CES a Alemanya a Montessori. Jardí d’infància

A: Leipzig, Alemanya

Quan: 1 de setembre de 2020 – 31 d’agost de 2021

Organització d’acollida: 

La llar d’infants Montessori és un equip amb mentalitat oberta format per 10 docents i treballadors i treballadores socials que treballen amb 80 nens en edat preescolar (d’entre 2 i 6 anys). El pensament i la visió de Maria Montessori són el centre de la seva convicció educativa, sobretot en referència a la idea de l’infant, el paper del docent i la visió del món que l’envolta. A la llar d’infants hi ha molts infants amb antecedents migratoris. Com a jardí d’infants integrador, també tractem amb nens amb desavantatges físics i psíquics. Les diferències són part de la vida i l’enriqueixen.
Com a institució Montessori, ens interessa molt l’intercanvi cultural per donar als infants una impressió real del nostre món variat.

Descripció del projecte: 

El voluntari o voluntària dóna suport als treballadors i les treballadore a les seves rutines diàries amb els infants i muntarà petits projectes propis a la Llar d’infants. Coneixerà el concepte Montessori i com actuar segons els principis de Montessori amb els infants. El voluntari o voluntària se centrarà en els grups d’edat avançada (4-6 anys). Introduirà activament aspectes de la seva pròpia cultura en la vida quotidiana amb els infants i crearà projectes al respecte, per exemple, en els camps del teatre, el treball de la fusta, la música o la dansa. A més, es realitzaran diverses jornades sobre temes de solidaritat a Europa, la participació ciutadan i projectes socials per a tots els voluntaris  i voluntàries del CES.

Condicions:

Els voluntaris i les voluntàries viuran en pisos compartits. Tothom té una habitació i bany i cuina compartits. Els pisos estan completament equipats i disposen de connexió a Internet.

Durant el servei de voluntariat, les despeses estan subvencionades pel CES en conceptes de manutenció i allotjament.

Criteris de selecció del/la voluntari/ària: 

  • Coneixements bàsics d’alemany,
  • Interès per viure el concepte Montessori,
  • Interès per treballar amb menors de set anys,
  • Comportament obert i comunicatiu,
  • Capacitat de treballar en diferents grups,
  • Creativitat i precisió

Què fer per participar: omplir el formulari de sol·licitud en línia que trobareu aquí. El termini de sol·licitud és el 10 de febrer de 2020.

Contacta’ns

Per a qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s