We make good choices – Intercanvi juvenil

Del 6 al 14 de setembre, la Laia Ruiz, la Júlia, l’Albert, la Marina i la Laia Beltrà, vam formar part de l’intercanvi juvenil “We Make Good Choices” a Arad (Romania). El fil conductor del projecte era el fet de prendre bones decisions en diferents àmbits de la nostra vida: cos, ment i medi ambient. YouthLand, l’associació de rebuda, va acollir participants de cinc països diferents: Bulgària, Portugal, Xipre, Turquia i nosaltres.

Tots cinc vam quedar molt contents del projecte ja que estava molt ben organitzat i pensat per a tots els i les joves. Durant el dia diversos professionals de diversos àmbits (nutrició i esport, per exemple) van compartir els seus coneixements amb tots nosaltres. L’oportunitat de compartir opinions i punts de vista amb els participants d’arreu d’Europa, juntament amb la base teòrica que aportaven els ponents, ens va ajudar a reconsiderar hàbits personals per tal de millorar el nostre estil de vida.

Destaquem les següents activitats: classe de zumba, sessió de nutrició, concurs d’amanides, excursió al castell de Siria, debats diversos sobre consumisme i hàbits saludables, i exposicions vàries de temes del nostre país relacionats amb el medi ambient.

Aquest tipus de projectes són molt interessants, no només pel tema a tractar, sinó pel fet de conèixer les diferents cultures, països, maneres de fer, etc. Una de les activitats més interessants, que fèiem cada vespre, era la nit intercultural. Nosaltres vam decidir explicar la cultura catalana, ja que és la que ens representa més. Vam preparar un kahoot amb preguntes de fets interessants del territori i vam portar menjar típic d’aquí.

A més, tots cinc participants hem notat un canvi cap a millor pel que fa al nostre nivell d’anglès. El projecte ens ha ajudat a deixar-nos anar a l’hora de parlar, agafar fluïdesa i confiança.

Animem a tots els i les joves a participar en futurs intercanvis juvenils. Nosaltres n’hem quedat molt contents. Hem fet molt bons amics que, sense dubte, veurem ben aviat.