WAY OF MIGRATION

Les participants de la formació internacional Way of migration, que va tenir lloc a Noruega del 15 al 24 d’octubre, escriuen un petit article per compartir la seva experiència.
Hola!
L’octubre de 2018 ens va brindar l’oportunitat d’aprendre i compartir experiències i coneixement a molts de kilometres al nord de casa. Cinc joves (de Catalunya, València i Balears) varem participar en la formació “Way On Migration” oferida per la Víbria Intercultural en col·laboració amb la organització de rebuda a Noruega, Intermezzo Ungdom. A Vindfjelltunet, un petit indret en mig de la natura al sud del país, ens juntàrem amb més de quaranta joves de països com Itàlia, Estónia, Lituània, França, Turquia, República Txeca i Regne Unit. 
Durant més d’una setmana vàrem participar en activitats de formació no formal destinades a la cohesió del grup i a fer un breu debat sobre migracions i cultura, ambdós considerats principals temes de la formació. Encara que tots comptavem amb formacions i vivències distintes, vàrem poder possar en comú la situació econòmica, migratòria i social dels nostres països durant algunes sessions. La creació d’un vídeo promocional sol·licitat per l’organització noruega i representacions teatrals també contribuiren a desenvolupar les nostres habilitats grupals.
Gràcies a la bona relació i implicació en el projecte i grup dels participants, vàrem construir llaços d’amistat i viure moments amb gent a la que potser no haguéssim tingut oportunitat de conèixer en altre contexte. 

El fet de juntar es nostres camins d’aquesta manera, obre la ment a entendre millor altres realitats i distints tipus de pensaments. També reforça una cultura de pau i ajuda a joves com a nosaltres a establir aliances per a futurs projectes, a treballar en valors humans de cara a un món millor i a comprometre-nos socialment. En resum, a seguir superant fronteres!