EmPLAYability

 

EmPLAYability, QUAN TROBAR FEINA ES CONVERTEIX EN UN JOC D’ESTRATÈGIA

La setmana del 23 al 29 de febrer 2020 va tenir lloc a Terrassa l’intercanvi juvenil internacional “EmPLAYAbility, quan trobar feina es converteix en un joc d’estratègia” on van participar 37 joves provinents d’Alemanya, Irlanda, Regne Unit, Catalunya i Espanya. 

Recepcio ajuntament 01Imatge de la recepció a l’Ajuntament de Terrassa per part de la Regidora de Joventut Ona Martínez.

Una de les particularitats del projecte és que el grup local de joves participants, posteriorment han desenvolupat pràctiques professionals de 3 mesos a Alemanya, Regne Unit i Irlanda gràcies al programa de pràctiques de Garantia Juvenil TLN Mobilicat, finançat pel Fons Social Europeu i coordinat per La Víbria amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya. L’objectiu del projecte “EmPLAYability” era el d’augmentar les possibilitats d’ocupació dels i les joves que es troben en situació d’atur i que tenen poca experiència professional.

L’intercanvi es va desenvolupar mitjançant activitats d’educació no formal i tècniques de gamificació. La gamificació és una tècnica d’aprenentatge que trasllada la mecànica dels jocs a l’àmbit educatiu-professional amb la finalitat d’aconseguir millors resultats: serveix per a absorbir coneixements i per a millorar alguna habilitat concreta. Entre les accions dutes a terme hi ha un escape room dissenyat per la pròpia entitat, teatre de les oprimides, dinàmiques per reflexionar sobre la recerca de feina i sobre la realitat laboral a cada país, sobre les discriminacions directes i indirectes en el món laboral… Les persones participants van desenvolupar les seves habilitats transversals i competències clau i van avançar en la definició dels seus objectius professionals alhora que adquiriren eines per afrontar la recerca de feina.

Una altra particularitat d’aquest intercanvi és que la majoria de joves internacionals es van allotjar en famílies i unitats de convivència de la ciutat de Terrassa, creant així una oportunitat d’intercanvi que va ser molt enriquidora per a ambdues parts.

Aparicions a premsa:

El Món 27/02/2020
Joves europeus se citen a Terrassa per reflexionar sobre la recerca de feina 

Blog de RRII del Ayuntamiento de Terrassa 27/02/2020
“EMPLAYABILITY – Joves europeus a Terrassa per reflexionar sobre la recerca de feina a traves de la gamificació

Entrevista al programa de radio “El Submarí” de Radio Municipal de Terrassa.
22/01/2020