Voluntariat de llarga durada a Bulgària!

On: Sofia, Bulgària

Nom del projecte: “Intercultural Network for Social Progress, Integration, Responsibility and Empowerment-INSPIRE”

Quan:  Data d’inici: Juliol

Durada: 8 mesos

Organització d’acollida: Values, Virtues, Integrity

Sobre l’organització:

La Fundació “Valors, Virtuts, Integritat” és una organització no governamental búlgara registrada al Tribunal de la Ciutat de Sofia el 5 de març de 2015, que actua en interès públic. L’enfocament principal de la fundació rau en la millora de la ciutadania activa, l’empoderament dels joves, la inclusió social i el diàleg intercultural a nivell local, nacional i internacional. A nivell local, es centren en l’empoderament dels joves i donen suport a la capacitat dels joves per participar activament en la societat.

L’entitat creu fermament en la importància de l’educació no formal i l’aprenentatge experiencial. A nivell nacional s’organitzen campanyes juvenils, formacions, exposicions (reals i virtuals) que sensibilitzen sobre els principals problemes als quals s’enfronten els joves en l’actualitat. A nivell internacional, formen part de desenes d’associacions i xarxes estables recolzades per diversos programes i iniciatives educatives com Erasmus +, Europa per als ciutadans, el Fons Social Europeu, etc.

VVIF lloc web: http://www.vvifoundation.org/en/

VVIF facebook pàgina: https://www.facebook.com/Values-Virtues-Integrity-Foundation-VVIF-102487058262775/?view_public_for=102487058262775

Descripció de l’activitat: 

El projecte INSPIRE té com a objectiu augmentar la tolerància, trencar estereotips i promoure l’entesa entre cultures.
El projecte està dirigit a joves amb menys oportunitats, per tal de promoure la diversitat tenint en compte les característiques de cada participant, el diàleg cultural i interreligiós i els valors comuns de llibertat, tolerància i respecte dels drets humans.
Els joves participaran en el dia a dia d’una organització amb dimensió europea. Realitzaran treball voluntari per adquirir experiència laboral en els camps de treball amb joves, inclusió social i educació no formal, redacció de projectes i organització d’esdeveniments, facilitació i realització de tallers sobre arts integradores, comunicació intercultural i aprenentatge al llarg de la vida mentre milloren la seva personalitat i i es desenvolupen professionalment.

Tasques dels voluntaris:

  • Donar suport a l’organització d’acollida en el procés d’organització d’activitats interculturals: intercanvis de joves, mobilitat de treballadors juvenils, etc.
  • Impartir activitats d’educació no formal en espanyol o anglès per a estudiants de l’Escola “General Hose de Sant Martí” a Sofia (Nota: abans d’aquestes activitats els voluntaris realitzaran una formació sobre l’educació no formal, així que no és necessari tenir experiència prèvia en la temàtica).
  • Donar suport als facilitadors en la realització de tallers d’art i manualitats per a joves (tampoc es necessita experiència prèvia en arts)
  • Donar suport als facilitadors en la realització de tallers de teatre d’ombres (és força divertit i adequat per a principiants sense experiència en el teatre)
  • Participar en un projecte solidari amb activitats de senderisme per a joves i recol·lecció de residus a la muntanya Rila (les muntanyes búlgares són impressionants, així que aquesta experiència és imprescindible!)
  • Promoure els programes de mobilitat de la UE a través de sessions informatives en diferents escoles (ja sigui esdeveniments en viu o seminaris web).
  • Participar en la vida diària de l’organització (preparació de campanyes juvenils, editar vídeos, crear un blog de voluntariat, etc.)

Informació pràctica:

El programa està finançat 100% per Erasmus+, pel que la participació al projecte inclou l’allotjament, el viatge d’anada i tornada, un curs d’idioma, diners per a menjar i diners de butxaca per despeses extres.

Lloc de treball: els voluntaris treballaran a l’oficina de la Fundació “Valors, Virtuts, Integritat”, situada al barri “Lyulin” de la capital búlgara. Faran treball voluntari 35 hores setmanals i tindran dos dies lliures a la setmana

Allotjament i menjar: els voluntaris viuran en un apartament compartit amb altres voluntaris en una habitació doble, amb sala d’estar, cuina, bugaderia i instal·lacions socials compartides. L’apartament estarà ubicat prop de l’oficina de la fundació perquè no es necessiti transport per anar a la feina. El menjar estarà cobert durant tot el període de voluntariat amb una assignació mensual (els voluntaris triaran el seu menjar ells mateixos)

Diners de butxaca: cada voluntari rebrà diners de butxaca – 4 € per multiplicar pel nombre de dies del mes

Despeses de viatge: el viatge està cobert pel projecte. Els voluntaris han d’arribar a l’aeroport de Sofia, on l’equip de VVIF es reunirà amb ells. 360 EUR és el pressupost per a tot el viatge, inclòs (anada i tornada) avió, tren i / o autobús. VVIF reemborsarà els costos reals, amb la presentació de les factures de el viatge

Perfil del voluntari:

El projecte està obert a joves que s’enfronten a tota mena d’obstacles. L’experiència de voluntariat no requereix que els participants tinguin habilitats i / o educació específiques. Atès que l’organització amfitriona està aplicant intensament les arts en projectes d’inclusió social, s’apreciarà molt que als voluntaris els agradi el món de les arts i tinguin ganes d’aprendre sobre aquest tema.


L’experiència dins del projecte és molt adequada per a joves proactius i extrovertits amb antecedents o interès en el treball social. Els voluntaris han de comprendre l’anglès a nivell de treball, ja que serà l’idioma oficial del projecte. El projecte té com a objectiu donar suport al desenvolupament personal dels voluntaris per tal d’ajudar-los a desenvolupar habilitats i competències crucials per esdevenir ciutadans actius d’Europa.

Sobre Sofia:

Sofia, una de les ciutats més antigues d’Europa, és la capital i la ciutat més gran de Bulgària. Es troba a la part occidental de Bulgària, en el mateix centre dels Balcans, en una vall a peu de la muntanya Vitosha. Sofia té una població d’uns 1,7 milions i l’idioma oficial és el búlgar, 1 eslau de sud.

Bulgària és un dels països més barats d’Europa. La moneda oficial és el Lev búlgar (~ 1,96 €). El clima a Bulgària és principalment un continental humit, els hiverns són freds i nevats, mentre que els estius són assolellats i càlids i la mitjana la temperatura durant l’estiu és de 26 ° C. Durant l’estiu, Sofia generalment roman una mica més fresca que la resta de Bulgària causa de la seva major altitud.

Sofia és molt atractiva amb la seva història antiga, la vibrant vida de la ciutat i la bella muntanya Vitosha.

Què fer per participar?
Si t’interessa envia’ns el teu Curriculum Vitae en anglès i una carta de motivació en anglès a: info@vibria.org

Contacta’ns
Per a qualsevol dubte, envia’ns un email a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s