Voluntariat a Estònia

European-Solidarity-Corps-volunteering-in-Estonia-2020_2021-600x503

Nom del projecte: “Fellowship of volunteers” 

On: diverses regions d’Estònia

Durada: Entre 9 i 12 mesos, a partir de setembre 

La organització NOORED ÜHISKONNA HEAKS proposa diversos projectes a Estonia. En total, 9 oportunitats de voluntariat en centres juvenils, escoles bressol i centres per persones amb discapacitat.  L’organització Noored s’encarrega de gestionar els projectes. Es una entitat no governamental fundada al 2011 que es dedica a treballar per la joventut i en la seva integració en la societat a través de projectes de mobilitat.

L’objectiu d’aquests projectes és de desenvolupar les competències clau dels voluntaris, promocionar el voluntariat i la ciudadanía activa. També será una oportunitat per els voluntaris de provar noves tasques, tenint en compte les competències i interès dels voluntaris i també aprendre sobre la cultura Estona i la cooperació multicultural.

  1. NOO YOUTH CENTERNoo

Durada: 11 mesos, des de setembre 2020 fins a agost 2021

On: Noo, regió de Tartu

Perfil de la persona voluntària: Persones amb ganes de treballar amb infants i joves, que no tingui por de fer-ho en zones rurals i amb ganes de millorar els seus coneixements i competències.

Tasques principals:  -Organitzar tallers en el centre i en alguns pobles de la regió; de cuina, tallers de reciclatge o tallers que proposi la propia persona voluntaria.

-Oferir un curs d’idiomes i organitzar activitats d’interculturalitat 

-Activitats artistiques en el centre, per exemple de cine, teatre… 

– També podrà desenvolupar activitats personals   

Mes informació aquí: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/2201_en

 

2 – SOS KEILA CHILDREN’S VILLAGE

SOS

Durada: 12 mesos, de Setembre 2020 fins a setembre 2021

On: Keijaa, Harjumaa

Perfil de la persona voluntària: persones actives i preparades per treballar amb infants amb necessitats especials, autònomes per organitzar activitats. Nivell intermig d’anglès (coneixements de rus i carnet de conduir també es valoraran). Es valoraran perfils de persones obertes, pacients i amb ganes d’ajudar.

Activitats principals: la persona voluntària treballará en un centre amb 58 infants i joves (entre 4-18 anys). El voluntari ajudarà als usuaris organitzant diverses activitats d’oci i d’educació i també ajudant a practicar l’anglès tot descobrint noves cultures. El voluntari podrà organitzar les seves pròpies activitats segons la seves preferències. Durant l’estiu hi haurà més activitats i esdeveniments especials. 

Mes informació aquí: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/2198_en

 3 – HOOLEKANDETEENUSED KODIJÄRVE HOME     

Kodijärve

Durada: 12 mesos, setembre 2020- setembre 2021

On: Kodijärve, Tartu County

Perfil de la persona voluntària: es cerquen voluntaris independents, actius, positius i motivats per aprendre. També actius en donar suport als usuaris, ajudant en les activitats i també donant idees i fent aportacions per millorar el servei. Si compta amb experiència en el tracte amb persones amb discapacitat seria un avantatge. Una actitud positiva, amical i sociable son característiques molt importants per aquest projecte.

Activitats principals: Kodijarve es una casa per persones amb discapacitat d’on reciben suport per viure al dia dia. Les tasques dels voluntaris son: Ajudar els residents amb els seus treballs, a utilitzar els servei de la comunitat (transportes, cine, teatre), organitzar trobades i grups ( jardinatge, esport, fotografia, cuina, nit de cine..) 

Mes informació aquí: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/22004_en

4) VILJANDI NÄITUSE HOME FOR DISABLED

viljandi

Durada: 12 mesos, de Setembre 2020 a Setembre 2021

On: Viljandi

Perfil de la persona voluntària: es cerquen voluntaris independents, actius, positius i motivats per aprendre. També actius en donar suport als usuaris, ajudant en les activitats i també donant idees i fent aportacions per millorar el servei. Si compta amb experiència en el tracte amb persones amb discapacitat seria un avantatge. Una actitud positiva, amical i sociable son característiques molt importants per aquest projecte.

Activitats principals: Viljandi es una casa per persones amb discapacitat, gestionada per la mateixa entitat de Kodijarve, d’on reben suport per viure al dia dia. Les tasques dels voluntaris son: Ajudar a les persones residents amb les seves tasques, a utilitzar els serveis de la comunitat (transport, cine, teatre), organitzar trobades i grups ( jardineria, esport, fotografia, cuina, nit de cine..) 

 

5)  TALLINNA LASTESÕIM HELLIK

Hellik

Durada: 10 mesos

On: Tallinn

Perfil persona voluntària: Hellin busca una persona voluntària entusiasta pel treball amb infants d’entre 1,5 i 3 anys. Busquen un voluntari motivat per treballar 7 hores durant 5 dies a la setmana. 

Activitats principals: a Hellik Nursery el voluntari donarà suport a un professor donant suport a l’aprenentatge dels infants de diverses provinences ètniques. 

-El voluntari introduirà la seva cultura als infants i als seus pares, organitzant actes (degustació de menjar, exposició de fotos, jocs…) 

– Acompanyar als professors i als infants en excursions al museu, a exposicions, a la biblioteca…

-Ajudar als professors a preparar els materials educatius 

-Ajudar als professors en les activitats del centre (tasques artístiques, jugar amb els infants…)

-Organitzar activitats esportives

Mes informació aquí: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/5733_en

 

6 – TALLINNA PLANEEDI MUDIL

 

Planeedi

Durada: 10 mesos des de setembre 2020 fins a juliol 2021

On: Tallinn

Perfil persona voluntària: persones amb ganes de treballar amb infants de 1,5 a 3 anys

Activitats: a Planeedi Nursery el voluntari treballarà donant suport als educadors infantils. Les tasques del voluntari inclouen ajudar als educadors amb les tasques diàries ( menjar, jugar..). Ajudar a desenvolupar els materials lectius. La persona voluntaria també podrà preparar els seus materials i utilitzar les seves competències per desenvolupar noves habilitats. Els voluntaris desenvoluparan activitats culturals per donar a conèixer la seva cultura.

Mes informació aquí: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/5736_en

7 – TALLINN KINDERGARTEN KIKAS

Durada: 9 mesos, des de setembre 2020 fins a juny 2021Kikas

On: Tallin

Perfil persona voluntària: la persona volunta`ria tindrà com a missió principal desenvolupar activitats amb infants. Es valorarà experiència en el tracte amb infants.

Activitat principals: L’activitat principal del voluntari serà assistir als educadors del centre en el treball diari, el/la voluntari/a podrà implementar las seves activitats (art, esport, dansa).

Mes informació aquí: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/21994_en         

 

8 – TALLINN LINNUPESA KINDERGARTEN

cof

Durada: 11 mesos des de setembre 2020 fins a agost 2021

On: Tallin

Perfil persona voluntària: es busca una persona oberta i preparada per treballar amb infants. Es busca una persona creativa, amb ganes de provar coses noves i guanyar competènceis en l’àmbit multimedia i de la robòtica.

Activitats principals: 

-Coordinar activitats amb infants i jugar amb ells

-Un cop per setmana organitzarà una activitats de circ.

-Fer fotos i vídeos per documentar les activitats diàries per fer un blog. 

-Participar en excursions i activitats fora i ajudar a la preparació de les activitats del centre juvenil.

-Participar als curs de robòtica. 

Mes informació aquí: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/21999_en

9 i 10 – Projecte “Maarjaküla for Solidarity”

 

Busquem tres persones voluntàries per a tres cases d’acollida per persones amb discapacitat

El objectiu principal d’aquests dos projectes es de crear solidaritat entre els joves i els persones amb menes oportunitats.  Es treta de crear un dialogo entre persones  en diferents etapes del seus vides i reforçar la comprensió i la cooperació. Tot això permitira als participants de millorar les seves competències per tenir millor oportunitats en el mercat laboral. Les activitats d’aquestes projectes inclouen ajudar els persones amb discapacitat d’aprenzitagte a torna-se en persones independent, plantejar activitat per stimular els seus dies utilitzant els seves competències. 

9 – FOUNDATION MAARJA VILLAGE

Durada: 12 mesos des de setembre 2020 fins a setembre 2021 

maarjaküla-800x450

On: Maarjaküla, Tartu

Perfil del voluntari: Es busquen dos voluntaris per aquest projectes. Un dels principis de Maarja es no discriminar per motius de gènere o de formació dels voluntaris. La idea és acollir voluntaris motivats  i donar-los la possibilitat de ser membres importants de la nostre entitat independentment de la seva experiència o formació prèvies.

Activitats principals: La fundació “Maarja village” es un centre per persones amb discapacitat. El seu objectiu és ajudar a persones amb discapacitat a esdevenir membres actius de la societat Estoniana. Els voluntaris acompanyaran els habitants del poble, creant activitats i tallers amb ells. Els dimecres, hi haurà jornada de reflexió i una reunió amb els tutors per crear seus propis projectes. 

Mes infomacio aquí: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/22008_en

10 – FOUNDATION MAARJA VILLAGE – Tartu Home

El mateix projecte que el #9, però en una casa a Tartu.

Tartu-768x552

Condicions generals

Allotajment: Les persones voluntàries viuen en pisos compartits a prop dels diferents llocs on fan els seus voluntariats

Diners de butxaca: 270 euros al mes. 

Assegurança
Les persones voluntàries al Cos Europeu de Solidaritat compten amb una assegurança de salud.

Desplaçament
El viatge d’anada i tornada a Marsella està cobert pel programa fins a un límit de 180€.

Cost
Participar al Cos Europeu de Solidaritat no té cap cost. És un programa 100% finançat per la Comissió Europea.

Què cal fer per participar
Si vols participar, envia’ns el teu Currículum Vitae i la teva carta de motivació, en anglès a info@vibria.org

Concacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org