SVE a Itàlia «Basilicata Link»

Nom del projecte: «Basilicata Link»

A: Matera, Itàlia

Quan: febrer 2019 (1 any)

Organització d’acollida: Basilicata Link

Basilicata Link – (també coneguda com B-Link) és una associació juvenil creada el 2012 amb l’objectiu d’incrementar les iniciatives interculturals i promoure metodologies d’educació no formal a la regió de Basilicata. El principal grup destinatari és la joventut i l’objectiu principal és estimular-los a participar i descobrir les diferències culturals a Europa gràcies a programes de mobilitat i accions locals en què es promouen valors europeus com la solidaritat, la pau i el respecte de la diversitat.

Basilicata és una de les regions més pobres d’Itàlia, però, d’altra banda, és molt rica en tradicions, patrimoni i història. El paper de Basilicata Link és promoure valors europeus i programes educatius interculturals per contribuir al desenvolupament sostenible de la regió al través del diàleg amb altres cultures. Durant els dos primers anys d’activitat, l’associació ha donat prioritat a la difusió d’informació sobre programes europeus, especialment aquells dirigits a la joventut, conscienciant sobre la mobilitat i les iniciatives de la UE en petits municipis com Craco, Latronico, Irsina i altres. Al mateix temps, Basilicata Link va aconseguir construir una xarxa regional d’agents que inclou, entre d’altres, molts ajuntaments, associacions locals, grups informals, cooperatives, escoles i empreses socials innovadores.

Tasques del/la voluntari/-ària:

  • realitzar activitats d’educació intercultural amb grups informals i escolars
  • participar en campanyes informatives sobre programes de mobilitat
  • donar suport i orientació a joves que busquen projectes a l’estranger
  • fer xerrades a escoles sobre Europa
  • col·laborar amb altres associacions culturals, ajudar a grups i institucions en l’organització d’esdeveniments culturals (teatre, poesia, cinema, fotografia …)
  • recolzar accions d’inclusió per a joves amb menys oportunitats (ajudant a escriure el CV, orientant, fent activitats no formals destinades a obtenir noves competències)
  • participar en l’organització de projectes internacionals, com ara intercanvis i formacions juvenils
  • actualitzar blogs, llocs web i xarxes socials
  • documentar activitats (foto, vídeo, comunicats de premsa)

Cost:

L’únic cost de participació és el de fer-se soci a La Víbria Intercultural, 40 € que són vàlids per tot un any. El menjar, l’allotjament, l’assegurança mèdica i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus + de la UE. El/la voluntari/ària també rebrà diners de butxaca  per a les seves despeses. El cost dels bitllets d’anada i tornada es reemborsarà.

Què fer per participar?
Omple aquest formulari i espera a que et contactem. Si estàs interessat/-da en més d’un SVE, pots omplir tants formularis com vulguis. A més, has de enviar-nos un CV i una carta de motivació a info@vibria.org amb «SVE Basilicata Link» com a assumpte.

Contacta’ns
Per a qualsevol dubte, envia’ns un email a info@vibria.org

Logo_cofinanciacion_UE_png