SVE a Itàlia «Auxilium»

Nom del projecte: «Auxilium»

A: Altamura, Itàlia

Quan: Juny 2019 (6 mesos)

Data límit: Es valoraran les candidatures per ordre d’arribada

Organització d’acollida: Auxilium

Auxilium és una empresa social fundada el 1984 a Altamura; una cooperativa de tipus A que gestiona serveis sòcio-sanitaris. Amb els anys, Auxilium ha ofert diversos serveis. Avui dia treballa en el sector psiquiàtric, amb diversitats funcionals, amb persones grans, infants, formació i voluntariat. En l’àmbit del voluntariat hi ha: ‘Auxilium e dintorni’– una associació per voluntaris i Associazione Polisportiva ‘’Olimpica’’ – una associació que s’encarrega de formacions en serveis a la comunitat per a estudiants universitaris i voluntaris.  
Als voluntaris SVE els acullen les dues estructures socials d’Auxilium: Centro Diurno que se centra en la discapacitat mental mentre que ‘Il Volo’ es basa en ajudar a gent amb discapacitats mentals i també físiques. Aquest centres proporcionen diferents activitats per al desenvolupament cognitiu, social, personal, relacional/emocional I comunicatiu i expressiu.

Tasques del/la voluntari/ària:

el voluntari/ària rebrà una formació inicial per tractar amb persones amb diversitats i sobre els mètodes de l’equip, espais, rols i normes. Després hi haurà un procés d’observació del voluntari/ària i, per últim, el voluntari/ària, acompanyat d’un educador s’involucrarà en la vida diària del centre;

haurà de participar en totes les activitats del centre i aprendre de tots els sectors de l’estructura;

després dels primers mesos, el/la voluntari/ària escollirà les activitats que vol desenvolupar i/o un projecte personal dins de l’estructura;

involucrar-se activament en la promoció de les activitats del centre.

Criteris de selecció del/la voluntari/ària:

  • joves de 18 a 30 anys;
  • flexibilitat;
  • ment oberta;
  • interès en treballar amb persones amb diversitat funcional;
  • disposats a aprendre tècniques de gestió de persones amb diversitat funcional i suport a l’equip qualificat ;
  • interès en la llengua i la cultura italiana
  • experiència en el sector de la diversitat funcional és un plus, però no és obligatori.

Cost:

L’únic cost de participació és el de fer-se soci a La Víbria Intercultural, 40€ que són vàlids per tot un any. L’allotjament en pisos compartits amb altres voluntaris SVE al centre d’Altamura, l’assegurança mèdica i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus + de la UE. El/ la voluntari/ària també rebrà diners de butxaca per a les seves despeses i 140€ pel menjar. També rebran accés a la plataforma online per aprendre italià a més d’un curs proporcionat per l’associació coordinadora Link.

Què fer per participar:

Omple aquest formulari i espera a que et contactem. Si estàs interessat/-a en més d’un SVE, pots omplir tants formularis com vulguis. A més, has de enviar-nos el CV i una carta de motivació a info@vibria.org ‘SVE a Itàlia, «Auxilium»’ com a assumpte.

Contacta’ns

Per a qualsevol dubte, envia’ns un email a info@vibria.org

Logo_cofinanciacion_UE_png