Real Love & True Utopia. 1968 revisited

Nom del projecte: Real Love & True Utopia. 1968 revisited

On: Weimar (Alemanya)

Quan: del 24 de maig al 3 de juny 2019

Qui pot participar?
Joves d’entre 16 i 25 anys.

Temàtica i objectius

L’amor i el sexe semblen estar a tot arreu. L’omnipresència de les històries d’amor o de consells sexuals dins de tot tipus de pel·lícules, novel·les, cançons i publicitat ja s’ha convertit en un tòpic. Un cop d’ull al passat demostra que això no és evident. En canvi, l’amor i la sexualitat durant els anomenats moviments de 1968 es veien com a camins cap a l’emancipació individual i col·lectiva o fins i tot a la revolució. A primera vista, cal admetre que Europa i les seves cultures tenen canvis dràsticament des de llavors fent difícil fer les crítiques i les utopies del passat entendre. No obstant això, els discursos, com ara #MeToo, poliamor i pornografia, tornen a criticar els tabús socials i les normes restrictives. I encara més important, de nou tracten de destacar que ni el romanç ni la intimitat són exclusivament privats, sinó que estan fortament lligats a temes com el gènere, les relacions de poder, l’individualisme i fins i tot l’economia neoliberal.

Amb aquest intercanvi internacional de joves volem investigar les crítiques i els somnis dels moviments de 1968 i significar-nos per a les nostres pròpies vides. Començant pel tema de l’amor i les relacions, ho farem explorar la diversitat de la ruptura cultural i política de 1968 en termes de contextos nacionals i regionals, com en termes d’utopies socials. En fer-ho, no només obtindrem una idea més precisa sobre els desenvolupaments socials i les memòries col·lectives a diferents regions europees, sinó també fer una nova mirada sobre quins somnis d’una Europa futura hi ha actualment.

Els activitats

• Reflexionar sobre la importància de l’amor, la intimitat i les relacions en les nostres vides;
• Trobar-nos a nosaltres mateixos i entre nosaltres aprenent a conèixer les necessitats personals i els somnis i els conceptes culturals per tractar-los en la seva diversitat;
• Parlar de com el tema de l’amor, la sexualitat i les relacions estan vinculats a estructures socials com ara les relacions familiars, de gènere i de poder i l’economia;
• Esbrineu quins somnis van motivar els anys 1968 i com es van desenvolupar els seus experiments socials fins ara;
• Elaborar les nostres pròpies visions socials i examinar-ne la rellevància per a la nostra vida quotidiana.

Allotjament
Durant el seminari, els participants es col·locaran en habitacions compartides amb 2-3 persones de diferents països. Les instal·lacions inclouen internet Wi-Fi gratuïta a tota la zona, sala d’ordinadors, sala amb foc a terra, instal·lacions esportives i parc.

Cost
El cost de participació és per la gestió de projectes de La Víbria Intercultural, 50€.
Aquest intercanvi l’acull i organitza l’Agència Nacional Alemana, i el menjar, l’allotjament i les activitats estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. També es reemborsaran les despeses de desplaçament dins del límit de 275 EUR/persona, suficients per a cobrir les despeses del viatge.

Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari, i esperar que us contactem en cas de ser escollits. El nom del projecte és “Real Love & True Utopia”. Un cop us inscriviu a l’oferta, podeu accedir a més informació, resoldre dubtes…

Important!
La selecció dels participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concret en descriure els teus motius de participació en el formulari.

Data límit 13 de maig!

Contacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org