In the Kingdom of Volunteering: The mentor’s journey

Nom del seminari: In the Kingdom of volunteering: The Mentor’s Journey

On i Quan: 22-28 octubre a Xipre.

Temàtica

Ets mentor/a o tutor/a de voluntaris o t’agradaria ser-ho? Has fet un voluntariat del CES i t’agradaria seguir vinculat/da a una entitat? Doncs segueix llegint!

En aquest projecte es treballarà la temàtica de la mentoria i tutoria de voluntaris. “Kingdom of Volunteering” està enfocat a oferir una experiència intensiva d’aprenentatge i descobriment en el procés de mentoria. Als mentors i les persones de suport seleccionades per assistir al projecte no se’ls requereix que hagin tingut un nombre de voluntaris ja tutoritzats, però es pretén crear un grup amb experiències mixtes, combinant mentors principiants amb mentors i tutors que hagin tractat amb diferents voluntaris (en projectes de llarga durada, de curta durada, i mentoria reforçada per a joves amb menys oportunitats), persones que hagin realitzat projectes de voluntariat… de manera que es creï una rica reserva d’experiències per compartir i utilitzar com a material de referència d’aprenentatge. 

Els objectius del projecte són:

Aquest projecte té com a objectiu la comprensió del paper de la mentoria en el context de projectes de voluntariat del CES (Cos Europeu de la Solidaritat), però també un intercanvi d’experiències i coneixements, investigació de bones pràctiques, desenvolupament d’eines que millorin la qualitat de les activitats de mentoria de l’ESC.

Previament a aquest projecte s’ha realitzat un curs de formació i s’han desenvolupat eines i recursos de suport als voluntaris. No pateixis si no has participat a les altres fases: Les noves participants són més que benvingudes i seran ben incloses! Et farem un traspàs del que es va fer a les fases prèvies.

Al seminari hi participaran les diverses organitzacions i participants, que s’ocuparan del retorn, reflexió i difusió de les eines desenvolupades (resultats de la formació) en situacions de la vida real de projectes reals de voluntariat CES. El seminari se centrarà en perfeccionar les eines i preparar-les per a la seva difusió a altres organitzacions implicades en projectes internacionals de voluntariat del CES, així com en la implementació d’aquestes activitats de difusió.

Metodologia

Totes les fases s’examinaran utilitzant eines de metodologia no formal, per tal d’arribar a una comprensió del que comporta cada pas. A continuació, els participants crearan o desenvoluparan eines o materials que milloraran cada etapa del procés, basant-se en l’experiència adquirida en la implementació de projectes de voluntariat SVE o CES. L’objectiu del procés serà l’aprofundiment i la qualitat en la implementació dels projectes, en benefici de totes les parts implicades.

Llengua vehicular

Anglès.

Qui pot participar?

Persones majors de 18 anys i residents a Espanya, amb experiència en mentoria o tutoria de voluntaris, o que tinguin l’objectiu de ser-ho pròximament. 

Important: La participació a aquest projecte implica assistir a les 2 accions (formació i seminari) per tal de garantir la continuïtat del procés d’aprenentatge personal, la cooperació i la transferència de coneixement. 

Països participants

Croàcia, Xipre, França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Noruega, Polònia, Romania, Espanya, Suècia

Cost: 

El cost de participació al seminari té un cost de 50€, en conceptes de gestió.

El 100% d’allotjament, menjar i materials del programa estan coberts per la subvenció d’Erasmus +. També es reemborsaran les despeses de desplaçament dins del límit de 275 EUR/persona (perquè us reemborsin haureu de conservar tots els tickets de viatge!).

Què cal fer per participar? 

Omplir el formulari de participació.

Donat que hem tingut una baixa d’últim moment, seleccionarem per ordre d’arribada.

Important!

Tindrem en compte la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concret/a en descriure els teus motius de participació en el formulari.

Concacta’ns

Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s