INTERCANVI JUVENIL: Emphatic Step 3: Hiking in Iceland

El passat maig, la Rebeca, la Paula, el Miquel i la Carla vam participar 10 dies a un intercanvi juvenil a ni més ni menys que Islandia!! El projecte, organitzat per l’entitat Abroadship, tenía per objectiu treballar el tema de l’empatia a través d’activitats d’educació no formal i d’activitats a l’aire lliure.

Així, els 35 participants en total de projecte, provinent de 7 països diferents, vam poder treballar l’empatia envers diversos col·lectius i persones a través d’activitats com teatre, jocs de rol, dansa, simulacions en viu, debats i moltes altres activitats que ens van fer posar-nos a la pell de persones i situacions en les que no ens havíem enfrontat mai per poder conèixer millor aquestes realitats i treballar el sentiment d’empatia.

Per exemple, vam fer una activitat anomenada “simulació” on vam haver de fer una excursió “nocturna” (tot i que no es feia mai de nit!) per grups, i un dels requisits que ens van posar era que dues persones del grup l’havien de fer amb els ulls tapats! Va ser una experiència que sempre recordarem.

D’altra banda, també vam tenir l’oportunitat d’explorar la màgica illa d’Islàndia, una terra amb una naturalesa molt salvatge i amb uns paisatges increïbles. També vam poder conèixer de més a prop la seva cultura i la seva gent, va ser molt interessant poder descobrir un nou país per tots nosaltres.

Així doncs, tots coincidim en que participar en un intercanvi juvenil és una experiència que et permet aprendre de forma divertida i vivencial, et permet conèixer gent d’altres països i aprendre les seves cultures i tradicions, i també et permet conèixer un país de més aprop, una experiència que s’ha de fer un cop a la vida!

Us deixem a continuació un vídeo resum de tot el que vam viure, segur que us entren ganes de participar quan el veigueu! 😛