VOLUNTARIAT A HONGRIA

On: Nagyvázsony, Hongria.

Durada: 6 mesos.

Organització d’acollida: Associació Juvenil Fekete Sereg.

Sobre l’organització: Fekete Sereg es va fundar el 1997 i és una associació juvenil. L’objectiu de l’associació és assegurar que els joves del poble Nagyvázsony passin el seu temps lliure amb activitats útils. Volen ajudar els joves que lluitin i donin suport a les iniciacions de la comunitat del poble. El seu centre juvenil funciona des del 1999.

L’associació treballa amb el programa CES des del 2005. A més, ajuda a crear intercanvis entre voluntaris i vilatans. Pot ser que us convidin a participar en esdeveniments del poble, com ara la festa major del poble o el Carnaval, per exemple.

Informació sobre el poble Nagyvázsony: A l’oest del bell llac Balaton, trobareu el poble Nagyvázsony, on viuen aproximadament 1800 habitants. Té una escola primària, un jardí d’infants, tres supermercats petits, un banc, una oficina de correus, una cafeteria, alguns hotels, un petit gimnàs, el centre juvenil i molt més. A més, Nagyvázsony és famós pel seu castell des de l’edat mitjana, motiu pel qual els turistes també el visiten.

Informació sobre el vostre treball
Durant la vostra estada podeu treballar diferents temes:

 1. Treball infantil: Entre març i finals de juny podeu treballar a l’escola bressol de Nagyvázsony anomenada Mesevár óvoda és bölcsőde. Hi ha cinc grups al jardí d’infants i a cada grup hi ha dos professors. La vostra tasca és ajudar-los a la vida quotidiana, per exemple; mentre es vesteixen i es despullen, juguen a jocs, canten cançons, ballen, fan activitats esportives, pinten, fan decoracions, etc.
 2. Treball de mitjans: Si voleu millorar les vostres habilitats audiovisuals, per exemple; en el rodatge, la retallada de vídeos i la fotografia, tindreu la possibilitat de treballar en aquest camp. Només per donar-vos algunes idees, podeu fer vídeos sobre l’associació, la feina, el poble … La vostra imaginació no té límit!
 3. Treball artesanal: A l’estiu, quan el temps és assolellat, hi ha moltes coses a fer al poble, per exemple; repintar els bancs o reparar algunes tanques. A més, podeu ajudar el club de tenis local a pintar el pont de fusta o l’escola per mantenir el seu pati en bones condicions. També estem contents de les vostres pròpies idees i projectes.
 4. Activitats cobertes: A la tardor i a l’hivern és hora d’activitats a l’interior. En col·laboració amb l’escola local, podeu organitzar algunes activitats artesanals per als nens i nenes a la tarda, com ara; arts, treballs manuals, música i jocs. A més, aquesta possibilitat també es troba al vostre centre juvenil.
 5. Treball de preparació: Al juny i desembre solen acollir deu voluntaris a curt termini de França, Romania, Letònia, Espanya, Polònia, Portugal, Estònia, Letònia i Itàlia durant tres setmanes. Abans de la seva arribada, podeu ajudar amb la preparació i durant la vostra estada podeu unir-vos a ells a tallers de bricolatge i art o fer fotos i vídeos.

Informació pràctica:

 • Allotjament: Us quedareu en un pis de voluntaris a Nagyvázsony. En total, té cinc llits dividits en dues habitacions, un bany, una cuina i una sala d’estar. Es proporcionen llençols, però heu de portar la vostra pròpia tovallola.
 • Menjars: No s’ofereixen esmorzars, dinars i sopars. Podeu menjar a la cafeteria de l’escola primària local o podeu cuinar per vosaltres mateixos.
 • Diners de butxaca: Rebràs uns diners de butxaca mensual d’uns 38.000 HUF (121 EUR) i diners de menjar d’uns 26.000 HUF (80 EUR).
 • Període de temps, jornada laboral i vacances: El vostre servei de voluntariat dura sis mesos. No hi ha una data d’inici fixa, de manera que podeu venir sempre que estigueu a punt. En la vida diària, els voluntaris treballen cinc hores diàries (30 hores setmanals) i tenen dos dies de descans al mes.
 • Viatge: Com que el poble és petit, no necessiteu cap transport local. Tot és a només cinc minuts a peu de casa vostra. Els dies festius o caps de setmana podeu utilitzar el transport públic per anar a visitar ciutats veïnes o Budapest. Els autobusos surten amb freqüència de Nagyvázsony i no són cars.
 • Internet: Al pis hi ha wifi pel qual hauríeu de pagar 1000 HUF (al voltant de 3 EUR) al mes. A més, hi ha wifi gratuïta al nostre centre juvenil.
 • Bugaderia: Hi ha una rentadora al pis dels voluntaris.
 • Temps: La primavera arriba a Nagyvázsony i cada cop fa més calor. A l’estiu la temperatura oscil·la entre els 25 °C – 30 °C.

Què fer per participar?

 1. Preparar el teu Curriculum Vitae i una Carta de Motivació en anglès.
 2. Enviar els documents a info@vibria.org especificant que aquest és el projecte al qual vols participar.

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s