Voluntariat Integration For All

Nom del projecte: Integration For All

On es durà a terme?: Tortosa i Roquetes (Terres de l’Ebre, Catalunya)

Durada del projecte: 5 mesos

Dates del projecte: incorporació immediata

Informació de l’organització d’acollida

Obre’t’Ebre és una associació de joves sense ànim de lucre, establerta el 2005 per un grup de ex-voluntaris europeus i joves voluntaris, amb l’objectiu, per una banda, de promoure valors universals com la solidaritat, la tolerància i el respecte a través de projectes locals, regionals i internacionals i, per l’altra, de cobrir la falta de formació i assessorament en relació a la promoció dels valors socials, el voluntariat, la intercultura o la mobilitat.

El seu principal objectiu és evitar la falta de recursos, especialment per als joves de les zones rurals. L’associació obre’t’ebre va néixer per respondre a la necessitat de treball en aquestes àrees amb cohesió i igualtat d’oportunitats per a nens, joves i adults.

Descripció de les tasques del voluntari/a

El/la voluntari/a treballarà a l’oficina de l’organització Obre’t’Ebre i també amb les organitzacions amb les quals aquesta coopera. Per això és important que mostri flexibilitat, una actitud oberta i positiva (cap a altres cultures), motivació i la voluntat d’adaptar-se a diferents situacions i experiències. En treballar i comunicar-se amb uns altres, és important que els/les voluntaris/àries mostrin respecte i fiabilitat. A continuació es descriuen els diferents projectes en que treballarà el/la voluntari/a:

 • Tallers sobre el Cos de Solidaritat Europeu: a les escoles i organitzacions no formals. El/la voluntari/a s’encarregarà de contactar amb organitzacions locals i planificarà les reunions amb elles.
 • Treball i associació internacional: actualització de la base de dades, cerca de nous contactes per a projectes, promoció de projectes Obre’t’Ebre en xarxes socials.
 • Camp de treball: Preparar les activitats per al camp de treball internacional o nacional per a l’estiu, així com també formar-hi part com a organitzador i monitor/a de joves menors de 18 anys.
 • Xarxes socials: promoure tots els projectes de l’organització: Mas Social, Empresa d’Inserció, etc. El/la voluntari/a ha de ser actiu en aquest camp, ja que ha d’entrevistar a persones, fer fotos, etc.
 • Projecte CES com a activitat complementària: tots els voluntaris/àries allotjats durant aquest període crearan una actuació per promoure els valors de voluntariat CES a les escoles, organitzacions juvenils, etc. El/la voluntari/a ha de treballar juntament amb els/les altres voluntaris/àries. Hi haurà un dia a la setmana cada 15 dies per a preparar-ho. És important que el/la voluntari/a mostri interès i tingui idees sobre el tema.
 • Reunions: Participar en reunions de treball amb altres organitzacions i ajudar a organitzar activitats que tenen lloc entre diverses entitats de Tortosa i Roquetes.
 • Organitzar un projecte personal: preparar, presentar, trobar suport, realitzar i avaluar la teva pròpia iniciativa. Es proposarà al/la voluntari/a participar en activitats de les hores lliures una tarda o una nit o durant els caps de setmana, el voluntari recuperarà el seu temps lliure abans o després de l’activitat.
 • Col·laborar amb IES Cristófol Despuig i la biblioteca de Tortosa: explicar contes el dia de Sant Jordi, el dia de la llengua materna i el dia de la poesia.

Perfil del voluntari/a

 • Necessitem algú actiu, dinàmic, amb bones habilitats de comunicació, empàtic, assertiu i obert a conèixer persones de diferents cultures.
 • Persones motivades per a aprendre i prendre iniciatives.
 • És important que el/la voluntari/a sàpiga (o vulgui aprendre) com interaccionar amb persones de diferents cultures i orígens socials i sigui algú que estima treballar amb els nens.
 • Les tasques de la persona voluntària seran definides durant el procés de selecció depenent del seu perfil.
 • Una persona que sàpiga viure en una zona tranquila
 • Una persona creativa, independent, amistosa i oberta

Menjar i allotjament

El/la voluntari rebrà una quantitat de diners equivalent a 4 euros al dia al final de cada mes en metàl·lic + un cistell de verdures fresques cada setmana. L’allotjament es troba a la ciutat de Tortosa. Les instal·lacions es comparteixen amb altres voluntaris que participen en el projecte. Els voluntaris compartiran espai. No hi ha connexió wifi disponible a l’apartament. Els voluntaris poden connectar-se a la biblioteca o directament a la seva organització d’acollida.

Diners de butxaca: La persona voluntària rebrà diners addicionals equivalents a 5 € al dia al final de cada mes en efectiu.

Temps de treball i temps lliure

Les hores de treball són com a màxim 30-35 hores setmanals (incloent-hi les classes de català). Treballar durant els caps de setmana i a les nits és una possibilitat, que serà compensada amb dos dies lliures seguits. El voluntari rebrà 2 dies lliures al mes. Els dies lliures del voluntari es prenen al mateix temps de les vacances de l’organització.

Curs de català: s’implementarà un curs de llengüa catalana obligatori per a tots els voluntaris europeus.

Despeses de viatge

Les despeses de viatge del país d’origen al lloc del projecte seran reemborsats per l’organització de coordinació en la quantitat màxima aprovada en l’acord. Tingueu en compte que es retornaràn els costos de viatge per avió, tren i/o autobús només si es té una prova del pagament, per tant, si us plau, aneu amb compte i porteu-vos la targeta d’embarcament, la factura i tots els bitllets. D’acord amb aquesta norma, no és possible pagar gasolina si el voluntari va amb cotxe, ja que no hi ha cap prova de quants quilòmetres s’han gastat en el seu camí.

Tutorització i suport

Els voluntaris seran recolzats per l’equip central d’Obre’t’ebre i tindran un mentor assignat a ells en arribar durant la seva estada. Els mentors seran assignats especialment per supervisar els voluntaris durant el projecte, per evitar qualsevol conflicte d’interessos.

Assegurança

L’assegurança sanitària és proporcionada per l’ESC en col·laboració amb la CIGNA. La teva organització d’enviament, La Víbria, t’ajudarà a sol·licitar-ho abans de marxar.

Què fer per participar?

 1. Preparar el teu Curriculum Vitae i una Carta de Motivació en anglès.
 2. Enviar els documents a info@vibria.org especificant el projecte al qual vols participar.

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a info@vibria.org