Peers for Equality

Nom de la formació 

Peers of Equality

On Arad, Romania

Quan: Dues fases: 1a fase. 16 a 23 d’octubre 2020

2a fase: 15 – 21 febrer 2021

Temàtica:

Formació per treballadors juvenils sobre igualtat de gènere

L’any 2018 el Consell de la Unió Europea va definir la promoció de la igualtat de gènere en l’educació formal com a educació no formal i per això va adoptar mesures perquè els treballadors i les treballadores de joventut es formin en aquests àmbits

Dins d’aquest context, els representants de les següents associacions Ofensiva Tinerilor  (Romania) Peer Training Organisation and Y-Peer (Kirguistan) es van ajuntar per a intercanviar les seves competències sobre l’educació en l’igualtat de gènere. L’objectiu principal del programa és el d’oferir practiques a les educadores perquè elles puguin canviar la visió de la joventut en la igualtat de gènere:

-desenvolupar un esperit crític al respecte de les tradicions i dels estereotips que contradiuen els drets humans

-empoderar les participants per a combatre la pressió social que exerceix aquesta forma de discriminació

-prendre consciencia de l’impacte negatiu de la discriminació de gènere

-destacar el valor de la tolerància

“Peers for equality” és una resposta a aquesta necessitat de formar els professionals de joventut a través d’un projecte amb dos trainings el primer a Arad i el segon a Ramnico Valcea.

El primer training “Thematic  Awarness Training”(TAT) dura sis dies, l’objectiu principal és el de  definir el tema del training  i estimular l’adquisició de competències socials al voltant dels valors de no-discriminació i d’igualtat de gènere.

El segon és de 5 dies pels trainers que han participat a un TAT i volen aprofondir   les seves competències de coordinació per a reproduir el procés als seus països fent tallers sobre el tema.

Qui pot participar:

Els participants han de ser treballadors juvenils que vulguin adquirir noves competències a l’hora d’organitzar activitats i tallers basats en l’igualtat de gènere i contra la discriminació a través de l’educació no formal. El denominador comú entre els participants radicarà en les seves necessitats i motivacions per a abordar aquests temes i prendre decisions socials després del training. Per això la selecció es realitzarà a través d’un qúestionari per a evaluar les motivacions dels participants i la seva aplicació posterior als seus països d’origen. Seleccionem duas personnas. 

Cost
El cost de participació és de 50€, en conceptes de gestió. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El preu del bitllet d’avió es subvencionarà amb un màxim de 275€.

Mès informació: info pack for SO peers for equality (1)

Què cal fer per participar?
Omplir el formulari de participació deixant molt clara la vostra motivació per participar. Data límit 2 de febrer