes organitzacions.

CONDICIONS D’ALLOTJAMENT, ALIMENTACIÓ I TRANSPORT:
Els dos voluntaris allotjats compartiran un pis situat al Quartier du Mont Saint-Michel de Flers. Es triga uns 20 minuts a peu, 5 minuts amb autobús i uns 10 en bicicleta per arribar al MJC situat al costat del centre de la ciutat de Flers. L’apartament consta de dos dormitoris, un bany, un lavabo, una sala d’estar i una cuina. Al començament de cada mes, el voluntari rebrà diners per a la compra (210 €) i diners de butxaca (180 €) per al seu ús personal.

 • L’assegurança mèdica i el transport estan subvencionats al 100% pel programa.
 • El voluntariat europeu no té cap cost de participació. Et demanem que et facis soci/a de la Víbria: 40€ que són vàlids per tot un any. 

FORMACIÓ DURANT EL PROJECTE:
Els voluntaris participaran en el cicle formatiu organitzat per les agències nacionals. A més, depenent de les seves motivacions, es poden considerar els següents cursos de formació amb el nostre personal:

– Formació en activitats esportives amb diferents públics (nens, joves, adults, refugiats, persones amb necessitats especials)

– formació en activitats culturals (organització de concerts, participació en l’organització de festivals…)

– formació en activitats educatives (com recolzar projectes per a joves, metodologia del projecte)

Criteris de selecció del/la voluntari/ària:

 • Criança de 18 a 30 anys
 • T’interessa un projecte cultural i / o esportiu. Estàs obert i disposat a compartir les teves idees amb l’equip. 
 • Als voluntaris que sol·liciten aquest projecte els ha d’agradar i han d’estar disposats a treballar amb joves durant 11 mesos
 • Ser una persona activa, oberta, creativa, innovadora, responsable i motivada
 • Els voluntaris d’aquest projecte haurien de, sobretot, mostrar voluntat d’aprendre i de veure la seva experiència de voluntariat com un procés d’aprenentatge.
 • Nivell bàsic d’anglès o de francès (ser capaç de fer-se entendre i entendre altres persones, capaç de comunicar-se).

Què fer per participar:

Omple aquest formulari i espera a que et contactem. Si estàs interessat/-a en més d’un SVE, pots omplir tants formularis com vulguis. A més, has de enviar-nos el CV i una carta de motivació en anglès a info@vibria.org ‘CES a Normandia’ com a assumpte.

Cost:

L’únic cost és l’aportació de 50€ com quota de participació. El menjar, l’allotjament, l’assegurança mèdica i el transport (màx. 360€ per anada i tornada) estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus + de la UE. El/la voluntari/ària també rebrà diners de butxaca per a les seves despeses. El cost dels bitllets d’anada i tornada es reemborsaran.

Contacta’ns

Per a qualsevol dubte, envia’ns un email a info@vibria.org

2_eu_flag_co_funded_vect_pos_[cmyk]_left_ES.gif