“Authentic crafts and sustainability” Voluntariat a Republica Txeca

On: Merboltice, Republica Txeca

Duració: D’abril a Octubre (6 mesos)

Associació on es realitza el voluntariat: Spolek Hvozd

Descripció del projecte:

Recolza el nostre personal i viu amb nosaltres en una autèntica granja centrada en l’artesania i la jardineria en un entorn familiar.

Els participants viuran junts en una llar de granja, compartint les responsabilitats del lloc i de les plantes, hauran de coordinar les tasques domèstiques diàries, hauran de poder comunicar les seves necessitats i idees. També es reuniran amb desenes de visitants i voluntaris de curta durada que participaran en els treballs de la granja. Els participants hauran de tenir cura dels visitants i altres voluntaris.

Els participants experimentaran la proximitat i la comunitat, però també la necessitat de límits i una comunicació clara.

Tasques de la persona voluntària:

Els voluntaris participen en qualsevol dels treballs pràctics que realitzen els membres de l’ONG, sota una supervisió constant de tasques, dividits proporcionalment en:

 • Treballs en horts, preparació del terreny per a les necessitats de plantació, tractament de llavors, conservació d’aliments;
 • Reparació d’eines i equips, manipulació de llenya, esmolat d’eines manuals, neteja i posada a disposició, distribució del material, etc.
 • Planificació de projectes específics, educació no formal en temes com la comunicació comunitària i la consciència ambiental, l’autoreflexió, l’avaluació de projectes i tasques acabades, desenvolupament personal, socialització amb convidats i formació de voluntaris a curt termini.
 • Fabricació d’objectes d’art o d’ús quotidià en tallers

Hi ha tasques diàries per mantenir les coses organitzades i en bon estat, cuinar per a tota la comunitat, compartir responsabilitats. Treballs als jardins, horts i boscos: tallar gespa, desherbar, trasplantar, mantenir arbres fruiters vells, plantar arbres nous, fer compost de diferents maneres, recollir la collita, processar fruites i hortalisses, recol·lectar llavors i propagació de llavors, algunes silvicultura. treball: recollida de llenya. Aquestes activitats depenen de la temporada d’abril a octubre, durant el procés d’aquestes activitats els voluntaris adquireixen una experiència important per a l’aprenentatge dels principis de la jardineria en permacultura, gràcies a un període més llarg que pot observar realment els propis resultats del treball.

Els participants tindran una visió pràctica de la vida a la granja de permacultura al poble txec. Esperem que els voluntaris estiguin oberts i interessats a establir relacions amb la comunitat local, de manera que puguin millorar les seves habilitats comunicatives en txec. Tindran l’oportunitat de reflexionar sobre la seva pròpia cultura, percebre els trets comuns i les diferències en comparació amb altres cultures i comprendre la importància de la diversitat cultural. Descobriran el seu potencial en l’elaboració d’objectes d’ús quotidià o d’art en taller de fusta, terrissa o metall. Estarà envoltat de música, músics i pot formar part de la fabricació d’instruments musicals.

Informació pràctica (allotjament i manutenció):

L’alimentació i l’allotjament, el curs d’idiomes, l’assegurança mèdica, les despeses de viatge i la tutoria estan coberts pel cos europeu de solidaritat. El voluntari rebrà un diners de butxaca de 5€ per dia.

Requisits per participar

 • Estar disponible durant tota la durada del projecte
 • Tenir entre 18 i 30 anys
 • Tenir nacionalitat europea o ucraïnesa
 • Parlar anglès i estar interessat en aprendre txec bàsic
 • Viatja amb autobús o tren fins al lloc, no amb avió
 • Estigueu preparats per viure en família amb nens en una zona rural, on el poble més proper amb instal·lacions és a 15 minuts amb bicicleta o el nostre patinet elèctric, ciutat més gran (Decin) una hora 10 minuts (40 minuts caminant fins a l’estació de tren i 30 minuts). amb tren), Praga és accessible en 3 hores.

Què fer per participar?

 1. Preparar el teu Curriculum Vitae i una Carta de Motivació en anglès.
 2. Enviar els documents a esc@vibria.org amb el títol “ESC Rep Txeca”

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a esc@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s