Nom del projecte: Graffiti Cultures
On: Bitola, Macedònia del Nord
Quan: del 12 al 20 de juny 2019
Qui pot participar? Joves d’entre 18 i 29 anys i un youth leader sense límit d’edat, amb certa experiència en fotografia, vídeo tiroteig i / o graffiti.
Països participants
Macedònia del Nord, Grècia, Portugal, Espanya, Polònia, República Txeca.
Temàtica
El projecte es crea per abordar la necessitat del diàleg intercultural entre la joventut a Europa i la promoció de les diferents cultures identitats que tenim i per què no hauria de conduir a l’exclusió de la societat. En el projecte, l’enfocament es basa en les diferències sobre diferències nacionals, culturals i religioses i celebrar aquesta diversitat que coexisteix a Europa.
L’art és una eina forta d’expressió pròpia, de manera que ens agradaria utilitzar la fotografia, el vídeo i el graffiti com a eines per promoure el diàleg intercultural, la identitat cultural i la diversitat i promoure la inclusió de diferents cultures a Europa.
OBJECTIU: el projecte està explorant la diversitat cultural a través de música, cançons, roba i aliments tradicionals i utilitza l’art com a mètode d’expressió cultural i autònoma.
Totes les activitats estaran dirigides a assolir l’objectiu principal del projecte i es faran utilitzant una metodologia no formal. Les diferents activitats del projecte inclouran:
• compartir música tradicional,
• balls,
• menjar,
• fotografia,
• vídeo i
• graffiti
Objectius
- Promoure l’ús de l’art com a eina per celebrar la diversitat cultural a Europa;
- Crear un grup que es fusioni amb la seva cultura i costums;
- Traslladar la cultura europea;
- Promoure el menjar, la roba i les cançons de diferents països d’Europa;
- Promoció del programa ERASMUS +
- Superar els estereotips culturals.
Què és el youth leader?
En tots els intercanvis hi ha la figura del youth leader, és una persona que fa de referent pel grup. Normalment participa en una trobada preparatòria prèvia amb els organitzadors i la resta de youth leaders (d’altres països), fan aportacions al programa d’activitats, donant l’opinió. Per altra banda trenquen el gel i faciliten la cohesió. És important que el youth leader tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols ser el/la youth leader d’aquest projecte, siusplau, indica’ns-ho en el formulari que trobaràs més abaix.
Metodologia
L’intercanvi es basarà en aprenentatge vivencial i en educació no formal: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes i aprenent a extreure conclusions personals dels debats.
Llengua vehicular
Anglès. Capacitat per interactuar i mantenir converses.
Assegurança mèdica
Us recomanem contractar una assegurança de viatge abans de marxar.
Cost
L’únic cost de participació és el de fer-se soci a La Vibria Intercultural, 40€ que son vàlids per tot un any. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El viatge d’anada i tornada està subvencionat fins a 275€, que en principi han de ser suficients per a cobrir les despeses.
Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari i esperar que us contactem en cas de ser escollits. Un cop us inscriviu a l’oferta, podeu accedir a més informació, resoldre dubtes…
Important!
La selecció dels participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concret en descriure els teus motius de participació en el formulari.
Data límit 3 de abril!
Contacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org