VOLUNTARIAT A XIPRE – WWVillage

Nom del projecte
World Wide Village

On Lysos, Xipre

Quan Del 26 d’agost al 22 de setembre de 2020

Organització d’acollida

Politistiko Ergastiri Agion Omoloyiton, compta amb experiència en treball amb joves des de 1999 a nivell local i amb 10 anys d’experiència en projectes europeus, l’organització promou projectes del Servei de Voluntariat Europeu de curta durada, el projecte World Wide Village es realitza des de 2014.

Atenció: donat l’alt nombre d’aplicacions de noies i per tal d’assegurar el balanç de gènere, en aquest moment només s’accepten candidatures de nois.

En que consisteix?

El projecte World Wide Village (WWV) consisteix en un voluntariat de curta durada, consistent en la realització de diverses activitats en zones rurals de Xipre. Els/les participants, tindran l’oportunitat d’experimentar la forma de viure en els pobles xipriotes recolzant, treballant i cooperant amb la comunitat local, compartint les seves habilitats, coneixements i implementant les seves pròpies idees. 4 coordinadors de Politistiko Ergastiri estaran amb els i les voluntaris/es durant tota la durada del projecte.

Participaran 10 voluntaris/es de 6 països diferents al poble de Lysos i pobles del voltant (Steni i Peristerona). El projecte es centra en la promoció de temes ambientals, l’intercanvi intercultural i la participació activa en àmbits necesaris. 

Fes una ullada al video de la edició de 2017:

 

Els/les participants organitzaran un esdeveniment final a Lysos al final del projecte, però també s’encarregaran de muntar el campament a cada poble on es fagi l’activitat,  i es donarà suport als habitants d’aquestes zones rurals en  les tasques que desenvolupen en aquest moment de l’any (neteja, reparació, sembra de verdures, tenir cura dels animals, etc.)

Els voluntaris participaran en activitats de suport al seu procés d’aprenentatge, incloent: reflexió, treball creatiu, esdeveniments culturals, visites i excursions als pobles veïns. Els voluntaris poden suggerir la implementació d’activitats culturals, com esdeveniments musicals, nits de cinema, dansa, seran especialment apreciats i encoratjats si involucren la comunitat local i als/les joves de la zona.

El projecte es divideix en 4 fases:

Fase A – Formació a l’arribada

Fase B: Donar suport en diverses tasques en arees rurals 

Fase C: preparació i suport d’un esdeveniment

Fase D – Presentació final i tancament del projecte

Els/les voluntaris/es treballaràn 5 dies a la setmana, fins a 30-35 hores (alguns dies més, uns dies menys depenent de les necessitats). Tindran 2 dies lliures cada setmana, que vairaran depenent de la programació.

Temes pràctics

Viatge:  el viatge d’anada i tornada està cobert, amb un màxim de 360€, els diners que excedeixin aquesta suma els haurà d’assumir el propi voluntari. 
Allotjament: els/les voluntaris/es estaran allotjats/des en una casa d’agroturisme. Les habitacions son compartides. Les instal·lacions no tenen accés a Internet. Estigueu preparats per connectar-vos amb la natura i amb la gent! Hi ha una taverna i una cafeteria al poble per a les vostres necessitats bàsiques, però no espereu res fantàstica: l’hospitalitat xipriota compensarà ;).

Cost
L’únic cost de participació son 50€ de quota de participació. El menjar, l’allotjament, el curs d’idioma, l’assegurança mèdica, el transport i el viatge d’anada i tornada estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. 

Data límit d’inscripció: La data d’inici d’aquest voluntariat és molt propera, es prioritzaran les inscripcions per ordre d’arribada.

Què cal fer per participar
Envian’s el teu Currículum Vitae i una Carta de Motivació a info@vibria.org 

Concacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org 

 

esc-logo-en.png