“Enjoy Learning Outside!” voluntariats a Romania

On: Craiova, Romania

Duració: 6 mesos, 27 d’abril – 28 d’octubre de 2022

Associació on es realitza el voluntariat: L’Associació Dominou de Craiova, Romania (no governamental i sense ànim de lucre) es va fundar l’any 2004 i compta amb 6 membres de la junta i 147 membres actius (professors, formadors, voluntaris, assessors pedagògics, joves estudiants). Els nostres objectius inclouen donar suport a l’educació formal, no formal i informal d’infants, joves i persones adultes per tal d’adquirir les habilitats necessàries i les habilitats de desenvolupament personal per al treball futur i la ciutadania activa, inclosa la promoció dels drets humans, la diversitat cultural, la igualtat d’oportunitats i no-discriminació.

Descripció del projecte: Amb aquest projecte es pretén conscienciar les institucions d’educació infantil sobre la importància i la necessitat de l’educació no formal a l’aire lliure. Es tractaran 18 llars d’infants, amb l’objectiu de disposar d’espais exteriors per facilitar el desenvolupament d’activitats a l’aire lliure.

Objectius:

Un dels objectius proposats és que durant el projecte de voluntariat, els voluntaris dinamitzin els patis de 9 llars d’infants de Craiova amb activitats a l’aire lliure amb nens d’educació infantil, mitjançant la creació d’obres creatives a partir de materials reciclables.

Un segon objectiu és oferir alternatives metodològiques no formals al professorat que troba dificultats per realitzar activitats a l’aire lliure, posant l’accent en els beneficis a llarg termini d’un aprenentatge fet amb tots els sentits, mitjançant la creació d’una guia metodològica bilingüe que inclourà un mínim de 20 activitats a l’aire lliure nacionals i internacionals.

El tercer objectiu proposat és desenvolupar les competències ecològiques i clau europees dels voluntaris i augmentar el seu nivell d’ocupabilitat, durant els mesos de les activitats de voluntariat.

Activitats i sortides:
Treballant la creació d’espais ecològics i espais d’aprenentatge a les llars d’infants

 • Activitats a l’aire lliure amb nens
 • Perfil de voluntari al canal de youtube
 • Promoció de l’ESC entre els joves locutors
 • Blogging, twitter, facebook, instagram
 • Altres activitats creatives segons els interessos i competències dels voluntaris
 • Campanyes de conscienciació sobre la importància del reciclatge
 • Tallers de temàtica ecològica

Informació pràctica (allotjament i manutenció):

Com arribar a Craiova: El projecte es durà a terme a Craiova (part sud de Romania). Hi ha un aeroport a Craiova, però amb pocs vols. La majoria dels vols aniran probablement a Bucarest, i des d’allà podeu agafar un transport fins a Craiova. Aquest trasllat hauria de costar entre 15 i 20 euros per persona, d’anada. Hi ha un autobús directe des de l’aeroport fins a Craiova, així com l’opció d’anar a l’estació de tren i agafar un tren des d’allà. Reservarem les teves entrades segons els teus suggeriments.

La nostra moneda és el leu romanès (RON): 1 euro = 4,90 RON

Romania és membre de la UE des de l’1 de gener de 2007;

Els documents necessaris per al reemborsament del viatge (Tots els altres reemborsaments (autobusos, cotxe, impostos, tren) es faran després que Dominou rebi tots els bitllets originals de tornada per adreça postal, els diners s’enviaran al compte de l’ONG que l’envia)

 1. Bitllets (autobús, metro, tren, targetes d’embarcament, bitllets d’avió);
 2. Factures: on està el preu, el vostre nom (si és el cas), hora;
 3. Prova de pagament (extracte bancari, correus electrònics de pagament en línia amb targeta de crèdit, factura en paper)

Assegurança de viatge: si us plau, seguiu l’enllaç per fer la vostra pròpia assegurança de viatge: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559

Allotjament en pensió, 2-3 voluntaris per habitació.

Què cal fer per participar?

Perfil dels participants:

Edat: de 18 a 30 anys

Interessat en ser voluntari, treballar, estudiar a un altre país, explorar les diferències culturals

Apassionat per l’ecologia, el reciclatge/reciclatge i el treball amb nens

Interessat a participar en la vida comunitària, promoure iniciatives d’ONG, educació no formal, organització d’esdeveniments, cultura de base o esports

L’experiència en experiències de treball voluntari local o estudis creatius és un avantatge,

Tenen les actituds adequades (volen contribuir, desenvolupar-se, tenir uns objectius clars de mobilitat avaluats a través d’una entrevista)

Estan motivats per compartir la seva experiència amb l’ESC amb altres joves durant i més enllà del projecte

Tenir un nivell mínim d’anglès amb el qual es puguin comunicar amb altres membres de l’equip i voluntaris; estan decidits a millorar el seu anglès

Tenen ganes de desenvolupament personal, superen els seus propis límits, volen créixer juntament amb l’equip de voluntariat

No hi ha capacitat organitzativa per treballar amb voluntaris amb discapacitats greus

Què fer per participar?

 1. Preparar el teu Curriculum Vitae i una Carta de Motivació en anglès.
 2. Enviar els documents a esc@vibria.org amb el títol “ESC LongTerm Romania”

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a esc@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s