What’s your Story?

Conèixer el passat per a entendre el present.

Aquest intercanvi té lloc a la ciutat d’Atenes, Grècia, pàtria històrica de la democràcia, lloc altament simbòlic pels temes que va explorar aquest projecte. En efecte, l’objectiu de l’intercanvi va ser el d’explorar la història de vuit països ( Jordània, Grècia, Espanya, Polònia, Romania, Sèrbia i Itàlia) per a entendre el fenomen que afecta tota Europa des de principis dels anys 2000: la pujada del racisme i de l’extremisme polític.

A través de l’story-telling els participants han explorat aquests temes. Primer han definit que signifiquen les paraules “xenofòbia”, “racisme”, entre d’altres, i han explorat la diversitat de les societats en les quals vivim com a individus. Amb aquestes bases han reflexionat sobre les respostes que poden aportar a l’extremisme i a la violència política. Com la solidaritat, la promoció de la pau, la coherència social  amb l’objectiu final de promoure la ciutadania activa i el diàleg intercultural.

El diàleg va ser implementat primer entre els participants mateixos, per exemple a través d’una activitat on havien de confeccionar roba amb elements del seu país i presentar la seva cultura i l’entitat que els hi enviava.

Una de les participants de la Vibria presentant Catalunya

 

Esperem que projectes com aquest seran l’espurna que donaran a les noves generacions la motivació per a combatre l’onada d’extremisme que creix en Europa.

 

Tots els països representats junts