Voluntariat de llarga durada a Irlanda!

On: Glencraig, Irlanda de Nord

Nom del projecte: “Camphill Community Glencraig”

Quan:  Data d’inici: flexible,

Durada: 6-9 mesos

Organització d’acollida: Glencraig Community

Sobre l’organització:

Glencraig, situat a Irlanda de Nord entre Belfast i Bangor, es troba en una bella finca de 45 hectàrees (100 acres) amb boscos, camps i zones verdes que baixen fins a la riba de l’estany de Belfast. És part de el Moviment Internacional Camphill iniciat el 1939 pel Dr. Karl Konig i influenciat per les recomanacions de Rudolf Steiner. Glencraig es va establir el 1954 per brindar un enfocament únic per donar suport a infants, joves i adults amb discapacitats d’aprenentatge. La comunitat de Glencraig també promou pràctiques ambientals socials, culturals, artístiques i sostenibles.

Durant el proper any hi haurà fins a 20 voluntaris de l’Cos Europeu de Solidaritat (ESC) i 10 no ESC participant en un moment donat en projectes de voluntariat a Glencraig.

Per a més informació sobre Glencraig:

Pàgina web:  www.glencraig.org.uk

Pàgina de padlet sobre voluntariat a Glencraig: https://padlet.com/vincent198/9vrvqwa4rxagi3cb

Facebook: https://www.facebook.com/weareglencraig/

Instagram: https://www.instagram.com/camphillcommunityglencraig

Descripció de l’activitat: 

El voluntariat sempre ha estat un aspecte fonamental a Glencraig. Cada any, s’acullen entre 20 i 40 voluntaris durant a l’almenys un any a Glencraig. La majoria d’aquests voluntaris provenen d’Europa continental, però alguns provenen d’altres continents, Irlanda i altres parts del Regne Unit.

Els voluntaris donaràn suport a adults amb discapacitats d’aprenentatge, cinc dies a la setmana en una de les cases de Glencraig. En alguns casos, també hi ha la possibilitat de treballar en altres tasques com jardineria, projectes ambientals i l’escola.

Els voluntaris participaran en activitats de voluntariat durant aproximadament 38 hores per setmana i tindràn 2 dies lliures durant la setmana. També hi haurà 2,5 dies de vacances al mes repartits al llarg del projecte.

Hi ha connexions de transport públic a les ciutats properes de Bangor, Holywood i Belfast. Hi ha voluntaris d’ESC a Belfast i Bangor, i Glencraig anima els voluntaris que participin a vincular-se amb ells durant la seva estada. Durant els períodes de vacances més llargs, els voluntaris podran aprofitar el temps per explorar els encantadors llocs de l’illa d’Irlanda. Es proporcionarà equip de protecció personal, però s’ha de portar roba adequada per a totes les condicions climàtiques.

Hi ha la oportunitat de participar en les següents activitats socials i culturals:

 • Activitats socials i culturals organitzades en Glencraig i a l’àrea local
 • Participar en projectes culturals com obres de teatre, actuacions musicals i activitats.
 • Aventura a l’aire lliure, exercici físic i activitats esportives
 • Participar en activitats que sensibilitzin sobre la importància de la biodiversitat, la protecció de la natura i els problemes associats al canvi climàtic

Informació pràctica:

Restriccions degudes a Covid-19: A causa de la pandèmia de Coronavirus, pot haver-hi algunes restriccions en relació amb les activitats en què pot participar i altres aspectes del projecte de voluntariat. Es proporciona més informació abans de començar com a voluntari.

Allotjament i altres qüestions:

El voluntari viurà en una de les cases situades a Glencraig, la qual podria ser a una casa on hi visquin persones amb una discapacitat d’aprenentatge o podria ser en una casa amb altres voluntaris. Cada voluntari tindrà el seu propi dormitori, però haurà de compartir bany, sala i cuina amb els altres. Els voluntaris tindran la possibilitat de dinar junts i preparar el seus propis àpats. Glencraig proporciona aliments i articles bàsics per a la llar (llençols, tovalloles, xampú, sabó, etc.). El voluntari rebrà uns diners de butxaca d’aproximadament £160 per mes per cobrir les seves necessitats personals.

Per als voluntaris d’ESC hi ha fons disponibles per viatjar des de i cap Glencraig a del principi i a la fi de el projecte. Aquest finançament només el rebrà després de completar amb èxit el projecte. Si aquest acord dificulta la participació d’un voluntari participant en el projecte, poseu-vos amb el coordinador de el projecte.

Es prendran mesures per garantir la seguretat dels voluntaris durant el projecte i en les seves tasques i activitats. Glencraig té un número de contacte comunitari d’emergència les 24 hores que els voluntaris rebran a la seva arribada.

Glencraig donarà suport al voluntari que es registri en la pràctica mèdica (GP) local i altres requisits per a viure a Irlanda de Nord i ser voluntari a Glencraig.

Perfil d’voluntari:

Els voluntaris d’ESC han de tenir entre 18 i 30 anys d’edat a l’inici del projecte, els voluntaris que no són d’ESC han de tenir més de 18 anys. Tots els voluntaris han de tenir interès en el següent:

 • Promoure i desenvolupar la inclusió de persones amb necessitats especials i menys oportunitats
 • Disposat a relacionar-se amb persones que tenen una discapacitat d’aprenentatge
 • Entusiasta de treballar en un entorn amb persones d’una àmplia gamma d’orígens i una àmplia gamma d’habilitats
 • Realitzar treball físic que pot realitzar-se a l’aire lliure en una varietat de condicions climàtiques
 • Disposat a participar en activitats socials i culturals fora de les activitats de voluntariat principals
 • Ajuda si el voluntari té un nivell bàsic en l’idioma anglès i està disposat a desenvolupar les seves habilitats en aquest idioma

El voluntari ha de tenir interès en els següents temes d’ESC:

 • Salut i Benestar
 • Medi ambient i protecció natural
 • Creativitat i cultura

El voluntari tindrà la possibilitat de desenvolupar els seus coneixements i experiència en les següents àrees de l’ESC:

 • Treballar amb persones discapacitades
 • Treballar amb nens / joves
 • Cura de la salut
 • Medi ambient i protecció natural
 • Arts / música

El voluntari ha d’estar interessat en desenvolupar les següents qualitats en si mateix i en els altres:

 • Amigable, accessible i amb ganes de mantenir relacions socials positives amb els altres
 • Pacient, comprensiu, respectuós i capaç de cuidar-se a si mateix i als altres
 • Aprenentatge intercultural, la capacitat de comunicar-se en diferents idiomes i mitjançant l’ús d’altres tècniques de comunicació, per exemple Makaton
 • Creativitat, amb capacitat per pensar amb rapidesa i adaptar-se a l’entorn per brindar experiències positives enriquidores per a ell i els altres
 • Habilitats i competències que donaran suport el seu continu desenvolupament professional i personal
 • Actitud responsable, positiva i entusiasta, comprensió i consciència de si mateix i dels altres

Formació i suport al voluntari durant el projecte:

Els voluntaris d’ESC rebran documentació prèvia abans de marxar, que inclourà informació sobre el projecte, drets i responsabilitats, aprenentatge i experiències interculturals i establiment de metes.

Glencraig registrarà als voluntaris d’ESC en el suport lingüístic en línia (OLS) i ha de completar l’avaluació de OLS abans de marxar cap a Glencraig.

A l’inici de el projecte, identificaran els teus objectius d’aprenentatge i durant el projecte realitzaràs avaluacions periòdiques mínim un cop a el mes, les quals fomentaran la reflexió activa sobre el teu progrés cap als objectius d’aprenentatge acordats.

Els voluntaris d’ESC rebran una formació poc després de la seva arribada a Glencraig. La formació a l’arribada està organitzada per una altra organització, proporciona informació valuosa sobre Irlanda de Nord, el marc ESC i és una oportunitat per conèixer a altres voluntaris ESC amb base a Irlanda de Nord.

Els voluntaris participaran en el curs bàsic amb altres voluntaris que viuen i treballen a Glencraig. Això cobrirà àrees com l’enfocament Camphill, la creativitat, la inclusió, la sostenibilitat i la biodiversitat.

Com a part del curs bàsic, s’haurà de completar un curs massiu obert en línia (MOOC) en pedagogia social a tot Europa. Aquest curs és molt adequat per als voluntaris de Glencraig perquè proporciona coneixements sobre l’enfocament practicat en Glencraig que està vinculat a un marc europeu.

Durant el transcurs de l’any, hi haurà l’oportunitat d’assistir a conferències, xerrades, trobades i esdeveniments socials i culturals.

Glencraig registrarà als voluntaris d’ESC al Youthpass i brindarà suport a l’ús d’aquesta eina que permetrà la reflexió sobre el seu aprenentatge durant el projecte. Els participants rebran un certificat al final del projecte que proporcionarà evidència dels seus èxits.

Hi haurà moltes oportunitats d’aprenentatge durant el projecte. Això inclourà l’aprenentatge informal a través de la participació en les tasques diàries i la interacció amb els altres, una part fonamental de l’enfocament de la pedagogia social.

Als participants se’ls assignarà un líder d’equip que proporcionarà supervisió formal i informal. Això permetrà una avaluació contínua del seu voluntariat i identificarà en les primeres etapes qualsevol barrera per a l’aprenentatge.

També tindran un mentor que els donarà suport addicional i els ajudarà a planificar les seves metes d’aprenentatge individuals.

Què fer per participar?
Si t’interessa envia’ns el teu Curriculum Vitae en anglès i una carta de motivació en anglès a: info@vibria.org

Contacta’ns
Per a qualsevol dubte, envia’ns un email a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s