Erasmus+ for Environment

On:
Paranesti, Grècia

Quan:
De l’1 al 9 de setembre de 2019

Qui pot participar?
5 joves de 18 a 30 anys, preferiblement persones que no hagin participat mai abans en un intercanvi juvenil. En total hi participaran 36 joves provinents de 7 països diferents: Grècia, Letònia, Lituania, Romania, República Txeca, Serbia i Espanya.

Temàtica
Aquest intercanvi juvenil serà l’inici d’un debat sobre temes d’educació ambiental, desenvolupament sostenible i ciutadania activa, i estimularà la creativitat i la motivació dels participants necessari per aconseguir el benestar personal, comunitari i eines per l’ocupabilitat. Es busca millorar la consciència ambiental dels participants i de la comunitat local, mitjançant una campanya d’incidència; promoure i contribuir al reconeixement de l’educació no formal com a eina de desenvolupament d’habilitats socials;  promoure activitats de participació i ciutadania activa, particularment en regions rurals, caracteritzades per societats més petites on l’impacte de la gent jove és molt gran; promoure el diàleg intercultural i la cooperació amb els altres.

Objectius

  • Tenir més coneixement sobre el medi ambient, l’educació ambiental i el desenvolupament sostenible
  • Promoure i implementar bones pràctiques mediambientals
  • Entendre què és l’educació no formal, i les eines i els mètodes que s’utilitzen i els seus beneficis
  • Fomentar la proactivitat i la solidaritat en comunitat
  • Desenvolupar la capacitat de treballar en grups interculturals
  • Aumentar el nivell d’anglès

Cost
El cost de participació és per la gestió de projectes de La Víbria Intercultural, 50€.

El menjar, l’allotjament i les activitats estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. També es reemborsaran les despeses de desplaçament dins del límit de 275 EUR/persona, suficients per a cobrir les despeses del viatge.

Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari i esperar que us contactem en cas de ser escollits. El nom del projecte és “Erasmus+ for environment”. Un cop us inscriviu a l’oferta, podeu accedir a més informació i resoldre dubtes.

Què és el youth leader?
En tots els intercanvis hi ha la figura del youth leader, és una persona que fa de referent pel grup. Normalment participa en una trobada preparatòria prèvia amb els organitzadors i la resta de youth leaders (d’altres països), fan aportacions al programa d’activitats, donant l’opinió. Per altra banda trenquen el gel i faciliten la cohesió. És important que el youth leader tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte, siusplau, indica’ns-ho a observacions en el formulari que trobaràs més abaix. 

Important!
La selecció de les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concret en descriure els teus motius de participació en el formulari.

Data límit 15 de juliol

Contacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org