HUMAN CAPITAL – Itàlia

Nom del projecte: HUMAN CAPITAL Supporting Matera

Dates: 7 gener a 7 març  2020

On: Matera, Itàlia.
Matera és una ciutat mitjana que ha viscut fins els anys 50 una situació de marginalització, igual que la resta de la regió. Després d’un llarg procés de millora, s’ha reconegut el seu casc antic com a Patrimoni de la Humanitat (UNESCO), fet que ha augmentat el turisme i el reconeixement de la ciutat. I aquest any, ha estat reconeguda ni més ni menys que com a Capital Europea de la Cultura, context en el que té lloc aquest projecte de voluntariat.

Organització d’acollida:
Basilicata Link és l’entitat coordinadora del projecte “Human Capital 2019”, que està estretament lligat al reconeixement europeu que han otorgat a la ciutat aquest 2019, Capital de la Cultura Europea. A Matera ja hi ha voluntaris de llarga duarda que estan recolzant el procés del projecte, i l’equip de voluntaris de curta durada ajuda en l’organització dels esdeveniments. Això significa formar part de l’organització del programa cultural de Matera durant tot el 2019 i el seu tancament a finals d’any i inicis de 2020: ajudar en la gestió dels esdeveniments, donar la benvinguda als convidats i els artistes, dinamitzar i informar als mitjans de comunicació, i documentar el que va passant. Basilicata Link també gestionarà activitats culturals fora del programa oficial, i coperarà amb el programa “Capital per un dia” que es farà a les ciutats petites del voltant de Matera.


Els voluntaris de curta durada rebran el seguiment d’un tutor durant les activitats, fet que facilitarà la integració amb els altres equips de treball així com la possible participació dels voluntaris en totes les activitats de la Fundació. El tutor organitzarà també reunions periodiques per les necessitats que puguin sorgir als voluntaris.

 

Criteris de selecció del/la voluntari/ària:
En total hi haurà 6 voluntaris/es de diferents països.

  • Joves de 18 a 30 anys
  • Ment oberta, flexibles i dinàmics
  • Interès en la llengua i la cultura italiana.
  • Persones interessades en el món de la cultura (música, teatre, dansa, esdeveniments diversos…) que tinguin ganes de contribuir en el projecte internacional de Capital Europea de la Cultura.

Allotjament:
Els voluntaris viuran en un pis compartit al centre de la ciutat, i tindran diners de manutenció i “pocket money”. El transport local que es necessiti per fer les activitats també estarà cobert per l’organització.

Cost:
Totes les despeses estan cobertes pel programa: allotjament, assegurança mèdica, curs d’italià i el transport. Les persones voluntaries també rebran diners de butxaca per a les seves despeses i pel menjar. El cost del bitllet l’han d’avançar els voluntaris, que se’ls retornarà a la tornada, fins a un màxim de 275€.

 

Per a més informació consulta l’infopack.

Què fer per participar:

Omple aquest formulari i espera a que et contactem. Si estàs interessat/-a en més d’un SVE, pots omplir tants formularis com vulguis. A més, has de enviar-nos el CV i una carta de motivació a info@vibria.org ‘SVE a HUMAN CAPITAL» com a assumpte.

Data límit: Es valoraran les candidatures per ordre d’arribada

Contacta’ns
Per a qualsevol dubte, envia’ns un email a info@vibria.org

Logo_cofinanciacion_UE_png