SVE a Itàlia «Tolbà»

Nom del projecte: «Tolbà»

En: Matera, Itàlia

Quan: del 28 de novembre de 2018 al 28 de novembre de 2019

Organització d’acollida:

L’associació Tolbà – treballa des de 1992 en el context de la immigració recolzant la integració de persones estrangeres, cursos de llengua italiana L2, orientació en el territori, consultoria jurídica i administrativa. Durant molts anys d’activitats, l’associació ha gestionat taulells d’informació per als immigrants al territori de Matera i la seva província, acollint projectes de sol·licitants d’asil i refugiats com a líder i com a soci per a les activitats d’integració i projectes sobre la inclusió social i escolar amb finançament europeu per a la integració dels ciutadans procedents d’altres països. L’Associació Tolbà vol involucrar en el seu treball joves voluntaris europeus en la convicció de compartir amb ells un camí de ciutadania, de respecte a la diversitat i de promoció dels temes de la solidaritat i el coneixement de la immigració i l’asil polític.

Tolbà també és un dels socis del projecte “Silent Academy”, un dels projectes nascuts de la trajectòria d’urbanització activada per la Fundació Matera 2019 i encapçalada per la Cooperativa “Il Sicomoro”. Una acadèmia, en la qual es dona valor al talent dels migrants, més enllà dels obstacles determinats per l’estatus social i la manca d’integració. L’Acadèmia Silent és una acadèmia real nascuda a Basilicata gràcies a Matera 2019 i la cooperativa Il Sicomoro, que la promou.  L’Acadèmia Silent de Basilicata pretén activar un procés de reconeixement dels talents que posseeixen els immigrants. Se’ls encomanen, entre d’altres, cursos de confecció, fusteria, processament d’espècies i producció de perfums. Amb un impacte positiu també en la comunitat d’acollida.

Tasques del/la voluntari/-ària:

  • Participar en el suport a totes les activitats de l’Acadèmia Silent (des de l’organització dels cursos fins a la gestió de la promoció en canals socials o la documentació;
  • contribuir, segons les seves capacitats, enriquint l’entorn intercultural divers, aportant punts de vista i suggeriments en l’organització de les activitats;
  • col·laborar, a més de en les activitats de l’Acadèmia Silent, en les activitats estàndard de l’organització: cursos d’idiomes, activitats escolars, servei d’assistència, etc.
  • participar en les activitats conjuntes previstes pel projecte Human Capital 2019, en collaboració amb els voluntaris de les altres organitzacions d’acollida, col·laborant en l’organització d’esdeveniments de promoció dels programes europeus i la difusió dels resultats.

Cost:


L’únic cost de participació és el de fer-se soci a La Víbria Intercultural, 40 € que són vàlids per tot un any. El menjar, l’allotjament, l’assegurança mèdica i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus + de la UE. El/la voluntari/ària també rebrà diners de butxaca per a les seves despeses. El cost dels bitllets d’anada i tornada es reemborsarà.

Què fer per participar?
Omple aquest formulari  i espera a que et contactem. Si estàs interessat/-da en més d’un SVE, pots omplir tants formularis com vulguis. A més, has de enviar-nos el CV i una carta de motivació a info@vibria.org amb «SVE Tolbà» com a assumpte.

Les candidatures es valoraran per ordre d’arribada.

Contacta’ns
Per a qualsevol dubte, envia’ns un email a info@vibria.org

Logo_cofinanciacion_UE_png