The Keys to Social Circus

Circus, FrançaOn: Kemmel, Belgium

Quan: De l’1 al 8 de setembre 2019 

Qui pot participar?
2 treballadores juvenils majors de 18 anys. Cal parlar un anglès fluid i ser capaç de comunicar-se en un àmbient de treball. No cal tenir coneixements prèvis de circ ja que el programa està dissenyat per a principiants.

Temàtica
El curs de formació “Key to social circus” està organitzat per l’Associació CIK / Circus La Bulle (Eslovènia) i Circusplaneet (Bèlgica).
Durant el curs de formació de 8 dies, les 30 participants descobriran com utilitzar tècniques de circ com a eina pedagògica en l’àmbit juvenil. S’utilitzaran activitats de circ com a eines en l’ensenyament i en l’educació no formal. La idea principal és que l’activitat del circ sigui atractiva i divertida per a tothom, fent-la ideal com a eina de treball educatiu amb joves.

Objectius
L’objectiu és introduir a les joves i treballadores juvenils activitats positives i saludables que fomentin la cooperació i que reforcin la confiança, alhora que desenvolupin la coordinació i la persistència. El resultat final és molt més que aprendre aquestes habilitats: també ajuda a millorar l’autoestima, construir un capital social i dirigir la gent cap a formes de vida positives.

L’objectiu principal del  projecte és ensenyar a les participants els conceptes bàsics de diverses habilitats del circ, com ara acrobàcies en parelles i acrobàcies grupals, malabarisme, diàbolo, modelatge de globus… i mostrar-los com preparar i implementar un taller de circ, que poden utilitzar com a eina en el treball amb joves. Al final de la formació, totes les participants disposaran de coneixements sobre com preparar i implementar un taller bàsic de pedagogia del circ. Durant el projecte, les participants (amb l’ajut de l’equip formador) prepararan un curt espectacle de circ que presentaran davant comunitat local. Després de la mostra, les participants dirigiran el taller de pedagogia del circ per a la comunitat local i posaran a prova el que han aprés.

Països participants
Espanya, Croàcia, Eslovènia, Eslovàquia, Grècia, Romania, Països Baixos, Itàlia, Turquia, Lituània, Polònia, Letònia, Macedònia.

Allotjament
Les participants s’allotjaran en habitacions de 4-6 llits amb accés Wi-Fi, cuina compartida i una acollidora sala d’estar.

Llengua vehicular
Anglès. Capacitat per interactuar i mantenir converses.

Cost
El cost de participació és per la gestió de projectes de La Víbria Intercultural, 50€. I per la gestió de l’entitat d’acollida, 20€. El menjar, l’allotjament i les activitats estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. També es reemborsaran les despeses de desplaçament dins del límit de 275 EUR/persona, suficients per a cobrir les despeses del viatge.

Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari i esperar que us contactem en cas de que us escollim. El nom del projecte és “The Keys to social circus”Un cop us inscriviu a l’oferta, podeu accedir a més informació i resoldre dubtes.
Data límit 24 de juny!

Important!
La selecció de les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concreta en descriure els teus motius de participació en el formulari.

Contacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org