EC(h)O Intercanvi Juvenil a Croàcia

Nom del projecte: EC(h)O.

On: Karlovac, Croàcia.

Quan: Del 16 d’octubre al 21 d’octubre de 2021 (dissabte-dijous).

6 dies laborables + 2 dies de viatge o 4 dies de viatge per als viatges ecològics.

Entrada, alberg local: divendres 15 – Sortida: divendres 22.

Qui pot participar?

5 joves residents a l’Estat Espanyol d’entre 17 a 30 anys, motivades per la temàtica del projecte + 1 youth leader major de 18 anys. En total hi haurà 5-6 participants de 5 països.

Què implica participar com a youth leader?

En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. A més, pot fer aportacions al programa d’activitats i cal tenir disposició per dinamitzar alguna activitat o taller. És important que la youth leader tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte, siusplau, indica’ns-ho a observacions al formulari que trobaràs més abaix.

Temàtica

Protecció de la natura i el medi ambient i orientació de formes verdes alternatives.

Els objectius del projecte són:

  • Permetre a les participants que comparteixin la seva opinió i accions;
  • Motivar al grup a actuar com a multiplicadores i actores de canvi al seu àmbit local;
  • Crear una diferencia i influir a la població local amb solucions a problemàtiques locals i internacionals, captant la seva atenció i creant consciència;
  • Fomentar la informació i consciència en la temàtica; Protecció de la natura i el medi ambient.
  • Sensibilitzar a través del lideratge i les campanyes i activitats de difusió;
  • Transmetre i compartir el coneixement amb persones de diferents països i cultures
  • Fomentar la interculturalitat i el coneixement i connexió entre diferents parts d’Europa

Metodologia

L’intercanvi es basarà en aprenentatge vivencial a través d’eines educació no formal i des d’un enfocament participatiu: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes, aprenent a extreure conclusions personals dels debats, fomentant les habilitats dels participants.

Penseu en verd

Quatre organitzacions de diferents països cooperaran en l’intercanvi de 24 joves de 17 a 30 anys que vulguin estimular un canvi positiu a la comunitat local. Mitjançant la implementació d’aquest projecte volem sensibilitzar els joves sobre la protecció de la natura i el medi ambient i orientar-los a descobrir per si mateixes formes verdes alternatives en què puguin prendre el poder del coneixement en les seves pròpies mans i influir en les persones del seu entorn proper des de casa seva i companys i continuant cap a la comunitat local. Mitjançant la transferència de coneixement, aprenentatge i investigació, tractaran els temes de la contaminació del sòl, l’aire i l’aigua, l’impacte ambiental sobre la salut humana, la natura i les polítiques ambientals implementades a les seves comunitats locals amb exemples dolents i lloables, problemes i reciclatge d’abocadors, canvi climàtic, però sobretot amb l’èmfasi en el costat positiu, amb temes sobre desenvolupament sostenible, energies renovables, disseny i desenvolupament d’idees per a futurs eco-projectes, exemples de granges ecològiques autosostenibles, oportunitats per convertir els residus en obres d’art, etc.

Llengua vehicular

La llengua vehicular serà l’Anglès.

Països participants – Espanya, Bulgària, Romania i Croàcia.

Allotjament i menjar

Cost

El cost de participació és de 50€, en conceptes de gestió. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El preu del bitllet d’avió es subvencionarà amb un màxim de 275€.

Què cal fer per participar?

Omplir el formulari de participació  deixant molt clara la vostra motivació per participar. El nom del projecte és “EC(h)O”. 

La data límit per omplir-lo és el Dimecres 6.10.2021!!!

Important!

La selecció de les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concreta en descriure els motius de participació al formulari.

Contacta’ns

Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Finançat per: Erasmus+.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s