Aquest va ser un projecte destinat a entener-nos a nosaltres mateixos i reflexionar sobre els nostres comportaments, especialment al voltant dels refugiats. Va ser a la illa de Wight, al sur de Gran Bretanya.
Es van fer activitats per:
- Desafiar la percepció de les estructures de la nostra societat que minen la inclusió social o fomenten la discriminació.
- Superar els estereotips de diferents religions.
- Construir una comprensió més àmplia del que significa una actitud inclusiva i iniciar un diàleg intercultural i interreligiós.
- Fer augmentar el sentit de l’empatia cap a les altres persones.
Una experiencia on vam apendre molt, ho vam passar molt bé (i malament) compartint-ho amb persones de tot arreu del continent.
Activities
Introduction games
Per començar a coneixen’s vam fer-ho d’una forma molt frenetica. Missió impossible, teniem 1 hora per realitzar una serie de tasques entre unes 30 persones.
Open space
Una tarda tots els participants van tenir l’oportunitat de preparar tallers i dirigir-los. Va ser una experiència fantàstica aprendre dels altres sobre els temes que gaudeixen i que dominen. D’alguna manera, és una manera de promoure el “compartir és viure”.
Hike and refugees
Durant aquells dies, vam fer unes quantes sortides per caminar, la primera va ser durant el dia i vam veure com de bonic era el lloc:
També vam fer una sortida de nit, una simulació de refugiats creuant la frontera d’un pais. Hi havia policies, contrabandistes, nens, pares, mares, avis, embaraçada… Plovia, feia fred, la gent tenia por, hi havia crits i confusió. Una experiencia molt realista, que ens va unir molt més com a grup i al final tenim una historia memorable.
Finalment, la embaraçada va tindre un baby shower per celebrar que vam creuar la frontera:
ntercultural night
La nit intercultural és la oportunitat per donar a coneixer el país d’on vens i per coneixer els altres països. Tothom porta menjar i balls tradicionals, i també s’explica una mica la história del país.
Aquella nit no haviem pensat cap ball però teniem ganes d’ensenyar-ne un, ja que els altres països en van ensenyar. Llavors, com que dues de les participants veniem de Torredembarra i un dels participants de Tarragona, ens vam inventar un ball i vam dir que er de la nostra zona. Ens ho vam passar bé i a ningú la va resultar un ball gaire estrany.
Reflexion groups
Quan el YE va començar, tots els participants es van agrupar per grups de reflexió. La principal tasca d’aquests grups era, cada vespre, reflexionar sobre el que ha passat durant el dia, sobre el nostre estat emocional i parlar-ne d’ell.
Self-reflexion Activities
Durant el projecte vam estar treballant sobre qui som i la societat en que vivim amb activitats com “Who amb I?” on vam fer un treball sobretot individual, o en activitats més grupals que, tot i tenir un anàlisi al principi de qui som, van unir-nos com a grup.
LIMIT 20 Activity
Aquesta va ser una activitat que es va presentar com una gimcana per equips amb l’únic objectiu de passar-ho bé i riure una estona, on hi havia un jurat que avaluaria justament els equips per puntuar-los. Però en realitat, des d’abans de començar l’activitat i crear els equips, el jurat ja havia decidit l’ordre en que quedarien els equips, per tant els participants no tenien res a fer, el guanyador ja estava decidit.
Després de l’activitat es va estar debatint sobre la “justícia” tant en aquest joc com extrapolant-ho a la vida real.
Forum Theater
Durant el projecte vam experimentar amb el metode de “forum theater” on, mitjançant el teatre. vam pensar problemes que trobem en la societat i, a través de representar situacions de la vida quotidiana on apareixien aquelles problemàtiques, les vam treballar i intentar solucionar.
Go viral Activity
Dediquem el darrer matí del projecte a aquesta activitat on tots els participants van fer grups. en funció del que els agrada fer i de les seves habilitats. crear materials digitals difondre el que vam fer / viure durant el projecte.
D’aquesta activitat apareixen molts recursos que van des del molt formal (un infogràfic) fins als més informals i sarcàstics (Empathic Step # 1 Video Dark parts).
Finalment, un video resumint el que ha sigut per nosaltres aquest projecte.
Kitchen
Cada dia, hi havia un grup de persones (els grups de reflexió) encarregades d’ajudar el xef (Andrés) amb la cuina, portar menjar a taula i netejar després. De vegades ens feia molta mandra, però també era una bona manera de treballar en equip i connectar.