Voluntariat de llarga durada a Itàlia!

On: Bari, Itàlia

Nom del projecte: “Play the youth: design games to activate Skills Development”

Quan: Juny 2021 – Juny 2022

Organització d’acollida: Tou.Play

Descripció de l’activitat: 

L’objectiu del projecte és promoure l’empoderament i el sentiment de pertinença europea entre els infants, promovent alhora valors com la integració i la cultura entre les comunitats locals, a través de jocs i de dinàmiques d’educació no formal. Les activitats van dirigides a infants i famílies i s’organitzen en museus, castells i cascs antics, a través de l’educació no formal, de forma divertida, per gaudir d’una visita guiada de forma innovadora i interactiva. Es poden dur a terme activitats tipus “roleplay” per interpretar històries, i organitzar jocs per mostrar i explicar llegendes, fets històrics o esdeveniments significatius en les històries. De fet, Tou.Play treballa des de fa anys en el desenvolupament i millora del seu territori involucrant als joves, creant una nova societat conscient de les diferents realitats i històries existents en el territori. En les activitats d’aquest projecte, Tou.Play treballarà en col·laboració amb el “Servizi sociali di Bari”, “Spazio 13” and “Università degli Studi di Bari Aldo Moro”. Cada activitat es basarà en la transmissió de coneixements a través del joc i activitats d’aprenentatge no formal.

Perfil de participant:

Els voluntaris involucrats han de ser molt flexibles, motivats i amb bones habilitats de comunicació. Busquem una persona sensible i empàtica, ja que els voluntaris treballaran en estret contacte amb joves procedents d’una de les zones més desfavorides de Bari. Hauran d’estar motivats i amb una actitud cooperativa. Busquem voluntaris amb gran capacitat d’adaptació a nous contextos i oberts a situacions multiculturals. Es valorarà experiència en el camp de l’educació amb infants i interès en gamificació, arts, història, fotografia i teatre.

Informació pràctica:

El Cos Europeu de la Solidaritat forma part d’Erasmus+, un programa 100% finançat per la Unió Europea. D’aquesta manera, el programa cobreix el següent:

  • Es proporcionarà allotjament a tots els voluntaris. L’allotjament serà un pis compartit amb cuina i bany al centre de la ciutat. El lloc es comparteix amb altres joves
  • El menjar serà proporcionat setmanalment per l’organització i el gestionaran els propis voluntaris a la cuina compartida
  • Els bitllets d’autobús i tren seran proporcionats per l’organització cada vegada que es necessitin
  • Els vols/transport d’anada i tornada estan coberts pel programa
  • El programa inclou una assegurança europea mèdica (CIGNA)

Formació:

El dia d’arribada, els voluntaris tindran una formació completa sobre totes les activitats que realitza l’organització, i tindran temps per conèixer a tot el personal i familiaritzar-se amb els espais de treball. Els voluntaris també podran conèixer els coordinadors de l’entitat i el seu tutor personalitzat i els mentors relacionats amb les tasques que realitzaran. Totes aquestes tres figures principals jugaran un paper clau durant l’experiència dels voluntaris al projecte.

Què fer per participar?
Si t’interessa envia’ns el teu Curriculum Vitae en anglès i una carta de motivació en anglès a: info@vibria.org

Contacta’ns
Per a qualsevol dubte, envia’ns un email a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s