Get rid off Cancer!

 

Nom de l’intercanvi:

Get rid of Cancer!

On:

Edirne, Turquia

Quan:

20-28 d’octubre de 2020

Temàtica:

Segons l’Organització Mundial de la Salut, el càncer és una de les causes principals de mortalitat en el món. 8,8 milions de persones van morir de càncer en 2015 i aquesta malaltia és responsable del 20% de la mortalitat a Europa, significant que és la segona causa de mortalitat en el nostre continent amb 1.9 milions de morts cada any i 3.7 nous casos. Segons l’OMS entre el 30 i el 50 per cent dels càncers vénen provocats per la consumició de tabac i d’alcohol, una nutrició no saludable… Una de les maneres més efectives de lluitar contra el càncer és el diagnòstic primerenc i un tractament adequat. Basat en aquests fets, l’objectiu principal d’aquest projecte és el de concienciar els joves del diagnòstic primerenc del càncer i de la importància de la prevenció i dels tractaments que ens poden protegir d’aquesta malaltia.

Els objectius del projecte són:

-Crear un estil de vida saludable informant els joves sobre el diagnòstic primerenc i el tractament del càncer per experts. D’obtenir informació sobre el diagnòstic del càncer en cada país participant, com detectar-l’ho, com fer escàners.
-Diagnòstic primerenc, prevenció i consciència sobre l’importància de l’estil de vida en el risc del càncer a través de campanyes de difusió.
-Animar als treballadors de joventut i als joves que volen plantejar un estil de vida saludable a concienciar als seus companys del problema i crear una xarxa entre els treballadors de joventut a Europa al voltant d’aquests problemes de salut.
-Ajuntar joves de 5 països diferents i asegurar-nos de la seva participació activa en la societat i que assumeixen la responsabilitat i actuin per reforçar la salut de la comunitat .-Informar els joves sobre els programes Erasmus

Metodologia
L’intercanvi es basarà en aprenentatge vivencial a través d’eines educació no formal i des d’un enfocament participatiu: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes, aprenent a extreure conclusions personals dels debats, fomentant les habilitats dels participants.

Llengua vehicular
L’anglès.

Qui pot participar?

Es seleccionaran tres grups:
El primer component de 3 joves sense coneixement particular del càncer, entre 18 i 24 anys, que mai han participat en un programa Erasmus abans i que tenen desavantatges socials o econòmics
El segon serà format per 4 persones entre 18-30 anys que combaten el càncer ells mateixos o els seus familiars.
El tercer de 2 treballadores joves que treballin en el sector de la salut o sobre els estils de vida saludable. D’entre els 2 participants s’escollira un youth leader

-L’equilibri entre gèneres és important,

-Nivell d’anglès intermedi

Què implica participar com a youth leader?

En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. A més, pot fer aportacions al programa d’activitats i cal tenir disposició per dinamitzar alguna activitat o taller. És important que la youth leader tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte, siusplau, indica’ns-ho a observacions al formulari que trobaràs més abaix.

Països participants – Itàlia, Letònia, Països Baixos, Espanya.

Cost
El cost de participació és de 50€, en conceptes de gestió. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El preu del bitllet d’avió es subvencionarà amb un màxim de 275€.

Què cal fer per participar?
Omplir el formulari de participació deixant molt clara la vostra motivació per participar.

Encara queden places lliures: Es valoraran les sol.licituds per ordre d’arribada.

Concacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org