Nice to “Green” You – Green Jobs

PER AQUEST INTERCANVI JA TENIM ELS PARTICIPANTS, ARA NOMÉS BUSQUEM UNA PERSONA QUE TINGUI GANES DE FER DE YOUTH LEADER. És a dir, algú que tingui experiència en altres intrecanvis juvenils, que tingui fluidesa amb l’anglès, que tingui habilitats de lideratge, i que hagi estat abans dormint en tendes de campanya.

Nom del projecte: Nice to “Green” You Green Jobs

On: Valgreghentino (Lecco, Itàlia)

Quan: del 8 al 18 de juliol 2019

Hi ha una visita de preparació prèvia (APV) en la que només hi participarà el/la youth leader, del 10 al 13 de maig.

Qui pot participar?
Joves d’entre 14 i 18 anys i un youth leader d’entre 18 i 40 anys.

Temàtica i objectius

Aquest projecte està organitzat per involucrar els joves en la transformació d’un bosc abandonat en un lloc útil i agradable per a la comunitat local.
Els objectius principals del projecte són l’educació i la consciència ambiental mitjançant la participació activa dels joves en un entorn natural i internacional.
Mitjançant l’experiència amb la fusta, volem aconseguir el desenvolupament personal, augmentar la ciutadania activa en la societat, millorar les competències lingüístiques, sensibilitzar i entendre els participants d’altres cultures i països.

Seran 30 participants en total i la resta provindran d’Itàlia, Ucraïna i Albània.

Els activitats

Al matí, les activitats principals seran:
* Disposició del campament, tenint cura del petit hort i del dipòsit d’aigua,
* Treballar la fusta: construir taules amb materials de fusta (les taules s’utilitzaran per crear al bosc una zona de relax per a la població local) i arreglar o construir senders,
* Cuinar per preparar el dinar amb menjar ecològic de proximitat,
* Suport a la creació de tallers artístics i mediambientals.

A la tarda, els participants participaran en tallers especials en petites explotacions locals, tallers amb associacions locals per cuidar el camí i els petits rius.

Durant el dia hi haurà temps per fer jocs i activitats (per exemple, escalada d’arbres, excursions, art amb la terra). Algunes nits s’organitzaran “nits culturals”, on un o més països organitzaran un sopar amb menjar típic i jocs i / o tallers per presentar la seva cultura. La resta de tardes hi haurà moments a la llar de foc, nits lliures o alguns jocs a la foscor.

Els voluntaris tindran 2 dies lliures, un es concertarà un viatge al llac de Como, a prop de la ciutat de Lecco; un altre serà un dia d’autogestió.

Aquí es pot veure el vídeo sobre les activitats del camp “Green Jobs” (està en italià, però es poden veure les fotos i el vídeo per imaginar-s’ho).

Què és el youth leader?
En tots els intercanvis hi ha la figura del youth leader, és una persona que fa de referent pel grup. Normalment participa en una trobada preparatòria prèvia amb els organitzadors i la resta de youth leaders (d’altres països), fan aportacions al programa d’activitats, donant l’opinió. Per altra banda trenquen el gel i faciliten la cohesió. És important que el youth leader tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols ser el/la youth leader d’aquest projecte, siusplau, indica’ns-ho en el formulari que trobaràs més abaix.

Metodologia
L’intercanvi es basarà en aprenentatge vivencial i en educació no formal: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes i aprenent a extreure conclusions personals dels debats. Els temes són el medi ambient, l’experiència a l’estranger, l’aprenentatge mitjançant la pràctica artesanal i l’ocupació verda, l’estil de vida sostenible i l’empoderament.

Allotjament i menjar
Els voluntaris dormiran en tendes de campanya de 4 persones. Es proporcionaran les tendes, però els voluntaris hauran de portar el seu propi matalàs de càmping i sac de dormir. Les tendes es dividiran en noies i nois. Els participants han de portar les seves pertinences en una motxilla, ja que arribaran al campament a peu.
Els menjars seran preparats pels voluntaris, que menjaran junts en una gran carpa. La majoria dels aliments provenen de granges locals del mercat de comerç just.
No hi haurà connexió a Internet i l’ús d’electricitat serà molt baix, ja que es fan servir panells fotovoltaics.

Cost
El cost de participació és per la gestió de projectes de La Víbria Intercultural, 50€.
Aquest intercanvi l’acull i organitza l’Agència Nacional de Itàlia, i el menjar, l’allotjament i les activitats estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. També es reemborsaran les despeses de desplaçament dins del límit de 275 EUR/persona, suficients per a cobrir les despeses del viatge.

Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari, i esperar que us contactem en cas de ser escollits. El nom del projecte és “Nice to Green You”. Un cop us inscriviu a l’oferta, podeu accedir a més informació, resoldre dubtes…

Important!
La selecció dels participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concret en descriure els teus motius de participació en el formulari.

Data límit 29 de abril!

Contacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org