Get rid of Cancer!

 

Nom de l’intercanvi:

Get rid of Cancer!

On:

Edirne, Turquia

Quan:

28 de març-4 de abril

Temàtica:

Segons l’Organització Mundial de la Salut, el càncer és una de les causes principals de mortalitat en el món. 8,8 milions de persones van morir de càncer en 2015 i aquesta malaltia és responsable del 20% de la mortalitat a Europa, significant que és la segona causa de mortalitat en el nostre continent amb 1.9 milions de morts cada any i 3.7 nous casos. Segons l’OMS entre el 30 i el 50 per cent dels càncers vénen provocats per la consumició de tabac i d’alcohol, una nutrició no saludable… Una de les maneres més efectives de lluitar contra el càncer és el diagnòstic primerenc i un tractament adequat. Basat en aquests fets, l’objectiu principal d’aquest projecte és el de concienciar els joves del diagnòstic primerenc del càncer i de la importància de la prevenció i dels tractaments que ens poden protegir d’aquesta malaltia.

Els objectius del projecte són:

-Crear un estil de vida saludable informant els joves sobre el diagnòstic primerenc i el tractament del càncer per experts. D’obtenir informació sobre el diagnòstic del càncer en cada país participant, com detectar-l’ho, com fer escàners.
-Diagnòstic primerenc, prevenció i consciència sobre l’importància de l’estil de vida en el risc del càncer a través de campanyes de difusió.
-Animar als treballadors de joventut i als joves que volen plantejar un estil de vida saludable a concienciar als seus companys del problema i crear una xarxa entre els treballadors de joventut a Europa al voltant d’aquests problemes de salut.
-Ajuntar joves de 5 països diferents i asegurar-nos de la seva participació activa en la societat i que assumeixen la responsabilitat i actuin per reforçar la salut de la comunitat .-Informar els joves sobre els programes Erasmus

Metodologia
L’intercanvi es basarà en aprenentatge vivencial a través d’eines educació no formal i des d’un enfocament participatiu: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes, aprenent a extreure conclusions personals dels debats, fomentant les habilitats dels participants.

Llengua vehicular
L’anglès.

Qui pot participar?

Es seleccionaran tres grups:
El primer component de 3 joves sense coneixement particular del càncer, entre 18 i 24 anys, que mai han participat en un programa Erasmus abans i que tenen desavantatges socials o econòmics
El segon serà format per 4 persones entre 18-30 anys que combaten el càncer ells mateixos o els seus familiars.
El tercer de 2 treballadores joves que treballin en el sector de la salut o sobre els estils de vida saludable. D’entre els 2 participants s’escollira un youth leader

-L’equilibri entre gèneres és important,

-Nivell d’anglès alt o intermedi

Què implica participar com a youth leader?

En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. A més, pot fer aportacions al programa d’activitats i cal tenir disposició per dinamitzar alguna activitat o taller. És important que la youth leader tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte, siusplau, indica’ns-ho a observacions al formulari que trobaràs més abaix.

Cost
El cost de participació és de 50€, en conceptes de gestió. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El preu del bitllet d’avió es subvencionarà amb un màxim de 275€.

Mès informaciò: Early Diagnosis – Get rid off Cancer! Infopack

Què cal fer per participar?
Omplir el formulari de participació deixant molt clara la vostra motivació per participar. Data límit 22 de gener

Concacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org