GEM – Promoting gender equality in and through media

Nom del projecte: GEM – Promoting gender equality in and through media

On: Ucraïna

Quan: de l’1 al 10 d’abril de 2019

Qui pot participar?
5 joves de 18 a 30 anys, que estiguin interessats en el tema. La resta participants seràn provinents de Armenia, Bielorussia, Xipre, Georgia, Grècia, Itàlia, Regne Unit, Ucraïna.

Què és el youth leader?
En tots els intercanvis hi ha la figura del youth leader, és una persona que fa de referent pel grup. Normalment participa en una trobada preparatòria prèvia amb els organitzadors i la resta de youth leaders (d’altres països), fan aportacions al programa d’activitats, donant l’opinió. Per altra banda trenquen el gel i faciliten la cohesió. És important que el youth leader tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols ser el/la youth leader d’aquest projecte, siusplau, indica’ns-ho en el formulari que trobaràs més abaix.

Temàtica
GEM (Gender Equality in and through Media) és un intercanvi juvenil que busca donar l’oportunitat d’empoderar-se i ser més conscient de la desigualtat de genere, així com d’aprendre a jugar un rol actiu en les xarxes socials i els mitjans mainstream. Es reforçaran les reflexions an voltant de l’igualtat de genere i es tindran en compte per el producte final del projecte, que serà la producció de vídeos per a fer una campanya a les xarxes socials. Mitjançant l’intercanvi, els participants abraçaran diferents identitats de gènere, i investigaran les condicions del que simbolitzaria una societat igualitaria. Desenvolupat al llarg de 9 dies, l’intercanvi promou una cultura dels mitjans de comunicació inclusiva, i intentarà inspirar als joves per a desenvolupar un esperit crític especialment en temes de genere.

Objectius

– Aprofundir en el concepte d’igualtat de genere.
– Millorar competències relacionades amb la comunicació audiovisual
– Analitzar l’evolució del paissatge mediatic, i investigar maneres alternatives de crear un relat igualitari en els mitjans.
– Prendre consciència dels rols de gènere, i la desigualtat que es genera.
– Fomentar un pensament crític
– Analitzar diferents aproximacions del tema del gènere en la cultura mediatica.
– Millorar els coneixements sobre el programa Erasmus+ i les seves possibilitats.

Metodologia
L’intercanvi es basarà en aprenentatge vivencial i en educació no formal: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes i aprenent a extreure conclusions personals dels debats.

Llengua vehicular
Anglès. Capacitat per interactuar i mantenir converses.

Assegurança mèdica
Els participants us heu d’assegurar de tenir la targeta sanitària europea abans de marxar.

Cost
L’únic cost de participació és el de fer-se soci a La Vibria Intercultural, 40€ que son vàlids per tot un any. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El viatge d’anada i tornada està subvencionat fins a 275€, que en principi han de ser suficients per a cobrir les despeses.

Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari, i esperar que us contactem en cas de ser escollits. El nom del projecte és “GEM”. Un cop us inscriviu a l’oferta, podeu accedir a més informació, resoldre dubtes…
Important! La selecció dels participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concret en descriure els teus motius de participació en el formulari.

Data límit 21 de febrer.

Més informació aquí: gem infopack

Concacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org